تسنيم/ يک پژوهشگر طب سنتي گفت: بين غذا نوشيدن آب ممنوع است. اگر کسي معدهاش خيلي گرم باشد مانند کودکان، خوردن آب بين غذا مشکلي ندارد.
خوردن آب بلافاصله بعد از غذا سبب کاهش حرارت معده و سو هاضمه ميشود. در صورت عطش کاذب يا هواي گرم، وقتي فرد تشنه شود در حين غذا نبايد آب نوشيد و بايد تا بروز عطش صادق صبر کرد.
خوردن آب در حالت ناشتا ممنوع است چرا که نوشيدن آب سبب رسيدن سرما به اعضاء رئيسه ميشود که خود باعث کاهش حرارت غريزي خواهد شد و بيماري بروز پيدا ميکند.
خوردن آب در حالت ناشتا براي اعصاب مضر است چرا که آب خيلي سريع به احشا ميرود، و معده آب را سريع جذب ميکند و به همين دليل است که بعد از فعاليت ورزشي هم نبايد آب نوشيد چرا که پس از ورزش کردن اعضا گرم هستند و آب را سريع جذب ميکنند.
وقفه دادن در خوردن آب بسيار مهم است چون سريع آب به اعضا نرسد تا ناگهان دچار سستي نشوند و حرارات غريزي هم تحليل نرود، البته در طب سنتي حرارات غريزي خيلي مهم است و همه اصول بر پايه حرارت غريزي است، به همين خاطر ورزش در طب سنتي بسيار مهم است چون حرارت غريزي را حفظ ميکند. همچنين، تغذيه مناسب و به موقع و خوابيدن حرارت غريزي را حفظ ميکند.
نوشيدن آب بعد از فعاليت جنسي به دليل اينکه فعاليت بسيار شديدي به حساب ميآيد، ممنوع است. در حمام و بعد از استحمام به خصوص اگر معده خالي باشد نوشيدن آب ممنوع است. بعد از مصرف مسهل قوي که بدن تحليل م رود نوشيدن آب ممنوع است چون در تمام اين موارد آب خيلي سريع به اعضا ميرسد.
نوشيدن آب در وقت خواب و بعد از خواب ممنوع است، بنابراين بعد از خواب و در وقت خواب چون مصرف آب باعث کاهش حرارت غريزي بدن ميشود، ممنوع است.
بعد از خوردن ميوههاي تر مثل هندوانه و مرکبات مصرف آب سبب ضعف ميشود زيرا مصرف آب موجب فساد هضم در معده ميشود. همچنين، نوشيدن آب گرم بعد از غذاهاي شور و نوشيدن آب سرد بعد از غذاهاي شيرين نيز ممنوع است.
فاطمه عليزاده پژوهشگر طب سنتي ميگويد: نوشيدن آب بعد از مصرف غذاهاي سرد و لزج مانند ماهي تازه به دليل ايجاد عطش مضر است و اگر تشنگي زياد است آب گرم به ميزان بسيار کم بنوشند، يا آب و عسل خورده شود و يا هواي سرد تنفس کنند تا تشنگي بر طرف شود و بعد از يکي دو ساعت آب بنوشد.