نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

بهترین و بدترین زمان برای مصرف شیر

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
بهترین و بدترین زمان برای مصرف شیر
باشگاه خبرنگاران/ الهام نوروزي متخصص تغذيه اظهار کرد: شير تنها ماده شناخته شده مکمل در طبيعت است که مى‌تواند نيازهاى بدن را به طور متعادل تامين کند؛ عمده‌ترين ويژگى شير و وجه تمايز آن نسبت به ساير مواد غذايى، ترکيب پروتئيني و وجود املاح مانند کلسيم و فسفر در آن است. تجربه خوابي آرام با مصرف شير اين متخصص تغذيه بيان کرد: اگر با مصرف شير دچار نفخ و دل درد نمي‌شويد، بهترين زمان مصرف آن قبل از خواب است، زيرا در حين خواب، بدن اين فرصت را دارد که کلسيم و پروتئين خود را از اين ماده غذايي تامين کند همچنين، چون شير حاوي تريپتوفان است به برقراري خوابي آرام و راحت کمک مي‌کند، البته مصرف يک ليوان شير در وعده صبحانه هم توصيه مي‌شود، زيرا موجب رفع بي‌حالي، بي‌حوصلگي و عصبانيت مي‌شود و مغز را براي يادگيري بيشتر و يادآوري آسان‌تر آماده مي‌کند. نوروزي ادامه داد: بدترين زمان مصرف شير در وعده نا‌هار است، چراکه باعث کاهش اشتها به خصوص در کودکانمي‌شود و از جذب آهن و روي محصولات گوشتي مي‌کاهد؛ افراد سالمند مبتلا به پوکي استخوان و آرتروز، شير را با دارچين ميل کنند، دارچين سردي شير را مي‌گيرد و باعث افزايش جذب مواد مغذي شير مي‌شود؛ در ضمن ويتامين C موجود در ميوه‌ها به جذب بهتر آهن و کلسيم شير کمک مي‌کند، بنابراين مصرف شير همراه ميوه‌هاي تازه پيشنهاد مي‌شود. هر ليوان شير چند کالري دارد؟ وي افزود: هر ليوان شير معادل ۲۴۰ گرم است و يک ليوان شير بي چربي ۹۰ کالري، يک ليوان شير کم چربي ۱۲۰ کالري و يک ليوان شير پرچرب ۱۵۰ کالري انرژي توليد مي‌کند؛ شير به طور معمول هنگامي که از گاو، گوسفند، شتر و بز دوشيده مي‌شود، حاوي ۳.۵ درصد چربي است و شير‌هايي با چربي بالاتر از ۲.۵ درصد پرچرب و پايين‌تر از آن کم چرب محسوب مي‌شود و به آن دسته از شير‌هايي که بين ۰.۵ ، ۰.۱ درصد چربي دارد، شير خامه گرفته مي‌گويند. اين متخصص تغذيه ادامه داد: شير‌هاي با ۱.۵ درصد چربي براي افرادي که تحرک کافي دارند، شير‌هاي ۲.۵ درصد براي کودکان و ورزشکاران و شير خامه گرفته به دليل نداشتن کلسترول براي مصرف روزانه مناسب است. روزانه چند ليوان شير بنوشيم؟ نوروزي گفت: بهتر است در طول روز، کودکان زير هفت سال ۱.۵ تا ۲ ليوان، پسر‌ها در سن بلوغ سه ليوان، دختر‌ها در همين سن ۲.۵ ليوان، افراد بالغ و سالمند ۲ ليوان و خانم‌هاي شيرده و باردار ۳.۵ تا ۴ ليوان شير در کنار مصرف ساير لبنيات بنوشند. وي گفت: براي آن که کودک به نوشيدن شير ترغيب شود بهتر است دو ليوان شير را به چهار نصف ليوان تقسيم کرد و در فواصل معيني که بهتر است در ميان وعده‌ها باشد به او بخورانيد؛ شيري که به سوپ کودک افزوده مي‌شود جزو واحد شير محسوب مي‌شود به شرطي که زياد در غذا نجوشد و اواخر پخت به غذا افزوده شود. اين متخصص تغذيه يادآوري کرد: اگر طعم و بوي شير براي خانم‌هاي باردار آزاردهنده است مي‌توانند از شير خشک استفاده کنند؛ مصرف شير و فرآورده هاى آن منجر به افزايش طول عمر، بازده جسمي و فکري بيشتر, کاهش بيماري‌هاى عفوني و استخواني و رشد مطلوب کودکان و نوجوانان مي‌شود. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره