کودک آنلاين/ يکي از ويژگيهاي کودکان شش تا هجده ماهه اين است که بيش از حد به اعضاي خانواده (به ويژه مادر) وابسته هستند يعني اگر مادر بخواهد اتاق را ترک کند يا حتي به سمت در برود به طور معمول با اعتراض يا نارضايتي شيرخوار مواجه خواهد شد.
به خاطر بسپاريد او زماني که شما را ميبيند هيچ مشکلي ندارد اما به محض اينکه موفق به ديدنتان نشود گريه را سر ميدهد.
ميزان وابستگي کودکان 6 تا 18 ماهه و مدت زمان اين دوره در بچههاي مختلف ، متفاوت است اما به طور معمول در نه ماهگي شدت آن به اوج ميرسد سپس به تدريج کاهش مييابد تا اينکه دوباره در هجده ماهگي بروز نمايد.
اين ويژگي را اضطراب جدايي مينامند و دليل آن اين است که کودک به اندازه کافي بزرگ شده است که توانايي يادآوري و مقايسه را داشته باشد. بنابراين به طور کامل درک ميکند که شما چه زماني در حال دور شدن از وي هستيد و اين دوري را دوست ندارد چرا که از دفعه قبل که تنها مانده است ، خاطره خوشي ندارد.
گاهي اضطراب جدايي حتي امکان انجام امور خصوصيتان (مثل دستشويي رفتن) را از شما سلب ميکند و در اين زمان احساس ميکنيد ، صبر و تحمل شما در آستانه لبريز شدن است.
در ضمن اگر در اين دوران تصميم داشته باشيد کار بيرون از منزل را از سر بگيريد متوجه مشکلاتي ناشي از اضطراب جداييخواهيد شد.
چگونه بايد با اضطراب جدايي کودکان برخورد کرد؟
ابتدا مطمئن شويد شيرخوار بيمار نيست و قبول کنيد که اين ويژگي مختص دوره 6 تا 18 ماهگي کودک است و بالأخره اين دوره تمام ميشود. اوج اضطراب جدايي پيش از يک سالگي است و بعد از اولين جشن تولد به تدريج کمتر با اين مشکل مواجه خواهيد شد.
وقتي مجبوريد (به سرعت و براي مدت کوتاهي) از اتاق بيرون برويد در مدتي که در اتاق حضور نداريد با فرزندتان صحبت کنيد تا مطمئن شود که شما در نزديکي او هستيد.
هنگامي که فرزندتان شما را نگاه نميکند ، تا حد امکان از ترک کردن وي اجتناب نماييد. برخي مادران منتظر فرصتي ميشوند تا حواس فرزندشان معطوف به بازي و سرگرمي شده و سپس از اتاق بيرون ميروند.
بدون ترديد آنها با اين کار خود قصد دارند مانع بيتابي و گريه فرزندشان شوند ، غافل از اينکه اين امر در نهايت موجب افزايش اضطراب در وي خواهد شد.
اگر در اين دوره قصد داريد نگهداري از شيرخواران را به يکي از نزديکان يا پرستار بچه بسپاريد ابتدا به کودک فرصت دهيد تا به طور کامل با شخص مورد نظر آشنا شده و به او عادت کند. به اين ترتيب به فرزند خود کمک ميکنيد تا اضطراب جدايي از شما را بهتر پشت سر بگذارد.
براي همسرتان در اين مورد به خوبي توضيح دهيد تا او بداند که فرزندتان شما را بيشتر از پدرش دوست ندارد. ممکن است در دوره بروز اضطراب جدايي احساس کند که شما و فرزندتان به او توجهي نداريد و وي در حاشيه قرار دارد و ارتباط بسيار نزديک و دائمي شما با شيرخوار ، فضايي را براي او باقي نميگذارد
در اين صورت به پدر اطمينان دهيد که اين ويژگي خاص و مربوط به اين دوره بوده و موقتي است. در ضمن از او بخواهيد به اشکال ديگري به ياري شما بيايد.
يکي از بازيهاي بسيار مناسب براي دوره اضطراب جدايي، بازي "دالي موشه" است. براي اينکه فرزندتان ياد بگيرد اگر چيزي را نميبيند به اين معنا نيست که آن چيز وجود ندارد. براي مثال ميتوانيد ملافهاي را روي سر خود بکشيد و سپس سرتان را از زير ملافه خارج نماييد و به اين طريق با او بازي کنيد.
اگر کودک کمي بزرگتر است ميتوانيد تيلهاي را زير فنجان پنهان کنيد و سپس با برداشتن فنجان به وي نشان دهيد که تيله هنوز سر جايش باقي است.اگر اين کار را به شکل بازي و تفريح انجام دهيد فرزندتان آن را سريعتر ميآموزد.
منبع:کتاب مادر کافي
بازار