نماد آخرین خبر

مضرات جوش شیرین برای پوست چیست؟

منبع
زيبامون
بروزرسانی
مضرات جوش شیرین برای پوست چیست؟

زيبامون/ احتمالا شما هم يک بسته جوش شيرين (baking soda) در کابينت يا يخچال خود داريد تا در مواقع نياز بتونيد از اين ماده سفيد رنگ براي پخت کيک و شيريني استفاده کنيد! علاوه بر اين ممکنه جوش شيرين رو براي تميز کردن لباس، سطوح چرب و غيره نيز مورد استفاده قرار بديد.
در واقع ميشه گفت، جوش شيرين يکي از اصلي‌ترين مواد در هر آشپرخانه‌اي هست و در کنار کاربردهايي که بيشتر افراد با اون آشنا هستند، مزايا و فوايدي هم براي افزايش سلامت و زيبايي پوست داره؛ اما با اين حال، اگر روش درست استفاده از جوش شيرين رو ندونيد، ممکنه استفاده از جوش شيرين باعث آسيب رساندن به پوست شما بشه!
ما در اين بخش از زيبامون دات کام هم به مزايا و کاربردهاي جوش شيرين اشاره کرديم و هم شما رو با مضرات جوش شيرين براي پوست آشنا خواهيم کرد. با ما همراه باشيد و اطلاعات مفيدي در اين زمينه کسب کنيد!

مضرات خوردن جوش شيرين
جوش شيرين به عنوان يک عامل فرآيند در پخت و پز شناخته شده هست و به همين دليل در بيشتر آشپزخانه‌ها وجود داره. جوش شيرين عملکردي مانند مخمر داره و از طريق يک واکنش شيميايي باعث توليد گاز ميشه. علاوه بر اين از جوش شيرين براي جذب بوي ناخوشايند يخچال هم استفاده ميشه. 

هنگام بررسي سمي بودن جوش شيرين بايد دو بخش در نظر گرفته بشه: سديم و بي کربنات که بر سطح PH مايعات بدن تاثيرگذار هستند.
از مضرات خوردن جوش شيرين ميتونيم به ايجاد اسهال و استفراغ اشاره کنيم. اگر مقدار زيادي جوش شيرين خورده بشه، باعث افزايش غلظت سديم در بدن ميشه و بدن سعي ميکنه اين مشکل رو با افزايش کشيدن آب به دستگاه گوارش، اصلاح کنه. اين غلظت بالاي سديم در بدن ميتونه باعث تشنج، کم آبي و نارسايي کليه بشه.
هنگامي که PH بدن بيش از حد بالا ميره و بدن حالت قليايي پيدا ميکنه، بدن تلاش ميکنه تا با حفظ دي اکسيد کربن، اسيديته مناسبي براي بدن به وجود بياره و همين موضوع باعث کاهش تنفس ميشه.
استفاده بيش از حد جوش شيرين به عنوان يک ضد اسيد خانگي، مي تونه باعث تشکيل سريع گاز در معده بشه و به همين دليل هست که توصيه ميشه اگر ناراحتي معده داريد، به هيچ عنوان به سراغ استفاده از جوش شيرين يا محصولاتي که حاوي جوش شيرين هستند، نرويد.
از ديگر مضرات خوردن جوش شيرين ميتونيم به آسيب ديدن کليه، سر درد شديد، حالت تهوع، احساس تشنگي زياد، استفراغ، از دست دادن اشتها، تورم خون در پايين پاها، تنگي نفس، بر هم زدن تعادل الکتروليتها در خون و ايجاد خون در ادرار اشاره کرد. 

 کاربردهاي جوش شيرين براي پوست بدن (کاربرد جوش شيرين در زيبايي)
1. از بين بردن جاي جوش و جاي زخم جوش
وقتي منافذ پوستي با سلولهاي مرده، چربي اضافي و باکتري مسدود بشه، شرايط مناسبي براي ايجاد جوشهاي ريز و درشت بر روي پوست آماده ميشه. اگر اين جوشها رو به روش درست و اصولي درمان نکنيد، ممکن هست با جاي جوش بر روي پوست صورت مواجه بشيد. ترکيبي از جوش شيرين و آب ميتونه به شما کمک کنه تا جاي جوش و زخم جاي جوش رو از بين ببريد. 
جوش شيرين داراي خاصيت لايه برداري هست و اگر بر روي پوست صورت ماساژ داده بشه، ميتونه به راحتي سلولهاي مرده رو از روي سطح پوست پاک کنه و باعث بشه تا لايه پوست جديد بر روي صورت نمايان بشه. شما بايد مقدار کمي جوش شيرين رو با چند قطره آب ترکيب کنيد تا حالت خميري پيدا کنه و بعد اين خمير رو به آرومي بر روي پوست صورت ماساژ بديد. بهتره اينکار رو به مدت 3 تا 4 دقيقه به آرومي انجام بديد تا به تدريج جاي جوش از روي پوست محو بشه.

2. تکسين بثورات پوستي

جوش شيرين داراي خواص ضد التهابي و ضد باکتري هست و همچنين به دليل دارا بودن خاصيت قليايي، باعث خشک شدن پوست ميشه و از اين طريق ميتونه خارش و تورم ناشي از بثورات پوستي رو کاهش بده. براي اين منظور بايد مقداري جوش شيرين رو با روغن نارگيل مخلوط کنيد تا حالت خميري پيدا کنه و بعد به مدت 3 تا 4 دقيقه به آرومي بر روي پوست داراي بثورات قرار بديد. استفاده از اين ترکيب به مدت 2 بار در روز، تاثير خيلي خوبي در تسکين بثورات پوستي خواهد داشت.

 3. درمان عفونتهاي قارچي
عفونت قارچي معمولا در محيط‌هاي مرطوب مثل دهان، گلو، روده و ناحيه تناسلي ايجاد ميشه. جوش شيرين به دليل دارا بودن خاصيت قليايي، ميتونه باعث ايجاد تعادل در PH پوست بدن بشه و عفونت قارچي رو از بين ببره. 
اگر عفونت قارچي در قسمتهاي داخلي بدن ايجاد شده ميتونيد نصف قاشق جوش شيرين رو در يک ليوان آب حل کنيد و به مدت 10 تا 15 روز اين ترکيب رو بنوشيد. اما اگر عفونت قارچي روي پوست ايجاد شده بايد يک خمير با جوش شيرين و آب درست کنيد و اين خمير رو بر روي قسمتهايي از پوست که دچار عفونت قارچي شده، به مدت 2 تا 4 دقيقه قرار بديد و بعد بشوييد.

4. درماني براي آفتاب سوختگي
اگر پوستتون دچار آفتاب سوختگي شده و به اين دليل خارش پيدا کرده، بهتره براي درمان اين مشکل، به سراغ جوش شيرين بريد. چرا که جوش شيرين داراي اثر خنک کننده براي پوست هست. شما بايد مقداري جوش شيرين رو با آب سرد مخلوط کنيد و بر روي پوست آفتاب سوخته قرار بديد و بعد از گذشت چند دقيقه بشوييد.

5. از بين بردن جوش‌هاي سر سياه
جوش شيرين داراي خواص ضد باکتري و ضد قارچي هست و ميتونه عفونتهايي که باعث ايجاد جوش سر سياه بر روي پوست ميشن رو از بين ببره. علاوه بر اين، کمک ميکنه تا پوست اطراف اين جوشهاي سر سياه شل شوند و به راحتي بتونيد اين جوشها رو از روي پوست تخليه کنيد.

6. پاک کننده طبيعي براي پوست
جوش شيرين داراي خاصيت قليايي هست و به همين دليل براي نرم شدن سبوم و سلولهاي مرده پوست بسيار مفيد هست. اين ماده ميتونه منافذ پوستي رو تميز کنه، روغن اضافي پوست رو جذب کنه و مانع از مسدود شدن منافذ پوستي ميشه. تنها کاري بايد انجام بديد اين هست که مقداري جوش شيرين رو با آب ترکيب کنيد و به آرومي و ملايمت به مدت 2 تا 3 دقيقه روي پوست ماساژ بديد و بعد پوستتون رو آبکشي کنيد.

7. سفيد کننده پوست
شستن صورت با جوش شيرين، تاثير خيلي خوبي در روشن و سفيد شدن رنگ پوست هم داره. شما بايد يک خمير با جوش شيرين و چند قطره آب درست کنيد و بعد اين خمير رو به آرومي و با حرکات دوراني به مدت 2 دقيقه روي پوست ماساژ بديد. سپس پوستتون رو با آب بشوييد و مرطوب کننده بزنيد.

مضرات جوش شيرين در طب سنتي
بعد از بررسي کاربردهاي جوش شيرين براي پوست صورت، لازمه با مضرات استفاده از جوش شيرين بر روي پوست صورت و بدن هم آشنا بشيد. عوارض جانبي و مضرات شايعي که بعد از استفاده از جوش شيرين بر روي پوست گزارش شده عبارتند از:


1. ايجاد حساسيت بيش از حد براي پوست
برخي از افراد معتقدند که بعد از استفاده از جوش شيرين بر روي پوست، حساسيت خيلي زيادي براي پوستشون به وجود مياد. اين موضوع به خاطر اين هست که ممکنه اين افراد تا قبل از استفاده از جوش شيرين، اطلاعي از حساسيت پوستي خود نسبت به اين ماده رو نداشته باشند و در صورت استفاده، با حساسيت بيش از حد پوست مواجه ميشن.
براي اينکه بدونيد پوستتون به جوش شيرين حساس هست يا نه، بهتره ابتدا مقدار کمي جوش شيرين رو بر روي پوست بازو تست کنيد و اگر بعد از گذشت 24 تا 48 ساعت، هيچگونه حساسيتي روي پوست ديده نشد، ميتونيد از اين ماده براي برطرف کردن مشکلات پوستي استفاده کنيد.

2. قليايي بودن بيش از حد
استفاده بيش از حد از جوش شيرين بر روي پوست ممکنه بر روي PH پوست تاثير گذار باشه و باعث قليايي شدن بيش از حد پوست بشه و مشکلات جدي تري رو براتون به وجود بياره. شما بايد در هر شرايطي، تعادل PH پوست رو حفظ کنيد و مانع از برهم خوردن اين تعادل بشيد.

3. لايه برداري بيش از حد از پوست
استفاده از جوش شيرين براي لايه برداري از پوست ميتونه تاثيرات مثبت و خيلي خوبي در اين زمينه داشته باشه اما با اين حال، اگر مراقب نباشيد و جوش شيرين رو به مقدار زياد و خيلي شديد روي پوست ماساژ بديد، ممکنه باعث لايه برداري بيش از حد پوست بشه و شرايط طبيعي پوست شما رو بر هم بزنه.

4. ايجاد جوش و آکنه بر روي پوست
اگرچه استفاده از جوش شيرين ميتونه يک درمان عالي براي جوش و اکنه باشه اما در برخي موارد گزارش شده که استفاده از جوش شيرين منجر به ايجاد آکنه ميشه. اين مشکل معمولا در اثر لايه برداري بيش از حد پوست و آسيب ديدن بافت پوست در اثر استفاده از جوش شيرين به وجود مياد.

5. قرمز شدن پوست
استفاده بيش از حد از جوش شيرين بر روي پوست صورت و يا حمام جوش شيرين باعث ايجاد قرمزي پوست ميشه و اين قرمزي پوست ميتونه به سادگي باعث ايجاد مشکلات جديدي براي افرادي که از جوش شيرين استفاده ميکنند، بشه.

6. افزايش جاي جوش و اسکار پوست
استفاده مرتب از جوش شيرين ممکن هست باعث برجسته شدن و افزايش جاي جوش و اسکار روي پوست بشه. اين موضوع به دليل لايه برداري بيش از حد از پوست هست که بعد از استفاده از جوش شيرين ايجاد مشه و ميتونه مشکلات پوستي رو بيشتر کنه.
اين عوارض جانبي که براي جوش شيرين به آن اشاره شد، در هر فرد با فرد ديگر متفاوت هست و به هدفي که براي استفاده از جوش شيرين در نظر داريد، بستگي داره. ممکنه همه اين عوارض براي يک فرد ايجاد بشه و ممکنه براي فرد ديگري هيچکدام از اين عوارش به وجود نياد و برخي نيز فقط چند مورد رو مشاهده کنند!

جوش شيرين چگونه به پوست آسيب وارد ميکند؟
پوست انسان اسيدي هست و سطح PH آن بين 4 تا 5 قرار داره. سطح PH جوش شيرين 9 هست و PH آب 7 و خنثي هست. لايه اسيدي پوست براي محافظت از پوست در برابر آلودگي و آسيب طراحي شده و اجازه نميده تا رطوبت پوست بخير بشه و در نتيجه پوست رو سالم و مرطوب نگه ميداره.
اما وقتي از جوش شيرين بر روي پوست استفاده ميشه، لايه اسيدي روي پوست به طور کامل از بين ميره و در نتيجه تمام رطوبت و چربي طبيعي پوست از بين خواهد رفت و همين موضوع شرايط رو براي ايجاد مشکلات پوستي فراهم ميکنه. به همين دليل هست که توصيه ميشه به هيچ عنوان از جوش شيرين بيش از حد بر روي پوست، استفاده نکنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره