نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
سلامت

راه‌حل علمی برای رفع بوی سیر

منبع
خراسان
بروزرسانی
راه‌حل علمی برای رفع بوی سیر

خراسان/ سیر یک ماده غذایی دوگانه است: از یک سو خوراکی و ادویه‌ای عالی برای طعم دادن به غذاهاست و از سوی دیگر، عامل بوی بد دهان است. اما چرا سیر چنین تأثیری دارد و چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟

دانشمندان به تازگی یک ماده غذایی معجزه‌آسا کشف کرده‌اند که سادگی و کارآمدی آن ممکن است بسیاری را شگفت‌زده کند. در واقع خود سیر خام بوی قوی ندارد، اما هنگامی که یک حبه سیر خرد شده یا پوست‌کنده می‌شود، مواد شیمیایی تولید می‌شوند که عامل متصاعد شدن بوی بد هستند. این بو، به خصوص پس از هضم و واکنش‌های شیمیایی در دهان و دستگاه گوارش، بیشتر آشکار می‌شود. وقتی یک سلول سیر بریده می‌شود، آنزیمی به نام آلییناز آزاد می‌کند که در تماس با هوا به آلیسین تبدیل می‌شود؛ ماده‌ای که باعث بوی تند سیر خام است. آلیسین خیلی سریع به ترکیبات آلی گوگردی بدبو تجزیه می‌شود که پس از هضم به سختی از بدن خارج می‌شوند. اما آیا راه‌حلی وجود دارد؟
 
سال‌هاست که راهکارهای مختلفی برای پنهان کردن یا حذف بوی سیر معرفی شده‌، اما پژوهشگران دانشگاه ایالتی اوهایو راه‌حل مؤثری برایش پیدا کرده‌اند: ماست طبیعی. آن‌ها طی یک پژوهش به این نتیجه رسیدند که برای این که اطرافیان‌تان از بوی سیر در دهان شما آزرده نشوند، راه حل ساده و علمی آن است که در پایان وعده‌های غذایی، ماست بخورید. با این راهکار می توانید از سیر در وعده های غذایی مختلف استفاده کنید و درگیر اینکه بوی سیر بقیه را اذیت می کند نباشید.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره