باشگاه خبرنگاران/ در اين گزارش جديدترين دانستنيهاي روز پزشکي که هر روز با آن سر و کار داريد را دنبال ميکنيم.
خواص باورنکردني ليمو عماني
ليمو عماني نوعي ليمو ترش است که طبعي سرد و خشک دارد و در پخت بسياري از غذاهاي ايراني، دمنوشهاي گياهي و از پودر آن به عنوان ادويه استفاده ميشود. قسمتهاي مورد استفاده گياه ليمو عماني، ميوه، برگ و ريشه گياه است. ليمو عماني از ترکيبات تلخ، فلاونوئيدها، اسيد سيتريک، املاح، ويتامينها به ويژه ويتامين C و مواد فرار است. اين ميوه از نظر کلسيم و پتاسيم غني بوده و از نظر ويتامين C. از ساير مرکبات پيشي گرفته و به عنوان کاهندهي فشار خون و چربي خون شناخته شده است.
در طب سنتي از ريشه گياه ليمو عماني براي رفع مشکلات گوارشي استفاده ميشود، همچنين جوشانده ريشه آن براي درمان اسهال خوني مفيد است. برگهاي گياه ليمو عماني تازه براي تسکين سردرد ناحيه پيشاني مورد استفاده قرار ميگيرد و مصرف آن براي پيشگيري و درمان خانگي سرماخوردگي موثر است. ليموعماني باعث افزايش اشتها شده و براي تقويت دستگاه گوارش خواهد بود. از بين بردن نفخ شکم و کمک به دفع مواد صفراوي از خواص ليمو عماني است.
همانند ساير خانواده ليموها، يکي از اصليترين خواص ليمو عماني وجود مواد آنتي اکسيدان فراوان در اين ميوه است که به پيشگيري از سرطان و تقويت سيستم ايمني بدن کمک شاياني ميکند. اضافه کردن ليمو عماني به غذاها و اسيدي نمودن محيط آن، به افزايش جدب آهن غذا توسط سلولهاي بدن کمک ميکند. مصرف ليموعماني همراه با گل گاوزبان يکي از دمنوشهاي شناخته شده در طب سنتي است که خاصيت آرامبخشي داشته و براي اصلاح مزاج گل گاوزبان مفيد است. استفاده از دمنوش گل گاو زبان به همراه ليمو عماني مانع از افزايش غلظت خون و بالا رفتن فشار در افراد ميشود.
ليمو عماني هنگام خشک شدن به دليل عمل تخمير، کمي تلخ شده که اين تلخي در مزه ي آن نيز احساس مي شود. بنابراين بهتر است براي جلوگيري از تلخ شدن غذا پيش از افزودن، هسته آن را درآوريد. بهتر است هنگام تهيهي انواع خورشها و خوراکها به مقدار لازم از ليمو عماني استفاده کنيد تا استفاده از نمک در غذا به حداقل برسد.
ليمو عماني به دليل دارا بودن مواد فراري که عامل ايجاد عطر و بوي آن است، حتما بايد در محل خشک، خنک و در ظروف سربسته ، به دور از نور نگهداري شود. معمولا رنگ ليمو عماني، زرد قهوه اي و داخل آن سياه رنگ است. در بهبود سرماخوردگي و سرفه و مشکلات تنفسي ناشي از سرماخوردگي موثر است.
عوارض مصرف ليمو عماني
براساس نظر متخصصان تغذيه، مصرف ليموعماني پخته در غذاها به دليل جذب مقدار زيادي از چربي و ادويه موجود در غذا، براي افراد مبتلا به چربي و فشار خون بالا مضر است و براي ساير افراد نيز ميتواند باعث چاقي و اضافه وزن شود. به اين منظور توصيه ميشود، براي بهرهمندي از خواص درماني ليموعماني آن را به صورت دمنوش مصرف کنيد، همچنين در پخت غذاها از روغن و نمک کمتري استفاده کنيد.
هنگام خريد ليمو عماني دقت کنيد
از خريد ليمو عماني به صورت فلهاي و روباز اجتناب کنيد. ليمو عمانيهايي را که به صورت سنتي خشک ميکنند، غير بهداشتي و محل تجمع ميکروبها هستند؛ بنابراين هنگام خريد، محصولاتي را که داراي بسته بندي اصولي، مجوز بهداشت و تاريخ مصرف هستند، انتخاب کنيد و بهتر است قبل از مصرف، آن را خوب بشوييد.
بازار