نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

۱۰ ماده غذایی جادویی برای سلامت قلب

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
۱۰ ماده غذایی جادویی برای سلامت قلب

باشگاه خبرنگاران/ سازمان جهاني بهداشت اعلام کرده است مرگ بر اثر بيماري‌هاي قلبي نزديک به يک سوم تمام مرگ و مير‌هاي جهان را شامل مي‌شود. سالانه ۱۷ ميليون و ۹۰۰ هزار نفر در جهان به دليل ابتلا به بيماري‌هاي قلبي جان خود را از دست مي‌دهند.

داشتن رژيم غذايي سالم مي‌تواند نقشي تعيين کننده در سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي داشته باشد. برخي مواد غذايي با بالا بردن فشار خون، چربي خون و التهاب در بدن، خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي در افراد را افزايش مي‌دهند. در مقابل، برخي ديگر از مواد غذايي با پايين آوردن کلسترول بد خون و تقويت قلب، جلوي ابتلا به امراض را مي‌گيرند.

در اين گزارش ۱۰ ماده غذايي را معرفي خواهيم کرد که با مصرف آن مي‌توانيد سطح سلامت قلب خود را افزايش دهيد.

۱- سبزيجات با برگ‌هاي سبز
سبزيجاتي که برگ‌هاي سبز دارند مانند اسفناج، کلم پيچ و سبزي‌ها سرشار از ويتامين ها، مواد معدني و آنتي اکسيدان هستند. شهرت اين مواد غذايي بيشتر به دليل داشتن ويتامين K است که به محافظت از عروق و انجام درست فرآيند لخته شدن خون در بدن کمک مي‌کند.

اين مواد غذايي همچنين داراي نيترات هستند که مي‌تواند فشار خون را در افراد کاهش دهد، از تصلب شرايين جلوگيري کرده و عملکرد ديواره رگ‌هاي خوني را بهبود ‌بخشد. تحقيقات نشان مي‌دهد افزايش مصرف سبزيجات با برگ‌هاي سبز مي‌تواند خطر حمله قلبي را کاهش دهد.

۲- غلات کامل
غلات کامل يکي از بهترين مواد غذايي هستند که تاثيرات بسيار خوبي بر عملکرد قلب دارند. معروف‌ترين غلات کامل شامل گندم کامل (سبوس دار)، برنج قهوه اي، جو دو سر و گندم سياه مي‌شود.

غلات کامل ميزان فيبر بالايي دارند و به همين دليل مي‌توانند کلسترول بد خون را کاهش دهند. کاهش کلسترول بد خون تاثير مستقيمي در کاهش خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي دارد. تحقيقات نشان داده است هر چه افراد در رژيم غذايي خود از غلات کامل بيشتر استفاده کنند، خطر بيماري‌هاي قلبي در آن‌ها کاهش مي‌يابد.

۳- توت‌ها
خانواده توت‌ها شامل شمار زيادي از انواع ميوه‌ها است که مهم‌ترين آن‌ها توت فرنگي، توت سفيد، تمشک و زغال اخته مي‌شود. اين ميوه‌ها به دليل آنکه سرشار از آنتي اکسيدان هستند مي‌توانند با جلوگيري از التهاب عروق، بر عملکرد درست قلب تاثير مثبتي داشته باشند.

يافته‌هاي محققان نشان مي‌دهد کساني که ميزان بالايي از خانواده توت‌ها را در رژيم غذايي خود مصرف مي‌کنند، احتمال کمتري دارد که به بيماري‌هاي قلبي دچار شوند.

۴- آووکادو
آووکادو سرشار از چربي‌هاي غيراشباع مفيد براي قلب است که مي‌تواند با کاهش سطح کلسترول بد خون، خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي در افراد را کاهش دهد. يک تحقيق در ميان افراد چاق نشان مي‌دهد از ميان سه رژيم کاهش دهنده کلسترول خون، افرادي که روزانه يک عدد آووکادو مصرف مي‌کنند احتمال کمتري دارد که به بيماري‌هاي قلبي دچار شوند.

۵- ماهي چرب و روغن ماهي
ماهي‌هاي چرب مانند سالمون، ماهي خال دار، ماهي تن و ساردين به دليل آنکه سرشار از اسيد‌هاي چرب امگا ۳ هستند بر روي عملکرد مفيد قلب بسيار تاثير گذارند.

يک تحقيق نشان مي‌دهد افرادي که به مدت دو ماه ۳ بار در هفته ماهي سالمون مصرف کردند به طور قابل توجهي فشار خون دياستوليک آن‌ها کاهش يافت. کاهش فشار خون مي‌تواند خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي در افراد را کاهش دهد.

يک تحقيق ديگر نيز نشان داد مصرف بلند مدت ماهي مي‌تواند سطح کلسترول منفي بدن، تري گليسريد خون، افزايش سريع قند خون و فشار سيستوليک را در افراد کاهش دهد.

۶- گردو
گردو منبع بي نظيري از فيبر و ريز مغذي‌هايي مانند منگنز، مس و منيزيم است. تحقيقات نشان مي‌دهد مصرف کمي گردو در رژيم غذايي روزانه به ميزان قابل توجهي از ابتلاي افراد به بيماري‌هاي قلبي مي‌کاهد.

يک تحقيق ديگر نيز نشان مي‌دهد گردو سطح کلسترول بد خون را کاهش مي‌دهد. همچنين گردو باعث کاهش فشار خون دياستوليک و نيز کاهش فشار خون مرتبط با التهاب رگ‌ها مي‌شود.

۷- حبوبات
حبوبات داراي "نشاسته مقاوم" هستند که به وسيله باکتري‌ها در دستگاه گوارش تخمير مي‌شود. در برخي مطالعات که بر روي حيوانات انجام گرفته است مشخص شده نشاسته مقاوم مي‌تواند سطح کلسترول بد و تري گليسريد خون را کاهش دهد. همچنين شماري از تحقيقات نشان داده است خوردن حبوبات مي‌تواند برخي عوامل موثر بر بيماري‌هاي قلبي را کاهش دهد.

۸- شکلات تلخ
شکلات تلخ سرشار از آنتي اکسيدان است که مي‌تواند بر روي سلامت قلب تاثير مثبت داشته باشد. خوردن شکلات تلخ با کاهش خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي رابطه مستقيم دارد. کساني که ۵ بار در هفته شکلات تلخ مصرف مي‌کنند، نسبت به ديگران ۵۷ درصد کمتر احتمال دارد به تصلب عروق قلب دچار شوند.

۹- گوجه فرنگي
گوجه فرنگي داراي ليکوپن است که يک رنگدانه گياهي با آنتي اکسيدان‌هاي فراوان است. آنتي اکسيدان‌ها با خنثي کردن راديکال‌هاي آزاد، مانع از آسيب‌هاي ناشي از اکسيد کنند‌ها و التهاب رگ مي‌شوند. هر دوي اين موارد بر روي بيماري قلبي تاثير مستقيم دارد. سطح پايين ليکوپن در خون مي‌تواند باعث حمله قلبي شود. داشتن رژيم غذايي سرشار از مواد حاوي ليکوپن احتمال وقوع سکته قلبي در افراد را کاهش مي‌دهد.

۱۰- سير
اطبا براي قرن‌ها از سير به عنوان يک ماده طبيعي براي درمان هر دردي استفاده مي‌کردند. در سال‌هاي اخير محققان قابليت درماني سير را تاييد کرده اند و مي‌گويند سير مي‌تواند سلامت قلب انسان را بهبود بخشد. دليل اصلي آنکه سير داراي فوايد بي شماري است ريشه در يک ماده ترکيبي به نام اليسين در آن دارد. اين ماده براي درمان شماري از بيماري‌ها مفيد است.

يک مطالعه نشان داد افرادي که براي ۲۴ هفته روزانه ۶۰۰ تا ۱۵۰۰ ميلي گرم سير مصرف کرده اند مانند کساني که دارو مصرف کرده اند، شاهد کاهش فشار خون بوده اند. همچنين تحقيق ديگر نشان داد سير در کاهش کلسترول خون نقش مهمي دارد.

 ارتباط مستقيمي ميان رژيم غذايي و سلامت قلب وجود دارد. آنچه که شما در هر وعده غذايي ميل مي‌کنيد بر فشار خون، سطح کلسترول بد و سلامت قلب شما تاثيرگذار است. مي‌توانيد با گنجاندن اين مواد غذايي در وعده‌هاي خود ميزان ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را به ميزان قابل توجهي کم کنيد.

 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره