خوراکیهایی که نباید در یخچال نگه داشت
باشگاه خبرنگاران/ ممکن است به نظر برسد که بهترين راه براي ماندگاري بيشتر غذا اين است که در اولين فرصت پس از خريد، آن را در يخچال بگذاريم. اما برخي از غذاها هستند که در يخچال با سرعت بيشتري کهنه ميشوند، طعم و بافت خود را از دست ميدهند، يا به سادگي سياه ميشوند.
گوجه فرنگي
قرار دادن گوجه فرنگي در يخچال از رسيدن آن جلوگيري ميکند و عطر و طعم آن را از بين ميبرد. به گفته تارنماي مرکولا، قرار دادن گوجه فرنگي در يخچال ساختار شيميايي آن را تغيير ميدهد و ميزان ترکيبات فرّار موجود در آن را کاهش ميدهد و اين روند بر طعم گوجه فرنگي تأثير ميگذارد.
بافت و رنگ يک گوجه فرنگي بر اثر سرما صدمه ميبيند. در دماي زير ۵ درجه سانتيگراد، بافت گوجه فرنگي از هم ميپاشد و سطح آن دچار فرورفتگي ميشود.
سيبزميني
سيبزميني را بايد در جاي خشک و خنک يا درون پاکت کاغذي يا کيسه سوراخدار نگهداري کرد، و نبايد آن را در يخچال گذاشت. نگهداري آن در يخچال ميتواند نشاسته سيب زميني را به شکر تبديل کند. اين بر روي بافت آن تأثير ميگذارد و باعث ميشود پس از پختن، تغيير رنگ بدهد و طعم شيرين پيدا کند.
پياز
اگر پوست پياز جدا نشده باشد، بايد آن را در يک جاي خشک و خنک با تهويه هوا نگهداري کرد، نه در يخچال. به گفته انجمن ملي پياز، تنها زماني بايد پياز را داخل يخچال قرار داد که پوست آن کنده شده باشد يا خرد شده باشد، يا پياز از نوع «پيازهاي شيرين و پرآب» باشد.
پياز را بايد در محيط با رطوبت کم نگاه داشت تا خشک بماند. پيازهاي پوستکندهشده را ميتوان براي هفت روز در ظرف در بسته در يخچال نگه داشت.
بنا به تارنماي seriouseats.com، گذاشتن نان در يخچال کار اشتباهي است. منجمد کردن نان در فريزر ميتواند روند بيات شدن آن را متوقف کند، اما قرار دادن نان در يخچال سرعت بيات شدن آن را افزايش ميدهد. اساساً، دماي خنک داخل يخچال در مقايسه با دماي اتاق باعث تسريع کريستاليزه شده نشاسته ميشود؛ و اين فرآيند، نان را سفت و بيات ميکند.
موز
موز رسيده را ميتوان چند روز در يخچال نگه داشت، اما اگر موز هنوز نرسيده باشد و آن را در يخچال بگذاريد، همينطور سبز و سفت خواهد ماند و ديگر نخواهد رسيد. حتي وقتي آن را از يخچال بيرون بياوريد، پوست موز سياه ميشود، ولي ديگر نميرسد.
موز يک ميوه گرمسيري است و هيچ دفاع طبيعي در برابر سرما در ديواره سلولهاي خود ندارد. به گفته تارنماي A Moment of Science، اين سلولها در اثر سرما پاره ميشوند و باعث ميشود آنزيمهاي هضم ميوه از بين برود و پوست موز نيز کاملا سياه شود.
سير
قرار دادن سير در يخچال يا کيسههاي پلاستيکي باعث کپک زدن آن ميشود. بر اساس تارنماي How Stuff Works، بهترين روش براي نگهداري سير، نگه داشتن آن «در دماي اتاق در يک مکان خشک و تاريک با گردش هواي کافي» با نور کم براي جلوگيري از جوانه زدن آن است.