دکتر سلام/ قرص هاي ويتامين A را فراموش کنيد. هويج حاوي ويتامين A است و بسياري ديگر از مزاياي سلامتي چشمگير مانند پوست زيبا، پيشگيري از سرطان و خواص ضد پيري را فراهم مي کند. ياد بگيريد چگونه از مزاياي اين غذاي قدرتمند و شيرين استفاده کنيد.
مزاياي سلامتي هويج
بهبود بينايي
در طب سنتي اين حقيقت وجود دارد که هويج براي چشم شما مفيد است. هويج ها غني از بتا کاروتن هستند که به ويتامين A در کبد تبديل مي شوند. ويتامين A در شبکيه، به ردپسين، يک رنگدانه بنفش ضروري براي ديد در شب تبديل مي شود. نشان داده شده است که بتا کاروتن براي محافظت در برابر دژنراسيون ماکولا و آب مرواريد به دليل سالخوردگي مفيد است. يک مطالعه نشان داد خطر ابتلا به دمانس ماکولا در افرادي که مقدار زيادي بتا کاروتن مصرف مي کنند، نسبت به افرادي که کم مصرف کرده بودند، حدود ۴۰ درصد کمتر است.
کمک به جلوگيري از سرطان
مطالعات نشان داده اند هويج خطر ابتلا به سرطان ريه، سرطان پستان و سرطان روده را کاهش مي دهد. فالاکارينول يک آفت کش طبيعي است که توسط هويج توليد مي شود و بدن را از بيماري هاي قارچي محافظت مي کند. هويج ها تنها منبع مشترک اين ترکيب هستند. يک مطالعه نشان داد که خطر ابتلا به سرطان در موش هايي که هويج مصرف مي کنند به ميزان يک سوم کمتر است.
روند پيري را کند مي کند
سطح بالاي بتا کاروتن در هويج به عنوان يک آنتي اکسيدان براي مقابله با آسيب سلولي در بدن از طريق متابوليسم منظم عمل مي کند. اين کمک مي کند تا روند پيري سلول ها کاهش يابد.
پوست سالم را ترميم مي کند
ويتامين A و آنتي اکسيدان ها پوست را از آسيب هاي اشعه هاي خورشيد محافظت مي کنند. کمبود ويتامين A موجب خشکي پوست، مو و ناخن مي شود. ويتامين A از چين و چروک زودرس، آکنه، پوست خشک، رنگدانه، لکه هاي ناخن و تن پوست نامطلوب جلوگيري مي کند.
کمک به پيشگيري از عفونت
هويج در بين گياهان براي جلوگيري از عفونت شناخته شده است. آنها را مي توان به صورت خرد شده و يا جوشانده و پخته شده استفاده کرد.
پوست سالم تر (از نظر ظاهري)
هويج به عنوان يک ماسک صورت ارزان و بسيار مناسب استفاده مي شود. هويج رنده شده را کمي با عسل مخلوط کنيد و ماسک صورت هويج را درست کنيد.
از بيماري قلبي جلوگيري مي کند
مطالعات نشان مي دهد که رژيم غذايي حاوي کاروتنوئيد بالا با خطر کمتر بيماري هاي قلبي همراه است. هويج نه تنها حاوي بتا کاروتن است بلکه داراي آلفا کاروتن و لوتئين نيز مي باشد. مصرف منظم هويج همچنين سطح کلسترول را کاهش مي دهد، زيرا فيبر هاي محلول در هويج با اسيدهاي صفراوي ارتباط دارند.
بدن را پاک مي کند
ويتامين A به کبد کمک مي کند تا سموم بدن را از بين ببرد. آن ميزان صفرا و چربي را در کبد کاهش مي دهد. فيبر موجود در هويج کمک مي کند تا تخليه روده راحت تر صورت پذيرفته و حرکات روده منظم شود.
محافظت از دندان ها و لثه ها
هويج دندان ها و دهان را تميز مي کند. آنها ذرات پلاک و مواد غذايي را درست مثل مسواک يا خمير دندان از بين مي برند. هويج باعث تحريک لثه و ايجاد بزاق زياد مي شود، که خاصيت قليايي بودن آن، باکتري هاي تشکيل دهنده حفره و اسيدي را از بين مي برد. مواد معدني در هويج از آسيب دندان جلوگيري مي کنند.
جلوگيري از سکته مغزي
از همه مزاياي بالا اين بيشتر باعث تعجب است که هويج از سکته مغزي جلوگيري مي کند. در يک مطالعه دانشگاه هاروارد، افرادي که پنج عدد يا بيشتر هويج در هفته خوردند، احتمال سکته مغزي در آن ها کمتر از کساني بود که فقط يک هويج يا کمتر در يک ماه مي خوردند.
چگونه هويج بخوريم
مواد مغذي در هويج توسط کيسه هاي پروتئيني حفاظت مي شوند که توسط گرما (پخت و پز) يا اقدام فيزيکي (رنده کردن، جويدن مناسب) شکسته مي شوند. پخت و پز هويج در چربي يا روغن، پوره کردن و يا مصرف به صورت آب ميوه کاروتنوئيد هاي آنها را ۶۰۰ درصد افزايش مي دهد. چربي ها همچنين جذب کاروتنوئيد ها در خون را به ميزان ۱۰۰۰ درصد افزايش مي دهند، زيرا کاروتنوئيد ها محلول در چربي هستند.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در تلگرام
https://t.me/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار