مجله دلتا/ انجير خشک، خشک شده ميوه انجير است و مواد مغذي فراواني دارد. در اين مطلب به خواص انجير خشک ميپردازيم. با ماه همراه شويد.
انجير تازه به دليل بافت آبداري که دارد بسيار پرطرفدار است، اما اين انجير ميوه بسيار ظريفي است و هر سال فقط براي مدت کوتاهي ميتوان آنرا تهيه کرد. انجير تازه فقط ۱ تا ۲ هفته پس از برداشت محصول کيفيت لازم و مطلوب را دارد.
انجير خشک، در بسياري از نقاط جهان در تمام طول سال، به راحتي در دسترس عموم است و ماندگاري بسيار طولانيتري نسبت به انجير تازه دارد. اين ميوه متعلق به خاورميانه است ولي هم اکنون به شکل وسيعي به ساير نقاط جهان صادر ميشود.
انجير خشک چگونه بدست ميآيد؟
هم ميتوان آنها را در آفتاب خشک کرد و هم از طريق فرايند پسابش، آبهاي اضافي را از آن بيرون کشيد. اين ميوه، يک ميان وعده مغذي و سرشار از فيبر است.
مواد مغذي انجير خشک
انجير خشک يک ماده غذايي شگفتانگيز است و مقدار زيادي پروتئين، کربوهيدرات، کلسيم، ويتامينK ، پتاسيم، آهن و منيزيم دارد.
اين ميوه نسبت به ساير ميوهها از مقدار فيبر بيشتري برخوردار است. يک ليوان انجير خشک که تقريباً ۹ عدد از اين ميوه درونش جاي ميگيرد، کمتر از ۲۰۰ کالري داشته و چربي ندارد. همچنين اين ميوه خشک باعث تقويت آنتياکسيدانها ميشود. از طرف ديگر، حاوي مقدار کمي از اسيدهاي چرب امگا ۶، اسيد گلوتاميک و اسيد لينولئيک است.
خواص انجير خشک
مهمترين خواص انجير خشک، توانايي آن در تقويت استخوانها، کاهش فشار خون، بهينهسازي هضم، کمک به کاهش وزن و تنظيم علائم ديابتي است.
خواص انجير خشک براي پوست
انجير خشک با داشتن مقدار کافي ويتامينE، ويتامين C و کلسيم، باعث تقويت پوست شما ميشود. اين ترکيبات فعال ميتوانند به عنوان آنتياکسيدان در پاکسازي راديکالهاي آزاد بسيار خوب عمل کنند.
همچنين، انجير خشک از ايجاد استرس اکسيداتيو جلوگيري ميکند. استرس اکسيداتيو منجر به ايجاد چين و چروک، لکههاي پوستي و ساير لکها ميشود.
اين ميوه ميتواند باعث بهبود خاصيت ارتجاعي پوست شود و پوست جوانتر به نظر برسد.
تراکم استخوان
طيف متنوعي از مواد معدني در اين ميوه خشک وجود دارد و براي کساني که مايل به حفاظت از تراکم استخوانهايشان هستند، کاربرد عالي دارد.
فشار خون
اين ميوه خشک با داشتن مقدار قابل توجهي پتاسيم براي کاهش فشار خون بسيار عالي عمل ميکند.
سيستم ايمني
ويتامين C يکي از عناصر اصلي سيستم ايمني بدن است، زيرا ميتواند به توليد گلبولهاي سفيد خون کمک کند و ميزان توانايي بدن در برابر عفونتهاي مختلف و همچنين عوامل بيماريزاي خارجي تقويت کند.
بيماريهاي مزمن
با افزايش ميزان مواد معدني و ويتامينها، به ويژه آنتياکسيدانها، ميتواند استرس اکسيداتيو را در سيستم بدن کاهش داده و از بيماريهايي همچون بيماريهاي قلبي و روماتيسم جلوگيري کند.
ديابت
طبق يک مطالعه منتشر شده در ژورنال بينالمللي تحقيقات پزشکي و علوم بهداشتي در سال ۲۰۱۷، فيبر موجود در انجير خشک، قادر به تنظيم ترشح گلوکز و انسولين در بدن است.
کلسترول
ثابت شده است که رژيم غذايي مبتني بر فيبر، کلسترول اضافي را از سيستم قلبيعروقي پاکسازي ميکند، بنابراين انجير خشک از بيماري قلبي و ايجاد پلاک محافظت خواهد کرد.
بازار