نماد آخرین خبر

تغذیه/اهمیت تعادل در مصرف خرما و کشمش

منبع
مجله پزشکي دکتر سلام
بروزرسانی
تغذیه/اهمیت تعادل در مصرف خرما و کشمش
مجله پزشکي دکتر سلام/افرادي که به بيماري ديابت دچار هستند بهتر است در مصرف خوارکي هاي که قند طبيعي دارند مانند کشمش و خرما نيز زياده روي نکنند آن ها بايد در مصرف اين قبيل شيريني ها نيز تعادل را رعايت کنند يک باور غلط درباره بيماري ديابت وجود دارد. ديابتي ها معمولا از خوردن قند و شيريني منع مي شوند. به همين دليل سعي مي کنند سراغ شيريني هاي بي ضرر تر بروند؛ محصولاتي که شيرين کننده هاي مصنوعي دارند يا خوراکي هاي مثل خرما و توت خشک.اما اگــــر ديابت داريد، اين خوراکي ها هم مي توانند شما را دچار مشکل کند. در ترکيبات شيريني ها و خوراکي هايي که روي بسته بندي آنها عبارت بدون شکر نوشته شده، به جاي قند طبيعي از نوعي شيرين‌کننده مصنوعي به نام آسپارتام استفاده شده است. اين محصولات قند ندارند اما ترکيبات ديگر آنها حاوي کالري است و اين افزايش کالري روزانه ديابتي‌ها، برايشان مشکل ساز مي شود. اين نکته درباره خرما و توت ، کشمش و انجير خشک هم وجود دارد. خيلي ها تصور مي کنند اين مواد قند ميوه (فروکتوز) دارند و به همين دليل مصرف زياد آنها مشکلي ايجاد نمي کند. در صورتي که قند ميوه‌هايي چون انجير و خرما که ترکيبات فيبر غذايي دارند کمي دير جذب مي شوند اما توليد کالري مي کنند و قند خونتان را بالا مي برند. ميزان کالري آن مانند ساير قندهاست يعني به ازاي هر يک گرم، مصرف آن‌ها ۴ کيلوکالري انرژي به بدن مي‌رسد.