نماد آخرین خبر

کورتون؛ موثرترین دارو در درمان بستریهای کرونا تا کنون

منبع
ايسنا
بروزرسانی
کورتون؛ موثرترین دارو در درمان بستریهای کرونا تا کنون

ايسنا/ دکتر قاسم جانبابايي در بخش ديگري از نشست خبري ويدئو کنفرانسي خود با بيان اينکه گفته‌ها در مورد بيماري کرونا در دنيا تناقضاتي دارد تصريح کرد: ممکن است هر دارويي که توليد مي‌شود اهداف تجاري يا شرکت خاصي پشت آن باشد که هدف اقتصادي داشته باشد. از سوي ديگر مقالاتي ارائه مي‌شود که  استدلال قوي نداشته و همين تناقض در صحبت‌ها سبب ايجاد وحشت در مردم مي‌شود که شرايط را براي افراد سودجو فراهم مي‌کند، اما در ايران از آن جايي که فرآيندهاي مربوط به دارو زير نظر سازمان غذا و دارو است، سودجويي و اهداف اين چنيني بسيار کمتر اتفاق مي‌افتد.

کورتون؛ موثرترين درمان براي بستريهاي کرونا

وي افزود: داروهايي براي درمان بيماران مبتلا به کرونا استفاده مي‌شود که مورد تاييد کميته علمي مقابله با کرونا باشد. در حال حاضر دريافته‌ايم کورتون براي بيماران بستري شده مي‌تواند موثرترين درمان باشد. در کنار آن استفاده از داروهاي ضد انعقاد، ضد ويروسي و غيره نيز در بيماران بستري موثر است. البته نبايد فراموش کنيم استفاده از دستگاه‌هاي کمک تنفسي غير تهاجمي نيز مي‌تواند سبب نجات جان بيماران شود. البته بايد در نظر بگيريد همه بيماران به علت ابتلا به کرونا نيست که جان خود را از دست مي‌دهند. برخي نيز به دنبال هويدا شدن عوارض متابوليک بيماري از دنيا مي‌روند. همين موضوع سبب مي‌شود توجه خاص ما به سمت اختلالات همراه با بروز بيماري کرونا جلب شود.

جان بابايي با اشاره به اين که در کشور منابعمان محدود است، بيان کرد: نبايد به سمتي حرکت کنيم که تنها هزينه داشته باشيم. بلکه بايد تلاش کنيم تا اثربخشي به همراه هزينه در پروتکل‌هايمان ديده شود.

دپوي تجهيزات مرتبط با کرونا براي فصل پاييز و زمستان

وي با اشاره به اين که دپوي تجهيزات پزشکي براي فصل پاييز و زمستان انجام شده است تاکيد کرد: البته اکنون توليد کنندگان داخلي نيز فعاليت خوبي دارند تا جايي که همه استان‌ها در زمينه توليد برخي تجهيزات به خودکفايي رسيدند و از اين رو بعيد مي‌دانيم که در فصل پاييز و زمستان مشکلي برايمان پيش بيايد.

وي درباره ارائه خدمات در مطب‌هاي دندانپزشکي نيز خاطر نشان کرد: در اين زمينه از ابتداي شيوع بيماري پروتکل‌هاي زيادي ابلاغ شده است؛ اين در حالي است که همکاران دندانپزشک ما نيز در بالاترين حد ممکن مسائل بهداشتي را رعايت مي‌کنند و مردم نيز آگاهي خود را افزايش داده و جز در موارد غير ضروري به مراکز دندانپزشکي مراجعه نمي‌کنند.

جان بابايي با اشاره به اين که فردي که شماره نظام پزشکي داشته باشند مي‌توانند خدماتي درباره کرونا ارائه دهند، بيان کرد: اگر فردي شماره نظام پزشکي داشته باشد يعني پزشک است و طبابت را بلد است. بيماري کرونا نيز پروتکل هاي خاصي براي درمان دارد و پزشکان مختلف مي‌توانند براي درمان به ما کمک کنند. البته در اين ميان برخي افراد غير پزشک نيز ممکن است در مباحث درماني دخالت‌هايي داشته باشند، اما خوشبختانه آگاهي مردم افزايش يافته و اکثرشان مراکز بيمارستاني و 16 ساعته را مورد اطمينان مي‌دانند.

وي در پاسخ به اين سوال که تاثير برگزاري کنکور و مراسم عزاداري ماه محرم در ابتلا و آمار کرونا چه زماني مشاهده خواهد شد، افزود: هم کنکور و هم عزاداري‌هاي ماه محرم به تازگي آغاز شده است و فعلا اثرات آن حداقل تا دو هفته آينده مشخص نيست. البته در مورد کنکور با تمهيدات ويژه‌اي که همکاران معاونت بهداشت و سازمان سنجش انجام دادند، نگراني خاصي نداريم. ما نيز در معاونت درمان تمهيداتي را انديشيده بوديم تا مبتلايان به کرونا که در مراکز درماني بستري هستند، بتوانند همان جا کنکور بدهند. در خصوص عزاداري هاي ماه محرم تاکنون مردم پروتکل ها را به خوبي رعايت کردند، اما در صورتي که تجمعي خلاف آن چه که اعلام شد، صورت گيرد، بايد انتظار افزايش موراد بيماري را داشته باشيم.

معاون درمان وزارت بهداشت در پاسخ به اين سوال که آيا موج سوم بيماري به کشور آمده است يا خير اظهار کرد: هيچ گاه بيماري به سمتي نرفته است که به اعدادي نزديک به صفر برسيم و بتوانيم بگوييم موج بعدي آغاز شده، بيماري تدوام داشته است و هنوز به نقط مطلوبي در موج دوم نرسيده‌ايم که بتوانيم بگويم موج سوم آغاز شده است يا خير.

هزينه هاي درمان مبتلايان کرونا

وي درباره هزينه‌هاي درمان بيماران مبتلا به کرونا گفت: بيماراني که در بخش هاي عادي بستري مي‌شوند حدود 2 تا دو نيم ميليون هزينه دارند و اين هزينه براي بيماران در بخش آي سي يو به 4.5 ميليون مي‌رسد که مردم از کل هزينه شده بسته به نوع مراجعه خود 5 تا 10 درصد مبلغ را پرداخت مي کنند. البته براساس اعلام ما تمهيدي انديشيده شده است تا در نقاطي که افراد کمتر برخوردار به بيمارستان مراجعه مي کنند، از آنها وجهي براي درمان کرونا اخذ نشود. بايد بدانيم بيش از 6 ماه است که اکثر بيمارستان‌ها درگير بيماران کرونايي بوده و درآمدشان کاهش يافته است. حتي در برخي بيمارستان‌ها درآمد آنها به کمتر از 50 درصد کاهش يافته است. پس چرا کسي که توانايي مالي دارد و از بيمه‌هاي تکميلي نيز برخوردار است آن حق 5 تا 10 درصدي خود را پرداخت نکنند.

معاون درمان وزير بهداشت در ادامه سخنان خود با تاکيد مجددا بر اين که استفاده از داروي کورتون براساس پروتکل ها تنها براي بيماران بستري شده در بيمارستان مجاز است، تصريح کرد: اين دارو تاثيري بر بيماران سرپايي نداشته و نمي‌تواند سبب پيشگيري از ابتلا به بيماري شود. در درمان‌هاي سرپايي معمولا از داروهاي مانند کلروکين، مسکن‌ها و غيره به تشخيص پزشک استفاده مي‌شود.

وي در خاتمه سخنان خود درباره رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي در زايشگاه‌ها بيان کرد: زايشگاه‌ها محل نگراني ما نيست؛ چرا که امکان آلوده شدن آن جا کمتر است. همکاران ماما که کار ختم بارداري را انجام مي دهند بايد تجهيزات لازم و کامل را داشته باشند. همچنين اگر خانم بارداري مبتلا به کرونا براي ختم بارداري به زايشگاه مراجعه کند، ترجيح و اولويت اول با درمان بيماري مادر و سپس ختم بارداري او است. تاکنون مراجعه اين گونه مادران به زايشگاه‌ها تعداد قابل توجهي بوده که خوشبختانه ختم بارداري براي مادر به خوبي انجام شده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar