این افراد ۲ برابر دیگران به بیماریهای قلبی مبتلا میشوند
ايرنا/ معاون مرکز تحقيقات قلب و عروق استان يزد از فشار خون و ديابت بعنوان مهمترين ريزفاکتورهاي بيماريهاي قلبي عروقي ياد کرد و گفت: براساس تحقيقات انجام شده مبتلايان به ديابت ۲برابر افراد عادي به اين بيماريها مبتلا ميشوند.
دکتر سيده مهديه نماينده روز سه شنبه به مناسبت روز جهاني قلب سالم ( هشتم مهرماه ) در جمع خبرنگاران افزود: بر اساس تحقيقات انجام شده، ۱۲ درصد افراد در سنين ۴۰ تا ۴۵ سال به بيماري هاي قلبي عروقي ابتلا پيدا ميکنند و ۶۰ درصد افراد که دچار سکته هاي قلبي مي شوند، فاکتورهاي خطر را جدي نمي گيرند.
وي در خصوص پروژه کوهورت قلب سالم در استان با هدف شناسايي مهم ترين فاکتورهاي ايجاد بيماري هاي قلبي عروقي اظهار داشت: در اين مطالعه طي ۱۰ سال بروز بيماري قلبي و فاکتورهاي خطر آن بر روي ۲ هزار نفر از جمعيت گروه سني 20 تا 74 شهري يزد انجام شد.
دکتر نماينده ادامه داد: نتايج اين مطالعه که در ۲ مرحله انجام شده، نشن مي دهد که از هر يکهزار نفر، سالانه پنج نفر در گروه سني ياد شده به بيماري قلبي و عروقي مبتلا مي شوند، به اين معني که معادل ۲ هزار نفر در سال و روزانه پنج نفر به اين بيماري ابتلا پيدا ميکنند.
معاون مرکز تحقيقات قلب و عروق استان يزد خاطر نشان کرد: آمارها نشان مي دهد که هر چهار ساعت يک نفر به بيماران قلبي شهر يزد افزوده ميشود، همچنين در پژوهش فوق مشخص شد که از هر يکهزار نفر ۳۳ نفر به پر فشاري خون ابتلا پيدا مي کنند يعني اينکه سالانه ۱۳ هزار و ۲۰۰ نفر و روزانه ۳۶ نفر به تعداد مبتلايان به فشار خون شهر يزد اضافه مي شود .
نماينده تصريح کرد: همچنين سالانه پنج هزار و ۶۰۰ نفر به ديابتي يزد اضافه مي شود به اين معني که در هر ۱.۵ ساعت يک نفر به ديابت مبتلا مي شود.
وي با بيان اينکه براي کاهش بيماريهاي قلبي و عروقي، کنترل پر فشاري خون ضروري است، افزود: فشار خون علاوه بر سکته قلبي و بيماريهاي قلبي منجر به سکته مغزي در افراد مي شود که براي کنترل اين بيماري بايد مصرف نمک را کاهش داد.
نماينده با بيان اينکه بيشترين منبع نمک مصرفي در نان است تصريح کرد: ميزان نمکي که بسياري از نانواييها از چند سال قبل براي نان در نظر گرفته اند، تغيير نکرده و اين ميزان در بسياري از نان ها بيش از حد مجاز است.
وي ادامه داد: ميزان نمک در نان ۱.۸ درصد است و اگر ميزان نمک در نان بيش از اين مقدار باشد سلامتي مصرف کنندگان را به خطر مي اندازد
دکتر نماينده ميزان استاندارد مصرف نمک براي هر فرد را بين يک تا پنج گرم در روز دانست و افزود: مطالعات نشان مي دهد افراد بين ۷.۵ تا هشت گرم نمک را روزانه فقط از اين طريق نان دريافت مي کنند که اين براي سلامت آنها مضرر است.
فوق تخصص قلب و عروق يزد هم در اين نشست گفت: بيماري هاي قلبي عروقي مهم ترين علت مرگ و مير در ايران است و سالانه ۶۰ هزار نفر را به کام مرگ مي کشاند.
دکتر سيد محمود صدر بافقي افزود: افزايش فشار خون، ديابت، چاقي، کم تحرکي، الودگي هاي محيطي، استرس هاي مزمن و افسردگي و مصرف دخانيات از فاکتورهاي خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي است .
وي با بيان اينکه يک سوم مرگ و مير در بيماري هاي قلبي عروقي در سنين کمتر از ۷۰ سال رخ مي دهد تصريح کرد: هم چنين در بررسي هاي انجام شده در سنين ۶ تا ۱۸ سال در استان يزد فاکتورهاي خطر از جمله کم تحرکي و چاقي بالاتر از ميانگين کشوري گزارش شده است .
دکتر صدر خاطر نشان کرد: با تغيير سبک زندگي و خود مراقبتي مي توان از ابتلا به اين بيماري پيشگيري و يا در صورت داشتن سابقه فاميلي، ابتلا به اين بيماري را به تاخير انداخت.
وي اضافه کرد: استرس و اضطراب نيز در زندگي کنوني بيش از گذشته نقش بازي مي کنند و تهديدي جدي براي سلامت انسان محسوب مي شود که اين موارد و عوامل گوناگون ديگر به نوبه خود زنگ خطري براي ابتلا به بيماري هاي مختلف و از آن جمله بيماري هاي قلبي و عروقي به شمار مي روند.
مرکز تحقيقاتي و درماني قلب و عروق يزد زير نظر دانشگاه علوم پزشکي شهيد صدوقي از سال ۱۳۷۹ در بخش قلب بيمارستان افشار راه اندازي شده و تاکنون طرحهاي تحقيقاتي مختلفي را در زمينه بيماريهاي قلبي و عروقي انجام داده است.