۶ نوع تخم مرغ که از سم هم مضرتر هستند
باشگاه خبرنگاران/ تخم مرغ نه تنها ارزش غذايي فراواني دارد؛ بلکه جزو مواد غذايي ارزان است. به علاوه صرف نظر از روشهاي تهيه آن، غذايي لذيذ محسوب ميشود.
به نوشته خبرگزاري اسپوتنيک، تخم مرغهاي فراواني وجود دارند که از سم هم بدتر به حساب ميآيند. در ادامه اين گزارش به شش نوع تخم مرغ که نبايد آن را مصرف کنيد، خواهيم پرداخت:
۱- تخم مرغ خام
تخم مرغهاي خام حاوي «آويدين» و «آنتي تريپسين» هستند که بر گوارش ما و نيز جذب سفيده تخم مرغ توسط بدن تأثير ميگذارند.
علاوه بر اين، تخم مرغهاي خام ميتوانند حامل باکتريهايي باشند که سبب اسهال ميشود. اين نوع باکتريها تنها در دماي بالا کشته ميشوند؛ بنابراين توصيه ميشود که قبل از خوردن تخم مرغ، حتما آن را بپزيد.
۲- تخم مرغ با زرده و سفيده مخلوط شده
اين حالت زماني رخ ميدهد که پوسته زرده در حين حمل و نقل و يا آسيب مکانيکي شکسته شود. همچنين اگر تخم مرغ بيش از حد طولاني نگهداري شود، باکتريها و يا کپک از طريق منافذ پوسته داخل تخم مرغ شده و با از بين بردن ساختار پروتئيني آن، سبب مخلوط شدن آن با زرده ميشوند.
اگر اين نوع تخم مرغ بو يا ظاهر خاصي ندارد، ميتوانيد آن را پس از عمليات حرارتي، به عنوان مثال جوشيدن مصرف کنيد. با اين حال اگر سفيده آن کدر بود، اين بدان معني است که باکتري در داخل آن رشد کرده و خوردن اين چنين تخم مرغي به طور کامل ممنوع است؛ به خصوص اگر بوي بدي داشته باشد.
۳-تخم مرغ با زرده خشک
استحکام پوسته زرده هنگام نگه داشتن تخم مرغ در طولاني مدت ضعيف ميشود و در نتيجه زرده خشک ميشود. اگر زرده در اين حالت رنگ طبيعي داشته باشد، ميتوان آن تخم مرغ را خورد؛ اما اگر زرده کمي سياه شده باشد، بايد آن تخم مرغ دور انداخته شود.
۴- تخم مرغ شکسته شده
ممکن است عواملي مانند جابجايي يا بسته بندي سبب ايجاد ترکهايي در پوسته تخم مرغ شود. در اين حالت تخم مرغ در معرض باکتريهايي است که بر مدت قابل نگهداري آن تأثير ميگذارند.
۵- تخم مرغ کپک زده
به هنگام نگهداري تخم مرغ در محيط مرطوب يا خيس پوسته تخم مرغ آسيب ميبيند و اين مسأله ميتواند باعث نفوذ و تکثير باکتري در تخم مرغ شود. در ظاهر، اين مسأله با وجود لکههاي سياه و يا کپک در تخم مرغ آشکار ميشود و اين نوع تخم مرغ به هيچ وجه نبايد خورده شود.
۶- تخم مرغهاي نطفه دار
به هنگام جوجه کشي به سبب تأثير دما، رطوبت و ... ميتوان رشد جنيني جوجهها را متوقف کرد.
تخم مرغهاي نطفه دار نه تنها داراي مواد مغذي نيستند (زيرا مواد مغذي آن براي رشد جنين مرغ استفاده شده) بلکه ميتوانند ناقل باکتريهاي مختلفي مانند «اشريشيا کلي»، «استافيلوکوک»، «حصبه»، «باکتري پروتئوس» باشند و مصرف آنها ممکن است در نهايت به مسموميت ختم شود؛ بنابراين خوردن اين تخم مرغها را متوقف کنيد.