نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
دخترونه زنونه

کودک آزاری‌های مدرن ترند این روزهای فضای مجازی

منبع
فارس
بروزرسانی
کودک آزاری‌های مدرن ترند این روزهای فضای مجازی

فارس/ چند روز پيش ويدئويي از آزار و اذيت کلامي يک نفر با يک پسر بچه در زمينه تيم فوتبال محبوبش به شدت در فضاي مجازي مورد انتقاد و تماشا قرار گرفت شايد خيلي از ما تا به حال تصور نمي‌کرديم چنين چيزي کودک آزاري محسوب شود، اما با هشتگ کودک آزاري توانست آزارگر را در دام بياندازد و خيلي از مردمي که آن را تماشا کردند، واکنش منفي و تند نسبت بدان نشان دهند.

در قرن بيست و يکم انواع کودک آزاري نيز نسبت به گذشته متفاوت و حتي وسيع‌تر شده است شايد قبل‌تر ما تصور مي‌کرديم اگر کسي بچه‌اي را فريب بدهد يا رفتار جنسي انجام دهد يا يک بچه را کتک بزند و مورد تعرض او را قرار دهد، تنها مصداق‌هاي کودک آزاري محسوب شود، اما اين روز‌ها مي‌بينيم با گسترش فضاي مجازي، فضاي کودک آزاري نيز به دليل ورود وسيع کودک و نوجوان بدون نظارت والدين به اين فضا، خيلي بيشتر شده و بچه‌ها را مورد آزار رواني زيادي قرار مي‌دهد.

اما شايد ما با خيلي از اين نوع کودک آزاري‌ها آشنا نباشيم حتي شايد خود والدين و دوستان و آشنايان با کودکان خود رفتار‌هايي را انجام دهند که حتي تصورش را هم نکنند که مصداق کودک آزاري است، اما به واقع بر روح و روان بچه‌ها تأثيرات منفي مي‌گذارد به طوريکه سال‌ها روان درماني هم نتواند آن‌ها را به فضاي سالم زندگي بازگرداند.



کودک آزاري‌هاي مجازي که از آن‌ها مطلع نيستيم/ چرا انتشار تصاوير نيمه‌برهنه از کودکان به آن‌ها آسيب مي‌زند؟

*کودک آزاري آنلاين چيست؟

ابتدا شايد بهتر باشد يک تعريف درستي از کودک آزاري آنلاين ارائه دهيم که براساس اين تعريف هر نوع تلاشي از سوي افراد در شبکه‌هاي مجازي که شامل توليد محتوا‌هاي نادرست براي بچه‌ها، شامل پورنوگرافي کودک و اهداف جنسي افراد با تمرکز بر کودکان از اينترنت، بازي‌هاي آنلاين، اغفال جنسي يا احساسي گفته مي‌شود.

کودک آزار ممکن است کودک را به از طريق محبت، اغفال، زورگويي يا اخاذي فريب دهد تا به هدفش برسد مثلا متقاعد کردن بچه‌ها براي شرکت در يک فعاليت جنسي آنلاين که اگر والدين بر فعاليت‌هاي اينترنتي بچه‌ها نظارت نداشته باشند، شامل عواقب خطرناکي است. برخي از اين کودک آزار‌ها تلاش ميکنند در ساعات مختلف شب يا روز با کودک و نوجوان تماس بگيرند به ويژه زمان‌هايي که پدر و مادر در منزل نيستند، سرکار يا خواب هستند.

کودک آزار به علايق بچه‌ها توجه مي‌کند مثلا موسيقي و بازي، قهرمانان فيلم‌ها و داستان‌ها را براي جلب توجه بچه‌ها در نظر مي‌گيرد و از اين طريق باب گفتگو را باز ميکند يا زير پست‌هاي بچه‌ها در فضاي مجازي اظهار نظر مي‌کند تا با آن‌ها بيشتر صحبت ميکند، حتي ممکن است براي کودک يا نوجوان هديه يا نامه بفرستد و در مکالماتش از محتوا‌هاي جنسي بهره ببرد يا عکس و فيلم‌هاي پورنوگرافي برايش به اشتراک بگذارد و ...

کودک آزاري‌هاي مجازي که از آن‌ها مطلع نيستيم/ چرا انتشار تصاوير نيمه‌برهنه از کودکان به آن‌ها آسيب مي‌زند؟

*برخي کودک آزاري‌هاي آنلاين که از آن‌ها بي خبر هستيم

برخي انواع کودک آزاري‌ها که اين روز‌ها در فضاي وب وجود دارد و شايد حتي روح پدر و مادر نيز از مصاديق آن ناآگاه باشد به همراه عواقبش در اين گزارش مورد توجه قرار گرفته است:

۱-استفاده از کودکان زير ۳ سال به عنوان مدلينگ

اين روز‌ها صنعت مدلينگ در جهان غرب برو بيايي براي خود دارد و اين صنعت به دنياي شرق نيز راه يافته است به طوريکه در همين کشور خودمان نيز مدلينگ در فضاي مجازي براي زنان و مردان رواج يافته و حتي با بهره گيري از دختران و پسران کودک و نوجوان نيز مدلينگ را رواج داده اند و همين امر باعث بهره گيري از بچه‌ها در اين صنعت مد و مدلينگ شده است و بهره برداري از بچه‌ها را در قالب بدني و جسمي زيادتر کرده است. خانواده‌ها بايد مراقب باشند تا فرزندانشان را به هر ترتيبي به دليل زيبايي و اندام مناسب در اين مسير نفرستند.

۲-ايجاد صفحه اينستاگرامي از بدو تولد براي بچه‌ها

يکي از مسائل رايج اين روز‌ها در فضاي مجازي اين است که خيلي پدر و مادر‌هاي جوان از بدو تولد نوزادشان يا حتي قبل از تولدش برايش صفحه مجازي اينستاگرامي باز مي‌کنند و اين صفحه را پر از فالوور‌هاي ريز و درشت آشنا و غير آشنا مي‌کنند و از اين طريق حتي از زبان بچه هايشان با ديگران صحبت مي‌کنند و پس از تولد اين صفحه را پر از عکس‌هاي رنگارنگ بچه هايشان مي‌کنند و از اين طريق فضاي سواستفاده افراد مريض و بيمار جنسي را در فضاي مجازي متناسب سن و سال بچه هايشان فراهم مي‌کنند همين بچه‌ها پس از بزرگ شدن اين فضاي مجازي را در دست مي‌گيرند و با افراد مختلف در اين فضا ارتباط برقرار مي‌کنند.

۳-آزاد گذاشتن بي حد و مرز کودک در فضاي مجازي

فضاي مجازي باب اتفاقات مثبت و منفي زيادي را در زندگي‌هاي افراد فراهم کرده است همين چندي پيش بود که لايو اينستاگرامي يک پورن استار با پسري نوجوان ايراني مردم را بهت و اندوه فرو برد، پسري که با بلوغ زودرس زمينه‌هاي افول اخلاقي را براي خود فراهم کرده بود و خانواده‌اي که در غفلت زياد از نوجوان خود بسر مي‌بردند. حال تصور کنيد چقدر از اين کودک و نوجوانان در فضاي مجازي زياد هستند و خانواده‌هايي که غافل از بچه هايشان در ساعت‌هاي نيمه‌هاي شب يا روز که آن‌ها در منزل نيستند يا حواسشان به کار‌هاي خودشان است، جولان مي‌دهند.

نمونه بي توجهي والدين غافل خود نوعي کودک آزاري محسوب مي‌شود چرا که يکي از وظايف مهم والدين نسبت به فرزندانشان تربيت صحيح در ابعاد مختلف است که شامل نظارت درست بر زندگي و روابط بچه‌ها مي‌شود.

کودک آزاري‌هاي مجازي که از آن‌ها مطلع نيستيم/ چرا انتشار تصاوير نيمه‌برهنه از کودکان به آن‌ها آسيب مي‌زند؟

۴-وادار کردن بچه‌ها به گفتن جملات تبليغاتي

فعاليت‌هاي تبليغاتي در فضاي مجازي با بهره گيري از کودکان نيز نوعي کودک آزاري محسوب مي‌شود و آن‌ها را وارد فضا‌هايي مي‌کند که شايد به بيراهه بکشاند.

۵-گرفتن فيلم براي تمسخر و شوخي از کودکان

نمونه اين دست شوخي‌ها و تسخر‌ها اين روز‌ها در فضاي مجازي زياد است. بچه‌هايي که از سوي ديگران به فعاليت‌هايي واداشته مي‌شوند يا ديالوگ‌هاي نامربوطي با ديگران برقرار مي‌کنند يا اينکه کودک کار هستند و مجبور مي‌شوند براي امرار معاششان کار‌هايي انجام دهند يا حرف‌هايي بزنند که اذيتشان مي‌کند و باب ميلشان نيست، همه باب کودک آزاري است و کساني که اين دست کودک آزار‌ها را مي‌شناسند مي‌بايست به پليس اطلاع دهند.

۶-انتشار تصاوير نيمه برهنه از کودکان

گاهي اين اتفاق از سوي خود والدين مي‌افتد وگاهي از سوي ديگران که به امراض جنسي مبتلا هستند و از کودکان و نوجوانان ديگر عکس‌هاي مختلف تهيه ميکنند، گاهي خود والدين عکس‌هاي اتليه و خانوادگي شان را در صفحات مجازي منتشر مي‌کنند و براي فالوور جمع کردن يا هر دليل ديگري بچه هايشان را دستاويز چشم و هم چشمي‌ها يا ديگر چيز‌ها قرار مي‌دهند که آينده بچه هايشان تحت تأثير قرار مي‌گيرد.

کودک آزاري‌هاي مجازي که از آن‌ها مطلع نيستيم/ چرا انتشار تصاوير نيمه‌برهنه از کودکان به آن‌ها آسيب مي‌زند؟

*عواقب کودک آزاري‌هاي آنلاين چيست؟

والدين بايد مدنظر داشته باشند که خيلي تغيير رفتار‌هاي ناگهاني بچه‌ها يا مشکلات فيزيولوژيک و رواني شان مي‌تواند ناشي از کودک آزاري‌هاي مختلف از جمله آنلاين باشد بچه‌اي که صبح تا شب سرش در تبلت يا لب تاب و رايانه است و پرخاشگري و عصبانيت زياد دارد، افت تحصيلي شديد کرده و يا اعتماد به نفس ندارد يا اينکه اعتماد به نفس زياد و خودشيفتگي پيدا کرده به طوريکه با گذشته اش تفاوت دارد، مي‌تواند ناشي از همين امر باشد.

خيلي از اين بچه‌ها افسرده مي‌شوند و نسبت به ديگر همسالانشان در انزوا به سر مي‌برند چرا که پيام‌هايي با خشونت‌هاي کلامي و جنسي دريافت مي‌کنند يا اينکه از آن‌ها خواسته مي‌شود عکس و فيلم از خودشان تهيه کنند و همين امر آن‌ها را دچار مشکل مي‌کند، اما قادر به توضيح براي والدينشان نيستند، اينطور مواقع لازم است اگر نسبت به چيزي مشکوک شده ايد، آنقدر با بچه‌ها دوست باشيد که بتوانيد صحبت کنيد و با گفتگو بفهميد ماجرا چيست و دست به کار شويد.

در اينطور مواقع بهتر است با يک مشاور خانواده، مددکار اجتماعي يا پليس تماس بگيرد و از عواقبش نترسيد چرا که خيلي خانواده‌ها به دليل ترس از آبرو اين مسائل را کتمان و پوشيده نگه مي‌دارند و باعث مي‌شوند که اين کودک آزار‌ها تا ابد آزاد و رها زندگي کنند و بچه هايشان نيز در ترس‌هاي مداوم تا بزرگسالي باشند.

 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar