غذاهایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش میدهند
خبرآنلاین/غذاهای فرآوری شده چرب، شور و شیرین میتوانند با تحریک التهاب مزمن در روده، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را در افراد افزایش دهند.
محققان گزارش دادند که در یک مطالعه جدید، تومورهای روده بزرگ گرفته شده از افراد با رژیم غذایی ضعیف دارای سطوح بالاتری از مواد بیوشیمیایی پیش التهابی و همچنین سطوح پایینتری از موادی بودند که التهاب را کاهش میدهند و باعث بهبودی میشوند.
طبق گزارش مدیسن نت، دکتر «تیموتی یتمن»، پروفسور جراحی از دانشگاه فلوریدا جنوبی، گفت: «به خوبی مشخص شده است بیمارانی که رژیم غذایی ناسالم دارند، التهاب در بدنشان افزایش یافته است.»
یتمن در بیانیه دانشگاه افزود: «ما اکنون این التهاب را در خود تومورهای روده بزرگ میبینیم و سرطان مانند یک زخم مزمن است که خوب نمیشود. اگر بدن با غذاهای فوق فرآوری شده تغذیه شود، توانایی آن برای التیام زخم به دلیل التهاب و سرکوب سیستم ایمنی کاهش مییابد که در نهایت به سرطان اجازه پیشرفت میدهد.»
غذاهای فوق فرآوری شده غذاهایی هستند که با استفاده از روشهای صنعتی مملو از چربی، نشاسته، قند، نمک و روغنهای هیدروژنه ناسالم تولید شدهاند. این افزودنیها به ماندگاری محصولات بیشتر کمک میکنند.
به گفته محققان، نمونههایی از غذاهای فوق فرآوری شده شامل فست فود، بستنی، گوشت اغذیه فروشی، هات داگ، چیپس، غلات صبحانه، نوشیدنیهای گازدار، و سوپهای بسته بندی شده است.
طبق گفته کلینیک کلیولند، غذاهای فوق فرآوری شده با افزایش خطر بیماری قلبی، چاقی و دیابت نوع ۲ مرتبط است.
برای این مطالعه، محققان ۱۶۲ نمونه سرطان روده بزرگ گرفته شده از بیماران تحت درمان در بیمارستان عمومی تامپا در فلوریدا را تجزیه و تحلیل کردند.
نتایج نشان داد که رژیم غذایی میتواند بر سطوح مواد شیمیایی بدن تأثیر بگذارد که با سرطان روده بزرگ مقابله میکنند یا آن را گسترش میدهند.
به عنوان مثال، به گفته محققان، غذاهای فرآوری نشده سالم مانند خرچنگ، ماهی قزل آلا، اسفناج، کلم بروکسل و تکههای بدون چربی گوشت با افزایش سطوح مواد شیمیایی که التهاب را سرکوب میکنند، مرتبط هستند.