مجله پزشکي دکتر سلام/ با مصرف مکرر اين قرص ها هنگام سرماخوردگي و آبريزش از بيني و يا گلودرد خود را در معرض انواع عوارض آنان مانند افسردگي خواهيدگذاشت!
در گزارش اخير خود به چند اثر جانبي اين داروها و ضررهاي مختلف آنها پرداخته است:
افسردگي:
تأثير افسرده کننده داروهاي ضد حساسيت براي بسياري از افراد آشناست چراکه اين داروها فرايندهاي طبيعي روان را متوقف ميکنند. حالت خستگي که آنتيهيستامينها به همراه دارند ميل جنسي کساني را که از اين قرصها استفاده ميکنند در سطوح متفاوتي کاهش ميدهد.
افزايش وزن:
افرادي که از آنتيهيستامينها استفاده ميکنند نه تنها به دليل احساس کوفتگي تمايلي به ورزش کردن ندارند بلکه به دليل افزايش اشتها دچار اضافهوزن هم ميشوند.
ناباروري:
ازآنجاييکه قرصهاي حساسيت غشاي مخاطي دهانه رحم را خشک ميکنند، برخي خانمها با دشواريهايي در بارداري مواجه شدند. در مورد مردان نيز آنتيهيستامينها حرکت اسپرم را کاهش ميدهد.
استرس:
اغلب سودوافدرينهاي ضد احتقان به داروهاي حساسيت اضافه ميشود. اين مواد شيميايي خطرناک همان تأثيري را روي بدن دارند که نوشيدنيهاي انرژيزا دارند. آنها علاوه بر ايجاد مشکلات خواب و بيقراري ضربان قلب و فشارخون را بالابرده و استرس را افزايش ميدهند.
افسردگي:
اثرهاي تسکيندهنده بيشتر داروهاي حساسيت ميتواند شرايط افرادي که از افسردگي يا بيماري ذهني رنج ميبرند وخيمتر سازد. علاوه بر اين رخوت، افزايش وزن، تشويش و ديگر اثرات جانبي که در بالا ذکر شد نيز به افسردگي دامن ميزند.