اگر از زردچوبه زیاد استفاده میکنید مضراتش را هم بدانید!
باشگاه خبرنگاران/ زردچوبه نام ادويهاي گياهي که متعلق به زنجبيل بوده و با نام علمي کورکاما شناخته ميشود، طبعي گرم و خشک دارد.
زرد چوبه در علم طب سنتي خواص و مضرات زيادي دارد که در آشپزي هم مورد استفاده قرار ميگيرد و به انوع غذاها رنگ و بويي خاص ميبخشد. آنتي اکسيدانهاي موجود در زردچوبه براي کاهش خطر ابتلا به سرطان، کاهش التهاب معده، جلوگيري از بيماريهاي آسيب زا به سيستم عصبي و ... مفيد هستند.
مضرات بيش از حد مصرف زردچوبه
استفاده بيش از حد از زردچوبه ميتواند باعث ايجاد حالت تهوع، خون ريزي زياد، فشار خون پايين، مشکلات معده، مشکلات بارداري، سردرد، کمبود آهن، ناباروري، ديابت و خون ريزيهاي خطر ناک شود که گزينه آخر مهمترين عوارض مصرف زياد زردچوبه است.
جالب است بدانيد که حدود ۲ درصد زرد چوبه از نمک جوهر ترشک تشکيل شده است که مصرف زياد آن باعث ايجاد سنگ کليه خواهد شد، در صورتي که قبلا به مشکلات کليوي شديد مبتلا شده ايد يا سابقه سنگ کليه شما را آزار داده، بايد بدانيد که استفاده بيش از حد ادويه زردچوبه ميتواند بيماري شما را تشديد کند.
بروز رفلاکس معده از علائم مصرف زياد زردچوبه
ممکن است مصرف زياد زردچوبه، خارش پوست، قرمزي، تهوع، استفراغ، اسهال، نفخ، گرفتگي عضلاني را به وجود آورد، حتي از عوارض خطرناک مصرف بيش از حد زردچوبه ميتوان به کم خوني، ديابت، رفلاکس معده و ... اشاره کرد.
پيش از مصرف زرد چوبه آن را روي پوست خود امتحان کرده و يا قبل از استفاده حتما با پزشک مربوطه ميزان مصرف اين نوع ادويه را مشخص کنيد تا در صورت داشتن آلرژي به ادويه با مشکل مواجه نشويد.
احتمال دارد برخي افراد نسبت به زرد چوبه در مواد غذايي واکنش خاصي نشان ندهند، اما مصرف آن باعث بروز واکنش منفي شود که در چنين شرايطي اختلالات خونريزي، ديابت، سنگ صفرا را تشديد خواهد کرد و شما را با مشکل روبه رو ميکند.
در ضمن به ياد داشته باشيد که مصرف زردچوبه با داروهاي مصرفي شما ممکن است تداخل داشته باشد؛ بنابراين تحت نظر پزشک مصرف آن را کنترل کنيد. زرد چوبه ميتواند اين شرايط را تشديد کند و يا با داروهايي که مصرف ميکنيد تداخل داشته باشد.
سرطان به عنوان يک بيماري بسيار خطرناک در سطح جهان شناخته شده است که به علت رشد سلولي غير قابل کنترل احتمال دارد درمانش با مشکل جدي روبه رو شود، اما متخصصان طب سنتي معتقد هستند که کورکومينهاي موجود در زردچوبه باعث بهبود و درمان سرطان ميشوند و محققان هم به اين نتيجه دست يافته اند که مصرف آن باعث رشد و تکثير سلولها خواهد شد.
در واقع کورکومين موجود در زردچوبه باعث مرگ سلولهاي سرطاني، کاهش رشد رگهاي خوني در تومورهاي سرطاني و جلوگيري از متاستاز يا پراکنده شدن سلولهاي سرطاني در بدن خواهد شد.
حتي دانشمندان به نتيجه ديگري دست يافته اند که مطالعات آنها نشان ميدهد که کورکومين موجود در زردچوبه باعث کاهش رشد و تکثير سلولهاي سرطاني در آزمايشگاه خواهد شد که اين ماده در آزمايش روي حيوانات باعث توقف رشد تومورهاي سرطاني شده است.