باشگاه خبرنگاران/ محمود خدادوست، متخصص طب سنتي ايران و دانشيار دانشکده طب ايراني دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در نخستين همايش طب ايراني که صبح امروز در دانشگاه علوم پزشکي تهران برگزار شد، درباره آموزههاي طب ايراني اظهار کرد: امروزه آموزههاي طب ايراني در کنار طب رايج در امر پيشگيري و درمان به کار گرفته ميشوند؛ طب ايراني يک مکتب بوده و تنها پزشکان که اجازه دخالت در امر درمان را دارند، ميتوانند به اين عرصه وارد شوند.
او بيان کرد: هرگونه افراط، تفريط و نگاه تجاري به بيمار از نظر اخلاق پزشکي نکوهيده است؛ ما با هرگونه افراط، تفريط و بزرگنمايي در طب سنتي مخالف هستيم؛ بحث پزشک خانواده از گذشتههاي دور وجود داشته است و پزشکان مسئول اين بودند که افراد بيمار نشوند.
اين متخصص طب سنتي ايران درباره اينکه برخي افراد ادعا ميکنند به کمک طب سنتي ميتوانند بيماريهايي مانند MS، سرطان و ALS را درمان قطعي کنند، گفت: اين تصورات که درمان قطعي بيماريهاي مختلف به کمک طب سنتي امکان پذير است، باوري اشتباه است و مردم نبايد به اين موضوعات توجه کنند.
خدادوست افزود: ما در طب سنتي به بحث مزاج ها، سوء مزاجها و تفاوتهاي فردي توجه ويژه داريم؛ پزشک بايد در درمان بيمار منافع و ضررهاي روشهاي درمان را به خوبي بسنجد؛ از قابليتها و توانمنديهاي طب سنتي ميتوان به اين موضوع اشاره کرد که ريشه در باور مردم دارد و ما نبايد اجازه دهيم، افرادي از اين باور سوء استفاده کنند.
مخالفت طب ايراني با هرگونه بزرگنمايي
او تأکيد کرد: ما بايد اجازه دهيم که تنها افرادي که مجاز به مداخله در امر درمان مردم هستند، روي کار بيايند همچنين طب ايراني بدن انسان را سيستمي يکپارچه ميداند و موضوع کلنگري را مطرح ميکند؛ نگاه ما بايد بر اساس شرح حال و معاينه باليني بيماران باشد و از بسياري تشخيصهاي افتراقي غيرضروري جلوگيري کنيم. طبيب بايد به مردم سبک زندگي سالم را ياد بدهد؛ قدم نخست درمان تدبير است، بنابراين ما بايد علت و درمان بيماريها را در سبک زندگي مردم جستجو کنيم.
خدادوست يادآوري کرد: اخلاق پزشکي، گمشده پزشکي رايج امروز است؛ در برخي موارد بيمار تنها با ديدن طبيب حالش خوب ميشود که اين موضوع به اعراض نفساني برميگردد؛ به همان ميزان که ما مسئول هستيم مردم به سراغ روشهاي درماني آسيبزا نروند به همان مقدار هم بايد تلاش کنيم تا مردم از خدمات طب سنتي محروم نشوند.
بازار