نوشابه قاتل جدید استخوانها

خراسان/ یک مطالعه جدید نشان میدهد نوشابه از عوامل پنهان کاهش تراکم استخوان در سنین بالاست و مصرف منظم آن چه نوع معمولی و چه رژیمی، تراکم استخوان را کاهش و خطر پوکی و شکستگی را افزایش میدهد.
نوشابه که سالهاست به دلیل ارتباطش با چاقی، دیابت نوع ۲ و مشکلات قلبی زیر ذرهبین است، برای استخوانها هم مضر است. دلیل این اثر منفی نوشابه بر استخوانها اسید فسفریک موجود در آن است. اسید فسفریک تعادل بین کلسیم و فسفر در بدن را برهم میزند. فسفر اضافی در غیاب کلسیم و مواد معدنی کافی برای تعادل، تجزیه استخوان را از طریق ترشح هورمون پاراتیروئید تحریک و تشکیل استخوان را سرکوب میکند. در واقع نوشابهکه حاوی مقدار زیادی اسید فسفریکاست، نسبت فسفر به کلسیم را در بدن افزایش میدهد و همین موضوع در جذب کلسیم و متابولیسم استخوان اختلال ایجاد میکند.
نوشابه رژیمی چطور؟
تفاوت نوشابه های معمولی و رژیمی در نوع و میزان قند آنهاست، اما متاسفانه از نظر ضرر برای استخوانها، تفاوتی ندارند، زیرا نوشابه رژیمی هم به همان میزان نوشابههای معمولی اسید فسفریک دارد. متخصصان توصیه میکنند بهجای نوشابه، شیر گاو (به دلیل کلسیم بالا) یا آب مصرف کنید که بدن را بدون آسیب به جذب کلسیم، سیراب میکنند. دمنوشهای گیاهی بدون قند هم گزینهای عالی محسوب میشوند.