جلوگیری از فساد مواد غذایی هنگام قطع برق
خراسان/ مواد غذايي در فصل گرم و هنگام قطع برق خيلي زود فاسد ميشود اما مي توان با راهکارهاي زير از فساد آن جلوگيري کرد
هوا که گرم ميشود يکي از مهمترين مسائلي که ذهن خانواده ها را درگير ميکند، نگهداري سالم مواد غذايي و جلوگيري از فساد آن است. با اين که هنوز وارد تابستان نشدهايم اما به دليل گرمي هوا، استفاده از لوازم برقي بيشتر شده و برنامه قطع برق در نواحي مختلف اعلام شده است. به همين دليل در ادامه به روشهاي نگهداري از مواد غذايي در زمان قطع برق اشاره ميکنيم :
اولين گزينهاي که به ذهن همه ما ميرسد اين است که در يخچال و فريزر را کمتر باز کنيم. اگر در فريزر را باز نکنيد، مواد غذايي تا دو روز منجمد باقي مي ماند و يخچال 4 ساعت مواد را سالم نگه ميدارد.البته اگر يخچال و فريزر شما استاندارد باشد.
بهتر است مواد غذايي را تازه مصرف کنيد و اگر مجبور به فريز کردن مواد هستيد، هواي داخل بسته بندي ها را کاملا خارج کنيد و از يخ زدن کامل آن ها مطمئن شويد.
تميز کردن يخچال و فريزر را طوري تنظيم کنيد که مواد غذايي زمان زيادي در بيرون از يخچال قرار نگيرد. بهترين زمان براي تميز کردن يخچال و فريزر زماني است که مواد غذايي داخل آن ها تمام شده است و شما قصد داريد براي منزل خريد کنيد.
غذاها را تا زماني که ايمن بودنشان ثابت نشده است، مزه نکنيد.
اگر روي مواد غذايي بعد از وصل شدن برق بلورهاي يخ وجود دارد مي توانيد آن ها را منجمد کنيد. سعي کنيد اين مواد غذايي را زود مصرف کنيد.
غذاهاي فاسدشدني را در صورتي که بيش از دو ساعت در گرماي تابستان در درجه حرارت اتاق مانده اند، دور بريزيد.
به اندازه نياز غذا بپزيد که نياز به نگه داشتن باقي مانده غذا در يخچال نباشد.
مواد غذايي که بيرون از يخچال ماندگاري دارند مانند غلات آماده صبحانه، کنسرو و آب بطري را در قفسه هاي آشپزخانه تان نگه داريد.
پيش از قطع برق دماي يخچال را روي 4 درجه يا کمتر تنظيم کنيد.
مواد غذايي که زودتر فاسد ميشود مانند شير و تخم مرغ را در قسمت انتهايي طبقات يخچال قرار دهيد.
به اين نکته توجه کنيد که تحت هر شرايطي دماي يخچال و فريزر نبايد به بيشتر از 7 درجه افزايش پيدا کند که اگر چنين شد بايد همه غذاهاي فاسدشدني مانند گوشت قرمز و طيور، ماهي، تخم مرغ و فراورده هاي حاوي آن، پنير، شير، لوبياي پخته، غلات پخته، سيب زميني پخته، سالاد سيب زميني و پودينگ و ... را دور بريزيد.
براي اين که در يخچال و فريزر را در زمان قطع برق براي نوشيدن آب خنک کمتر باز کنيد، از کلمن آب سرد استفاده کنيد.
در فصل تابستان که هوا گرم است لازم است دماي يخچال به صفر نزديک شود. البته قرار گرفتن درجه يخچال روي دماي مناسب به محتويات يخچال بستگي دارد.
دما را مطابق با استاندارد يخچال تان انتخاب کنيد و به ياد داشته باشيد هميشه به جاي تغيير بزرگي که مي تواند دماي داخلي را يک باره تغيير دهد، تنظيمات کوچک و تدريجي انجام دهيد.
مي توانيد آب را در ظرفهاي فلزي در فريزر قرار دهيد تا يخ بزند و در موارد ضروري از آن استفاده کنيد.