
ماش و 34 فایده شگفتانگیز برای سلامتی و درمان

بهداشت نيوز/ در حالي که ممکن است ماش براي بيشتر آدمها در ايالات متحده جديد باشد، اما به مدت هزاران سال بخشي از رژيم غذايي آيورودا در هند بودهاست. در اين شيوهي باستاني هندي که نوعي طب سنتي است و قدمت آن به ۱۵۰۰ پيش از ميلاد ميرسد، ماش”يکي از محبوبترين مواد خوراکي” بودهاست.
خواص ماش:
– ماش منبعي غني از مواد مغذي است از جمله: منگنز، پتاسيم، منيزيم، فولات، مس، روي و انواع ويتامينهاي گروه
– اين دانههاي کوچک همچنين يک غذاي بسيار سيرکننده، پر از پروتئين، نشاستهي مقاوم و فيبر غذايي هستند.
– شما ميتوانيد ماش را به صورت پودر خشک شده، به صورت دانههاي درسته و خام، به صورت ” پوست کنده، ” به صورت نودل، و به صورت جوانه (نوعي که ميتوانيد در ساندويچ يا سالاد استفاده کنيد) پيدا کنيد.
– دانههاي خشک شدهي ماش ممکن است خام، پخته (به صورت کامل يا دو نيم شده [به اين صورت که دو لپهي آن از هم جدا شدهاند])، تخمير شده، يا آسياب شده و پودر شده باشند.
– ماش به دليل داشتن مقدار فراواني از مواد مغذي، در دفاع در برابر چندين بيماري مزمن مرتبط با سن، از جمله بيماري قلبي، سرطان، ديابت و چاقي مفيد در نظر گرفته ميشود.
شواهد باليني دائما نشان ميدهند که غذاهاي مشتق شده از گياهان خواص درماني مختلف و بالقوه دارند، به عنوان مثال التهاب را کاهش ميدهند. کارشناسان بهداشت و سلامت توصيه ميکنند که بهتر است غذاهاي گياهي بخش بزرگي از رژيم غذايي هر فرد را تشکيل بدهد، و بسياري از سازمانهاي بهداشت و سلامت در سراسر جهان افزايش مصرف غذاهاي مشتق شده از گياهان را براي بهبود وضعيت سلامت و جلوگيري از بيماريهاي مزمن توصيه ميکنند. در ميان منابع گياهي پروتئين و مواد مغذي، ماش يکي از غذاهايي است که بيشترين توجه را به خود جلب کردهاست.
چنانچه خواهيد آموخت، ماش يکي از سالمترين منابع پروتئين گياهي است چرا که علاوه بر اسيدهاي آمينه (بلوکهاي ساختماني پروتئينها) حاوي مواد مغذي ديگري نيز هستند. چنانچه مجلهي Chemistry Central قيد ميکند، ” دانههاي ماش داراي فعاليتهاي بيولوژيکي از جمله اثرات آنتياکسيداني، ضد ميکروبي، ضد التهاب، ضد ديابت، ضد فشار خون و ضد تومور هستند و به سوخت و ساز چربي کمک ميکنند.
حقايقي در رابطه با ارزش غذايي و خواص ماش
يک فنجان ماش پخته شده شامل موارد زير است (درصدها بر اساس ارزش توصيه شدهي روزانه براي يک خانم بالغ معمولي است):
– ۲۱۲ کالري
– ۱۴ گرم پروتئين
– ۱۵ گرم فيبر
– ۱ گرم چربي
– ۴ گرم قند
– ۳۲۱ ميکروگرم فولات (۱۰۰٪)
– ۹۷ ميليگرم منيزيم (۳۶٪)
– ۰.۳۳ ميليگرم تيامين- ويتامين B۱- (۳۶٪)
– ۰.۶ ميليگرم منگنز (۳۳٪)
– ۷ ميليگرم روي (۲۴٪)
– ۰.۸ ميليگرم ويتامين B۵ -اسيد پانتوتنيک- (۸٪)
– ۰.۱۳ ميليگرم ويتامين B۶ (۱۱٪)
– ۵۵ ميليگرم کلسيم (۵٪)
اگر جوانهي ماش را انتخاب ميکنيد و آنها را به صورت خام ميخوريد، هر فنجان تنها حدود ۳۱ کالري و در حدود سه گرم پروتئين و دو گرم فيبر به شما ميرساند.
خواص ماش براي سلامتي
خواص ماش ۱: ماش ميتواند سطح کلسترول بالا را پايين بياورد و از شما در برابر بيماري قلبي محافظت کند.
مطالعهاي که در سال ۲۰۱۱ در مجلهي “بشر و سمشناسي تجربي” (Human and Experimental Toxicology) منتشر شد نشان داد که ماش در مهار اکسيداسيون کلسترول “بد” (LDL) بسيار موثر است. دانههاي ماش قادر هستند سطح کلسترول را تنظيم کنند به اين دليل که آنتياکسيدانهاي آنها مانند نابودکنندگان قدرتمند راديکالهاي آزاد عمل ميکنند، روند آسيب وارده به رگهاي خوني را معکوس کرده، باعث کاهش التهاب ميشوند.
کلسترول LDL اکسيد شده يکي از بزرگترين ريسکهاي رويدادهاي قلبي عروقي کشنده، مانند حملات قلبي يا سکتهي مغزي است. اين نوع کلسترول ميتواند درون پوشش داخلي رگهاي خوني، به نام اندوتليوم (لايهي درونرگي) تجمع بيابد، از جريان خون جلوگيري کند و باعث بروز ايست قلبي شود. ماش اين قابليت را دارد که سرخرگها را عاري از مواد زائد نگه دارد و گردش خون را بهبود بدهد، و به همين دليل يک افزودني عالي براي رژيمهاي غذايي ضد التهابي است.
۲. به پايين آوردن فشار خون بالا کمک ميکند.
قدرت تغذيهاي دانههاي ماش شامل توانايي مبارزه با يکي ديگر از خطرات بزرگ بيماريهاي قلبي و عروقي ميشود: فشار خون بالا. در مطالعهاي که در سال ۲۰۱۴ در مجلهي Central Chemistry منتشر شد، موشهايي که به مدت يک ماه عصارهي جوانهي ماش دريافت کردند کاهش قابلتوجهي را در فشار خون سيستوليک تجربه کردند.
محققان بر اين باور بودند که اثرات ضد فشار خون بالا در ماش ممکن است با توجه به وجود ميزان فراوان اجزاء پروتئيني به نام پپتيد در آنها باشد. اين اجزاء به کاهش فشردگي عروق خوني که باعث بالا رفتن فشار خون ميشود، کمک ميکنند.
با کنترل فشار خون عمر طولاني تر داشته باشيد
خواص ماش ۳: داراي آنتياکسيدانهايي است که با توسعهي سرطان مبارزه ميکنند.
تصور ميشود که سطوح بالاي اسيدهاي آمينه – اليگوساکاريدها و پليفنولها – در ماش، عاملان اصلي قدرت آنتياکسيداني آنها است که ميتواند با پيشرفت سرطان مبارزه کند. در مطالعات باليني، دانههاي ماش از خود فعاليت ضد تومور نشان ميدهند و قادر هستند از بدن در برابر تخريب DNA و جهش خطرناک سلولي محافظت کنند.
مطالعهي انجام شده توسط دانشکدهي علوم غذايي و مهندسي صنايع غذايي در دانشگاه کشاورزي چين در سال ۲۰۱۲، نشان داد که ظرفيت آنتياکسيداني ماش، به طور عمده ناشي است از ويتکسين و ايزوويتکسين، دو نوع فلاونوئيد محافظ که داراي توانايي زيادي براي مهار راديکالهاي آزاد هستند. اين فلانوئيدها استرس اکسيداتيو را که ميتواند منجر به شکلگيري سرطان شود، کاهش ميدهند.
۴. دانههاي ماش ميتوانند در پيشگيري يا درمان ديابت نوع ۲ موثر باشند.
شواهد قوي وجود دارد که مواد مغذي موجود در ماش داراي اثرات ضد ديابت قابلتوجهي هستند و ميتوانند به طور طبيعي به جلوگيري از ابتلا به ديابت نوع ۲ يا درمان آن کمک کنند. مطالعهاي که در سال ۲۰۰۸ توسط موسسهي علوم زراعي در آکادمي علوم کشاورزي چين انجام شد، نشان داد موشهايي که مکمل ماش را دريافت کردند، پايين آمدن قند خون، پلاسما سي- پپتيد، گلوکاگون، ميزان کلي کلسترول و تريگليسريد را تجربه کردند. در عين حال، ميزان تحمل گلوکز در موشها به طور قابلتوجهي بهبود يافت و واکنش انسولين آنها افزايش يافت.
خواص ماش ۵: ماش منبع غني پروتئين است.
با توجه به گروه شيمي در موسسهي فناوري هاربين چين، دانههاي ماش مقدار فراواني پروتئين (به نسبت گياه بودنشان) دارند، به اين ترتيب که حدود ۲۰ تا ۲۴ درصد از ساختار شيميايي آنها اسيدهاي آمينه (پروتئين) است. گلوبولين و آلبومين پروتئين ذخيرهسازي اصلي موجود در دانههاي ماش هستند و بيش از ۸۵ درصد از کل اسيدهاي آمينه موجود در ماش را تشکيل ميدهند.
ماش همچنين حاوي ميزان فراواني از ساير اسيدهاي آمينهي ضروري، از جمله لوسين، ايزولوسين و والين است، که ميتوانند با ديگر منابع گياهي (مانند غلات سبوسدار يا برخي از سبزيجات) يک “پروتئين کامل” را تشکيل بدهند. پروتئين آنها که بسيار قابل جذب است، باعث ميشود که آنها يک انتخاب هوشمندانه براي گياهخواران باشد، به خصوص اگر اين را در نظر داشته باشيم که دانههاي ماش چند مادهي مغذي ديگر را نيز به رژيم غذايي فرد اضافه ميکنند.
۶. سيستم ايمني بدن را تقويت ميکند و از بدن در برابر عفونتها و ويروسها محافظت ميکند.
دانههاي ماش شامل طيف وسيعي از مواد مغذي گياهي هستند که ضد ميکروب و ضد التهاب در نظر گرفته ميشوند، و همين ويژگيها باعث ميشود که آنها سيستم ايمني بدن را تقويت کنند و با باکتريهاي مضر، ويروسها، سرماخوردگي، بثورات، آماس و بسياري از اختلالات ديگر مبارزه کنند. ماش باعث تعادل باکتريها در دستگاه گوارش ميشود و به اين ترتيب به جذب مواد غذايي و بهبود سيستم دفاعي کمک ميکند.
۷. دانههاي ماش منبع عالي ويتامينها و مواد معدني، مانند فولات و منيزيم هستند.
هر يک فنجان ماش ۱۰۰ درصد از ارزش روزانهي فولات را براي شما فراهم ميکند! فولات (به عنوان ويتامين B۹ نيز شناخته ميشود) يک ويتامين مهم براي سنتز DNA، سلولها و رشد بافت، تعادل هورموني، عملکرد شناختي، و حتي توليد مثل است. در واقع، مصرف فولات، به ميزان کافي به ويژه در دوران بارداري بسيار مهم است، زيرا براي جلوگيري از تولد زودرس، نقص لولهي عصبي و حتي خاتمهي بارداري ضروري است.
دانههاي ماش همچنين، حدود ۳۶ درصد از نياز روزانهي بدن زنان بالغ را به منيزيم، فراهم ميکند. بسياري از افراد بالغ در واقع کمبود منيزيم دارند، که مايهي تاسف است زيرا بيشتر آدمها به منظور کنترل سطح استرس و مديريت درد، مقدار قابلتوجهي از اين عنصر را در رژيم غذاييشان نياز دارند. منيزيم براي سلامت دستگاه گوارش، عملکرد مناسب ضربان قلب، آزاد کردن انتقالدهندههاي عصبي و براي تعمير بافتهاي عضلاني در افرادي که بسيار فعال هستند مهم است.
۸. با چاقي مبارزه ميکند و به فرآيند از دست دادن وزن کمک ميکند.
دانههاي ماش ميزان فراواني فيبر و پروتئين دارند، و بنابراين يکي از مواد خوراکي سيرکننده هستند. در مطالعهاي که در مجلهي تغذيه (Journal of Nutrition) منتشر شده، محققان مشاهده کردند که تنها يک وعده غذا، با لوبياي داراي فيبر زياد، دو برابر غذاهاي بدون لوبيا هورمون سيري را به نام کولهسيستوکينين افزايش ميدهد.
بسياري از مطالعات ديگر نتايج مشابهي در بر داشتهاند: به اين ترتيب که سيري پس از خوردن دانههاي ماش به طور قابلتوجهي افزايش مييابد. بنابراين، با خوردن ماش به طور منظم، ميتوانيد ميزان خوردن غذاها را کاهش دهيد و بيش از قبل وزن از دست بدهيد.
کاهش سريع وزن
خواص ماش ۹: ماش ميتواند به کاهش علائم سندرم پيش از قاعدگي کمک کند.
دانههاي ماش ويتامينهاي گروه B را به بدن ميرسانند، از جمله ويتامين B۶ و فولات، که هر دو براي کنترل نوسانات هورموني که ميتواند به علائم سندرم پيش از قاعدگي منجر شود، لازم هستند. ويتامينهاي B، فولات و منيزيم براي کاهش شدت و درد مرتبط با گرفتگيهاي PMS، سردرد، نوسانات خلقي، خستگي و دردهاي عضلاني مفيد هستند.
۱۰. هضم ماش در مقايسه با بسياري ديگر ازانواع لوبيا آسانتر است.
در حالي که برخي از آدمها پس از خوردن لوبيا وجود گاز يا نفخ را تجربه ميکنند، ماش يکي از دانههايي است که هضم بسيار آساني دارد و در واقع ميتواند در برخي موارد به سمزدايي کمک کند. ماش به دليل فيبر بالايي که دارد، داراي مزاياي بسياري براي فرآيند هضم است – به عنوان مثال، ماش ميتواند از بروز علائم سندرم رودهي تحريکپذير (IBS) مانند يبوست پيشگيري کند.
براي اينکه ماش را بدون تجربهي اثرات ناخواستهي گورشي، به رژيم غذاييتان اضافه کنيد، ابتدا آن را به مدت يک شب خيس بگذاريد تا دانههاي خشک جوانه بزنند و سپس آنها را با ادويهجات سنتي آيورودا که ميتوانند قابليت هضم را افزايش دهد، بپزيد. هنديها معمولا معمولا ماش را با ادويهجاتي مانند زنجبيل، زيره، تخم گشنيز و زردچوبه ميپزند تا هم طعم فوقالعادهاي داشته باشند و هم باعث بروز هيچگونه دردي در معده نشوند.
خيس گذاشتن دانههاي ماش و جوانه زدن آنها همچنين ميتواند به کاهش “مواد ضد مغذي” که در تمام حبوبات و دانهها به طور طبيعي وجود دارد، منجر شود، به هضم راحتتر آنها کمک کند و باعث آزاد شدن مواد مغذي آنها شود. انواع کربوهيدراتها به نامهاي اليگوساکاريدها، پرالترين، استاچيوز و ورباسکوز در حبوبات خام (جوانه نزده) و حبوباتي که خوب پردازش نشدهاند، موجود است و اين ميتواند نفخ آزاردهندهاي ايجاد کند.
برخي از اين ضد مغذيها در ماش وجود دارد، اما ميزان آن کمتر از بسياري از دانههاي ديگر است. علاوه بر اين، ضد مغذيهاي موجود در ماش در آب محلول هستند و ميتوان آنها را با خيساندن و تخمير قبل از خوردنشان از بين برد. همچنين اگر ماشها جوانه بزنند اين مواد از بين ميروند.
خواص ماش ۱۱: کمخوني را درمان ميکند.
کمخوني کمبود گلبولهاي قرمز است که در اثر ناکافي بودن آهن رخ ميدهد. عوارض کمخوني عبارتند از احساس خستگي، رنگپريدگي، سرماخوردگي، سردرد، و پايين بودن تمرکز. در عين حال، ماش داراي ميزان زيادي فيبر است که براي بهبود تشکيل گلبولهاي قرمز مفيد است. در نتيجه، اين مادهي خوراکي ميتواند بهترين راهحل براي درمان کمخوني باشد.
خواص ماش ۱۲: به روند کاهش وزن کمک ميکند.
آيا در حال حاضر تحت رژيم غذايي کاهش وزن هستيد؟ پس غذاهاي جايگزين زيادي وجود دارند که براي رژيم غذايي شما مفيد هستند. به عنوان مثال ماش يکي از مواد غذايي است که به درد رژيم غذايي شما ميخورد. ماش حاوي فيبر زيادي است و کالري کمي هم دارد، بنابراين يک مادهي غذايي عالي براي رژيم غذايي محسوب ميشود. در واقع، نياز شما به انرژي با مصرف ماش تامين ميشود بدون اينکه چربي جذب بدنتان کنيد.
۱۳. براي سلامت استخوانها مفيد است.
ماش حاوي مقدار فراواني کلسيم و فسفر است که براي سلامت استخوان فايده دارند. با مصرف ماش ميتوانيم از بروز پوکي استخوان در سالمندان جلوگيري کنيم. ماش همچنين براي حفظ سلامت استخوان مفيد است و استحکام استخوانهاي کودکان را افزايش ميدهد.
خواص ماش ۱۴: عملکرد مغز جنين را در رحم مادر بهبود ميدهد.
مادر بايد از جنين در رحم خود با خوردن مواد غذايي سالم و مفيد مراقبت کند. ماش حاوي اسيد فوليک است که ميتواند عملکرد مغز جنين را بهبود دهد. اسيد فوليک سيستم عصبي مغز را بهبود ميدهد. بناباين خوردن ماش در دورهي بارداري به افزايش هوش کودک کمک ميکند.
۱۵. سيستم گوارش زنان باردار را بهبود ميدهد.
هر کسي ممکن است با مشکل گوارشي مواجه شود. اما زنان باردار بيش از بقيه در معرض ابتلا به مشکلات گوارشي هستند، زيرا براي محافظت از نوزاد نميتوانند بسياري از داروها را مصرف کنند، زنان باردار ميتوانند براي حل اين مشکل ماش را در رژيم غذايي خود بگنجانند و به اين ترتيب بدون آسيب زدن به نوزاد مشکل را حل کنند.
خواص ماش ۱۶: حافظهي کودک را ارتقا ميدهد.
ماش حاوي مقدار فراواني از اسيد فوليک است که براي سلولهاي مغز فايده دارد. با استفاده از اين مادهي مغذي، سلولهاي مغز کودک ميتوانند به خوبي رشد کنند و همين باعث افزايش هوش ميشود. بنابراين، کودک دوستداشتني شما تند و تيز خواهد بود و ميتواند هر چيزي را به خوبي ياد بگيرد. شما ميتوانيد به طور روزانه به فرزندانتان پورهي ماش بدهيد تا اسيد فوليک مورد نيازشان را به خوبي تامين کنيد.
۱۷. براي رشد کودک در ۶ ماه ابتدايي زندگياش بسيار مفيد است.
ماش حاوي ۲۴٪ پروتئين است که براي رشد کودک بسيار فايده دارد. در حالي که کودکتان با شير مادر تغذيه ميکند، ماش نيز به عنوان غذاي مکمل ميتواند براي او مفيد باشد. در واقع، ۶ ماه اول زندگي کودکتان دوراني طلايي براي او است زيرا ياد گرفتن چيزها را شروع ميکند. همچنين، پروتئين موجود در ماش به رشد سلولهاي جديد کمک ميکند.
خواص ماش ۱۸: سيستم گوارش نوزاد را بهبود ميدهد.
ماش فيبر دارد و بنابراين براي سيستم گوارش خوب است. در ضمن، ابدا خوب نيست اگر کودک مشکلاتي را در سيستم گوارش خود تجربه کند. مصرف عصارهي ماش ميتواند مانع از بروز هر گونه مشکلات گوارشي مانند يبوست يا اسهال شود. در نتيجه، اجازه دهيد نوزاد با استفاده از روشهاي سنتي سيستم گوارشي سالم داشته باشد.
۱۹. سلامت استخوان نوزاد را ارتقاء ميدهد.
قطعا شما دوست داريد نوزادتان استخوانهايي قوي داشته باشد، اينطور نيست؟ به غير از شير، ميتوانيد به نوزادان و کودکان ماش بدهيد تا سلامت استخوانهايشان را بهبود دهيد چرا که ماش مقدار زيادي کلسيم و فسفر دارد که هر دو براي سلامت استخوان مفيد هستند. بنابراين، کلسيم و فسفر موجود در ماش، استخوان و دندانها قوي را تقويت ميکنند.
خواص ماش ۲۰: تب را در نوزادان درمان ميکند.
در واقع، کودکان زمانّهاي زيادي را دچار تب ميشوند، زيرا سيستم ايمني آنها هنوز هم نياز دارد که به تعادل برسد. به همين دليل نميتوانيد هميشه به آنها دارو بدهيد، اما اين روش جايگزين را براي بهبود تب در نوزاد امتحان کنيد. مواد مغذي موجود در ماش ميتواند تب را درمان کند و در عين حال سبب بهبود سيستم ايمني بدن نوزاد و کودکان شود. براي استفاده از ماش جهت درمان تب کودکان، آبي را که در آن ماش جوشيده است با عسل مخلوط کنيد تا هم تب درمان شود و هم سلامتي نوزادتان بهبود بيابد.
۲۱. از پوست نوزاد محفاظت ميکند.
ميدانيم که پوست کودکان بسيار حساس است. در واقع، آنها هميشه خارش، قرمزي پوست و کک و مک را تجربه ميکنند. اين چيزها در تمام طول روز باعث ناراحتي و گريهي کودک خواهد شد. با دادن ماش به کودکتان ميتوانيد سلامت پوست او را بهبود بدهيد.
۲۲. آنفلوانزا را در کودکان درمان ميکند.
ماش همچنين حاوي ويتامين C است، بنابراين ميتواند براي درمان آنفلوآنزا، سرفه و سرماخوردگي در بچهها مفيد باشد. بنابراين در صورتي که کودکتان دچار سرفه شد، ميتوانيد اين روش جايگزين را امتحان کنيد. ماش همچنين، ميتواند سيستم ايمني بدن را بهبود دهد و به اين ترتيب آنها نميتوانند به راحتي دچار سرماخوردگي، سرفه يا آنفولانزا شوند.
۲۳. سلامت چشم را بهبود ميدهد.
کودکان در دوران طلايي زندگي خود نياز به مواد غذايي مناسب و ويتامينها براي حفظ و بهبود سلامتيشان دارند. همانطور که گفته شد، ماش حاوي ويتامين A است که براي چشم فايده دارد. بنابراين، يک ليوان ماش را بجوشانيد و آن را به فرزندتان بدهيد تا قوهي بيناييشان افزايش بيابد. در واقع، با اين کار آنها قوهي بينايي قويتري خواهند داشت.
خواص ماش ۲۴: به کاهش علايم پيري کمک ميکند
رفع يا کاهش علائم پيري ( به دليل داشتن فيتواستروژن). علاوه بر چيزهايي که در بالا اشاره شد، گفته ميشود ماش به درمان برخي بيماريها از جمله التهاب، علائم کمخوني يا خود کمخوني، پوکي استخوان و اختلالات گوارشي نيز کمک ميکند.
خواص ماش ۲۵: به گردش خون کمک ميکند
ماش به دليل داشتن ويتامين K کمک به گردش خون سالم و جلوگيري از انعقاد خون ميکند. افرادي که دچار مشکل انعقاد خون هستند ميتوانند اين حبوبات را در برنامه غذايي شان جايگزين کنند.
خواص ماش ۲۶: سلولها را ترميم ميکند.
اگر زمين بخوريد يا با چيزي برخورد کنيد و پوستتان صدمه ببيند، برخي از سلولهاي پوست شما آسيب خواهند ديد. ماش حاوي ميزان بالايي از پروتئين است و براي بهبودي زخم يا آسيب پوستي فايدهي زيادي دارد. همچنين، جوانههاي ماش براي بهبود استقامت بدن بسيار مفيد هستند.
خواص ماش براي پوست
۲۷. سلامت پوست را بهبود ميدهد.
همهي زنها دوست دارند پوست خوبي داشته باشند؟ لوسيونهاي زيادي براي بدن وجود دارد که ميتوانيد از فروشگاهها خريداري کنيد. در عين حال، ماش حاوي ويتامين D و ويتامين E است، همان چيزهايي که پوستتان نياز دارد. ويتامين E و D براي تغذيهي پوست مورد استفاده قرار ميگيرند، و سبب صاف و درخشان شدن پوست ميشوند.
خواص ماش ۲۸: آبرساني قوي پوست انجام ميدهد
پوست خشک هم براي سلامتي ضرر دارد هم براي زيبايي. ميتوانيد براي هيدراته کردن پوست، آب ماش را بنوشيد. ماش، منبع خوبي براي تامين نيازهاي مواد معدني بدن است. با مصرف ماش، پوست شما خشک نخواهد شد و سلامت آن حفظ ميشود.
۲۹. بازسازي سلولها را به خوبي انجام ميدهد
خشکي پوست به دليل مردن سلولهاي پوستي به وجود ميآيد. ماش توانايي بازسازي سلولها را دارد. به علاوه، جوانه ماش به تسريع درمان زخمها، تحريکات و اختلالات پوستي نيز کمک ميکند.
۳۰. به رفع آکنه کمک مي کند
آکنه يکي از اختلالات پوستي ناشي از باکتري بر پوست صورت است. ماش حاوي ۳ نوع اسيد چرب است که براي درمان پوست مفيد هستند. ماش به جواني پوست کمک کرده، با باکتريهاي صورت مبارزه ميکند و همچنين بر رفع آکنه نيز تاثير ميگذارد. ماش، يک راه حل برد- برد براي پوست صورت است.
۳۱. درخشان کردن پوست
داشتن پوستي درخشان خواسته هر زني است و زنان به دنبال راههايي براي رسيدن به آن هستند. خوردن جوانه ماش ميتواند راهي سنتي براي درخشان کردن پوست باشد. جوانه ماش حاوي ويتامينهايي است که به درخشان کردن پوست کمک ميکنند.
۳۲. جلوگيري از سرطان پوست
جوانه ماش منبعي از آنتي اکسيدان است که سلاحهايي براي کشتن راديکالهاي آزاد محسوب ميشوند. بنابراين خوردن جوانه ماش ميتواند از سرطان پوست جلوگيري کند. به علاوه در برابر راديکالهاي آزاد، آسيب ناشي از آفتاب و تاثيرات خطرناک ديگر از پوست محافظت ميکند.
۳۳. سمزدايي پوست
جوانه ماش براي سمزدايي و کشتن سموم پوست مفيد است. خوردن جوانه ماش، بازسازي سلولها را نيز بهبود ميبخشد.
۳۴. جلوگيري از پيري زودرس
حمله راديکالهاي آزاد ناشي از آلودگي هوا به پيري زودرس منجر ميشود. ميتوانيم با روشهاي سنتي از جمله خوردن جوانه ماش از اين مسئله جلوگيري کنيم. جوانه ماش حاوي آنتي اکسيدان است که از پيري زودرس جلوگيري ميکند.