بهداشت نيوز/ قهوه يکي از قديميترين و محبوبترين نوشيدنيهاي دنيا و دومين نوشيدني روزانه بعد از آب است که از کافئين بالا و مشکلات بيخوابي و تند شدن ضربان قلب گرفته تا تيره شدن دندانها همه سبب ميشوند که برخي افراد هنوز در مورد خوردن يا نخوردن قهوه دودل باشند؛ اما واقعيت اين است که قهوه يک خوراکي مفيد و سرشار از آنتياکسيدان و ترکيبات مفيد است و خطر بروز بسياري از بيماريها را به طور چشمگيري کاهش ميدهد. در ادامه مطلب با خواص قهوه آشنا ميشويد:
درمان کبد چرب با قهوه
بررسي مجدد نتايج ۹ مطالعه نشان داد نوشيدن ميزان بيشتري از قهوه با کاهش خطر ابتلا به سيروز کبدي مرتبط است. در اين بررسي آمده است نوشيدن يک فنجان قهوه در طول روز خطر ابتلا به سيروز را تا ۲۲ درصد کاهش ميدهد که با افزايش مصرف قهوه در روز اين تاثيرگذاري بيشتر ميشود. علاوه بر اين افرادي که هر روز ۴ فنجان يا بيشتر قهوه مينوشند، ۸۰ درصد کمتر به بيماري سيروز کبدي مبتلا ميشوند. همانطور که ميدانيد در بيماري «سيروز کبدي» بافت کبد به دليل عفونت مزمن، فرسوده و در اکثر موارد منجر به مرگ ميشود.
نوشيدن قهوه ريسک بيماري قلبي را کاهش ميدهد
بررسي مجدد نتايج بيش از ۲۰۰ مطالعه حاکي از آن است افرادي که در طول روز سه يا چهار فنجان قهوه مصرف ميکنند ۱۹ درصد کمتر احتمال دارد بر اثر بيماريهاي قلبي – عروقي فوت کنند. نوشيدن قهوه در افرادي که دچار سکته قلبي شدهاند احتمال بروز سکتههاي بعدي را تا حدود زيادي کاهش ميدهد.
افراد مبتلا به ديابت نوع دو روزي چند فنجان قهوه بنوشند؟
نتايج بررسيها نشان ميدهد مصرف هر فنجان قهوه اضافه در روز با کاهش ۷ درصدي خطر ابتلا به ديابت نوع دو همراه است. از سوي ديگر مطالعات نشان ميدهد ريسک ابتلا به اين بيماري در افرادي که بيشترين ميزان قهوه را مصرف ميکنند، ۲۳ تا ۶۷ درصد کمتر است. طبق بررسيهاي گسترده از دادههاي ۱۸ تحقيق بر روي حدود ۵۰ هزار نفر، نوشيدن روزانه يک فنجان قهوه خطر ابتلا به ديابت نوع ۲ را تا ۷ درصد کاهش ميدهد.
آيا قهوه واقعا از سرطان روده بزرگ و کبد پيشگيري ميکند؟
يکي از مهمترين خواص درماني قهوه براي سلامت بدن پيشگيري از ابتلا به برخي سرطانهاست. نوشيدن قهوه حداقل به ميزان سه فنجان در روز ۱۸ درصد احتمال ابتلا به سرطان را کاهش ميدهد. اين در حالي است که طبق تحقيقات صورت گرفته در همين زمينه و طبق تحقيقي که بر روي حدود ۵۰ هزار نفر انجام شد، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ در کساني که روزانه ۴ يا ۵ فنجان قهوه ميخوردند، ۱۵ درصد کمتر بود. علاوه بر اين يکي ديگر از خواص و فوايد درماني قهوه کمک به بهبود سرطان پروستات است. بد نيست بدانيد نوشيدن منظم قهوه مي تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد زيرا ترکيبات موجود در آن التهاب بدن را کاهش مي دهد و سطح انسولين خون را تنظيم ميکند.
قهوه احتمال ابتلا به بيماري آلزايمر و زوال عقلي را کاهش ميدهد
بررسي انجام گرفته در مورد تاثير مصرف قهوه و سلامت مغز نشان ميدهد مصرف مرتب قهوه با کاهش ۱۶ درصدي خطر ابتلا به آلزايمر و زوال عقلي مرتبط است. همچنين احتمال ابتلا به جنون در کساني که روزانه قهوه مينوشند ۶۰ درصد کمتر از کساني است که به خوردن قهوه عادت ندارند. نوشيدن قهوه ۳۲ تا ۶۰ درصد احتمال ابتلا به پارکينسون را کاهش ميدهد.
قهوه شاديآور و ضد افسردگي است
آزمايشهاي صورت گرفته روي بيش از ۵۰ هزار زن نشان ميدهد که نوشيدن حداقل يک فنجان قهوه در هفته خطر ابتلا به افسردگي را ۱۵ درصد کاهش ميدهد. همچنين در بررسي ديگر که روي ۱۰۰ هزار زن و مرد انجام گرفت مشخص شد مصرف کنندگان قهوه ۴۵ درصد کمتر احتمال دارد دست به خودکشي بزنند. علت اين امر وجود هورمونهاي شاديآور «دوپامين» و «سروتونين» در قهوه است.
قهوه طول عمر را زياد ميکند و از مرگ زودهنگام پيشگيري ميکند
محققان در مطالعه روي بيش از ۵۰۰ هزار نفر از مردم اروپا دريافتند مرداني که به صورت مستمر به مدت ۱۶ سال در طول روز سه يا چهار فنجان قهوه مصرف ميکنند ۱۲ درصد کمتر احتمال دارد دچار مرگ زودهنگام شوند و اين رقم در زنان ۷ درصد است. در يک تحقيق ديگر اين آمار در مدت ۱۸ تا ۲۴ سال، با ۲۰ درصد کاهش خطر مرگومير در مردان و ۲۶ درصد در زنان، همراه بود. اين تاثير مثبت به ويژه در مبتلايان به ديابت نوع ۲ قويتر است. در يک مطالعهي ۲۰ ساله روي بيماران ديابتي که قهوه ميخوردند، مشاهده شد که ميزان مرگومير در آنها، ۳۰ درصد کاهش يافته است.
بازار