نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
دخترونه زنونه

چرا نباید رتبه کنکور دیگران را بپرسیم؟

منبع
خراسان
بروزرسانی
چرا نباید رتبه کنکور دیگران را بپرسیم؟

خراسان/ با اعلام نتايج مرحله اول کنکور، بازار پرسش از نتيجه کنکور هم داغ شده، اما چرا نبايد در اين باره از ديگران سوال کنيم و در مقابل کنجکاوي ديگران در اين خصوص، چه بکنيم؟
نتايج مرحله اول کنکور اعلام شد و کافي است شما در زندگي خود يک بار کنکور يا آزموني داده باشيد تا بدانيد اين روزها بين برخي افراد بازار داغ سوال کردن از نتيجه به دست آمده، چقدر داغ است! اما چرا پرسيدن از نتيجه کنکور نامناسب است و نبايد چنين سوالي را از دوست و آشنا بکنيم؟ همچنين از اين خواهيم گفت که اگر کنکور داده‌ايم و کسي از ما درباره نتيجه پرسيد، چطور پاسخ بدهيم، بهتر است؟
 چرا بهتر است از رتبه کنکور بقيه سوال نکنيم؟
 هر چقدر پرسيدن درباره نتيجه کنکور ديگران براي ما مي‌تواند بي‌عارضه و بي‌فايده باشد اما براي فردي که کنکور داده، مي‌تواند عارضه به دنبال داشته باشد. کمترين عارضه هم البته افزايش استرس فرد است.
  بسياري از ما به وقت حرف حاضريم سخنراني‌هاي غرّايي درباره اين که زندگي در کنکور خلاصه نمي‌شود و  ... داشته باشيم اما آيا دقت کرديد که پرس و جو در خصوص نتيجه کنکور و اظهارنظرهاي بعدي ما چقدر در تقويت فرهنگ غلطي که اهميت بيش از حدي براي کنکور قائل است، نقش دارد؟
  از دخالت و نظر دادن بقيه درخصوص ابعاد مختلف زندگي‌تان ناراحت هستيد؟ يادمان باشد هر چه مرزهاي شخصي ديگران را بيشتر به رسميت بشناسيم، احتمال اين که ديگران هم مرزهاي ما را به رسميت بشناسند، افزايش مي‌يابد.
 وقتي از رتبه کنکورمان مي‌پرسند  چه بگوييم؟
در مقابل افراد سمج: مورد سوال واقع شدن توسط افراد سمجي که تعارف هم با آن ها داريم، تجربه خوشايندي نيست. معمولا هم در مقابل اين افراد، پاسخ شفاف درباره اين که نمي‌خواهيد حرفي بزنيد يا جواب سر بالا، جواب نمي‌دهد. پس شايد بهتر باشد بپذيريد که بدون مقاومت و در کمال خونسردي نتيجه کنکورتان را به آن ها بگوييد. پذيرش اين موضوع مي‌تواند استرس کمتري به شما وارد کند و از طرفي بابت اعلام نتيجه هم کمتر خودتان را سرزنش خواهيد کرد.
در برابر آشناياني که تعارف کمتري داريم: گاهي اما افرادي ممکن است از ما در اين خصوص سوال کنند که تعارف کمتري با آن ها داريم و مي‌توانيم راحت‌تر حرف خودمان را بزنيم. در اين موارد مي‌توانيد خلاصه و شفاف بگوييد: «متوجه علاقه و نگراني شما درباره آينده‌ام هستم اما هم اکنون علاقه‌اي به صحبت درخصوص کنکور ندارم.»
 زماني که شروع به نصيحت مي‌کنند  چه کنيم؟
اول اين که به خاطر سلامت روان خودتان، نصيحت‌ها و سرزنش‌ها را براي خودتان خيلي پررنگ نکنيد. از تکرار آن ها در ذهن خودتان جلوگيري و سعي کنيد آن ها را به شکلي مثبت تفسير کنيد. چرا که هر چه تفسيرها منفي‌تر باشند، خودتان بيشتر از همه اذيت خواهيد شد. اگر نصيحت‌ها ادامه‌دار است، پيش از اين که از کوره در برويد، مودبانه اجازه بگيريد و از اتاق خارج شويد و در نهايت هم به خاطر داشته باشيد به‌رغم همه شيريني‌ها و تلخي‌ها، اين روزها هم خواهد گذشت.

نويسنده : نرگس عزيزي | کارشناس ارشد مشاوره
 

 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره