نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سلامت

عوارض مصرف سوسیس و کالباس که کمتر به گوش‌تان خورده

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
عوارض مصرف سوسیس و کالباس که کمتر به گوش‌تان خورده
باشگاه خبرنگاران/ نرگس جوزداني متخصص تغذيه و رژيم درماني درباره عوارض ناشي از مصرف سوسيس و کالباس اظهار کرد: طبق نتايج حاصل از مطالعه‌اي، مصرف گوشت‌هاي آماده مصرف به علت داشتن چربي، نمک بالا و مواد نگهدارنده، مرگ زودرس افراد را موجب مي‌شود.دريافت بالاي نمک همچنين مي‌تواند افراد را به سرطان‌هاي دستگاه گوارش به ويژه معده دچار کند. او بيان کرد: سوسيس و کالباس حاوي مقادير بالايي از چربي اشباع است و به گفته انجمن قلب آمريکا مجاز هستيم تنها ۱۰ درصد از کل چربي روزانه خود را از چربي‌هاي اشباع دريافت کنيم. اين متخصص تغذيه و رژيم درماني افزود: اسيد‌هاي چرب اشباع نقش موثري در اکسيداسيون، مرگ سلولي، تحريک سلول‌ها و ابتلاي افراد به سرطان و بيماري‌هاي قلبي و عروقي دارند. سوسيس و کالباس‌هاي گياهي جوزداني تأکيد کرد: امروزه سوسيس و کالباس‌هاي موجود در بازار بر پايه سويا هستند که به آنها سوسيس و کالباس‌هاي گياهي مي‌گويند. در تهيه سوسيس و کالباس‌هاي گياهي در ايران از روغن جامد گياهي استفاده مي‌شود، بنابراين اين محصولات حاوي اسيد چرب اشباع، ترانس و سديم بالا هستند. او تصريح کرد: در تهيه سوسيس و کالباس از ماده‌اي به نام نيتريت استفاده مي‌شود که اين ماده نقش نگهدارنده دارد و مي‌تواند افراد را به سرطان مري دچار کند. به طور کلي محصولات حاوي مواد نگهدارنده مي‌تواند در ابتلاي اشخاص به سردرد نقش داشته باشد و حتي سردرد‌هاي ميگرني را در مبتلايان به اين عارضه تشديد کند. نيتريت مي‌تواند بر خلق‎وخوي افراد هم اثر منفي بگذارد. اين متخصص تغذيه و رژيم درماني گفت: براي جلوگيري از رشد باکتري‌هاي احتمالي و بهبود رنگ سوسيس و کالباس در تهيه اين فرآورده‌ها از نيتريت استفاده مي‌شود. نيترات و نيتريت در بدن به ترکيبات سرطان‌زا تبديل مي‌شوند؛ اين مواد همچنين مي‌توانند عفونت، التهاب و بيماري‌هايي را که در بدن وجود دارند، تشديد کنند، بنابراين حتي سوسيس و کالباس‌هايي که حاوي درصد بالايي از گوشت هستند هم مي‌توانند احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را در افراد افزايش دهند. حد مجاز مصرف سوسيس و کالباس جوزداني اظهار کرد: به طور کلي افراد مجاز هستند که تنها ماهيانه يکبار از فرآورده‌هاي آماده مانند سوسيس و کالباس استفاده کنند البته به شرطي که در اين مدت از ديگر محصولات آماده مصرف، نکرده باشند. او يادآوري کرد: بهترين شيوه طبخ سوسيس، گريل و بخارپز کردن آن است، بنابراين افراد بايد سعي کنند تا آنجا که ممکن است اين محصول پروتئيني را سرخ نکنند، زيرا سوسيس در ترکيبات خود حاوي آرد است که اين آرد مي‌تواند هنگام سرخ شدن سوسيس مقادير زيادي از روغن را به خود جذب کند.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد