سوالاتی که سالمند باید از خودش بپرسد!
خراسان/ تغذیه خوب سنگ بنای سالمندی سالم است. با افزایش سن، نیازهای غذایی ما تغییر میکند. در این دوره ما معمولاً به کالری زیادی نیاز نداریم اما باید مطمئن باشیم که مواد مغذی کلیدی خاصی مانند کلسیم، ویتامین B۱۲ و ویتامین D را به اندازه کافی دریافت میکنیم. در اینجا به سوالاتی درباره تغذیه در دوره سالمندی پاسخ میدهیم.
چگونه بفهمم که تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت میکنم؟
بررسیها نشان میدهد که بسیاری از سالمندها، تمام مواد غذایی مورد نیاز خود را دریافت نمیکنند. حتی بسیاری از افرادی که اضافه وزن دارند کمبود ویتامین، مواد معدنی و سایر مواد مغذی دارند. متأسفانه، کمبود طولانیمدت مواد مغذی ممکن است قبل از ظاهر شدن علایم اتفاق بیفتد. علایم اولیه هم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
* خستگی غیرمعمول
* موهای شکننده یا ریزش مو
* بثورات پوستی یا زخم هایی که بهبود نمییابند
* ترک در گوشههای دهان و زبان رنگپریده
معاینه فیزیکی توسط پزشک ممکن است به پزشک در تشخیص سلامت شما کمک کند. همچنین آزمایش خون میتواند نشان دهد که آیا به اندازه کافی، برخی مواد مغذی کلیدی مانند آهن یا ویتامین D را دریافت میکنید.
وقتی می دانم وقت غذا خوردن است زیاد گرسنه نیستم. آیا این برای افراد همسنوسال من طبیعی است؟
دلایل زیادی وجود دارد که چرا افراد مسن اغلب اشتهای زیادی ندارند. از آن جایی که آنها معمولاً نسبت به افراد جوان فعالیت کمتری دارند، به کالری کمتری نیاز دارند. از طرفی توانایی چشایی هم کاهش پیدا میکند و جذابیت غذا برای سالمند کمتر از قبل خواهد بود. همچنین مشکلات جویدن و بلعیدن غذا به اینها اضافه خواهد شد. با این حال کاهش شدید اشتها یا کاهش وزن میتواند نشانه افسردگی یا سایر مشکلات جدی سلامتی باشد.
میتوانم با پیروی از یک سبک زندگی سالم، مصرف برخی از داروهایم را کاهش دهم؟
بسیاری از افراد مسن اگر رژیم غذایی سالمتر داشته باشند و ورزش کنند، میتوانند داروهای فشار خون، کلسترول یا سایر داروها را کاهش دهند. با این روند شاید بتوان برخی داروهای تجویزی را بهطور کامل حذف کرد. البته نباید خودسرانه داروهایتان را قطع کنید. میتوانید با پزشک خود درباره این که چطور میتوانید با یک سبک زندگی سالمتر، داروهای کمتری بخورید مشورت کنید.