نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

باید و نبایدهای خوردن ماهی در زنان باردار و مادران شیرده

منبع
خراسان
بروزرسانی
باید و نبایدهای خوردن ماهی در زنان باردار و مادران شیرده

خراسان/ بارداري دوره مهمي از زندگي مادر است که بايد بيش از پيش براي سلامت خود اهميت قائل شود و نقش تغذيه سالم و درست در ميزان اين سلامتي بسيار تاثيرگذار است.

ماهي‌ها سرشار از پروتئين، مقدار کمي چربي اشباع شده، مواد مغذي مانند يد، ويتامين D‌، دوکوساهگزائنوئيک اسيد (DHA) و اسيدهاي چرب امگا ۳ هستند. زنان باردار و مادران شيرده مي‌توانند با خوردن انواع ماهي‌هاي مجاز در اين دوره از خواص سرشار آن بهره‌مند شوند. ميزان توصيه شده براي اين گروه زنان، کمتر از۳۴۰ گرم ماهي با جيوه پايين در هفته است يعني 2 تا 3 واحد در هفته، کمتر از 110 گرم کنسرو ماهي تن در هفته و از ماهي‌هاي داراي جيوه بالا هرگز نبايد مصرف کنند. در ادامه درباره انواع ماهي‌‌هاي مجاز و ممنوع در بارداري و شيردهي بيشتر بخوانيد.
 
  ماهي‌هاي مجاز براي زنان باردار و مادران شيرده
*ماهي قزل آلا:  اين ماهي يکي از منابع بالاي اسيدهاي چرب امگا ۳ است البته ماهي قزل‌‌آلاي پرورشي داراي سطح پايين امگا ۳ نسبت به گونه‌هاي وحشي است.
*ساردين ساردين: يک خوراک دريايي ارزان براي دريافت بيشتر اسيدهاي چرب امگا ۳ است. برخلاف برخي از گونه‌هاي ديگر، مي‌توانيد مقدار زيادي امگا ۳ از اين ماهي به دست آوريد.
*ماهي کولي:   اين ماهي مقدار زيادي امگا ۳ دارد و به غذاي شما عطر و طعم شورتري مي دهد.
* کنسرو ماهي تن :  اختلاف ‌نظرهاي زيادي درباره خوردن کنسرو ماهي تن وجود دارد. به توصيه کارشناسان، مصرف کنسرو ماهي تن را به حداکثر ۱۱۰ گرم در هفته محدود کنيد. اما بهتر است ريسک نکنيد و فعلاً از مصرف اين نوع ماهي پرهيز کنيد.
* از ديگر خوراکي‌هاي دريايي مفيد براي مصرف در اين دوره سالمون، کيلکا، ماهي سفيد، تيلاپيا، کفال، شاه ميگو، ميگو و...  است.
 

ماهي‌هاي ممنوع براي زنان باردار و مادران شيرده
ماهي‌ها جيوه را از آبي که در آن شنا مي‌کنند و همچنين از غذايي که مي‌خورند جذب مي‌کنند و اين ماده به عضلات ماهي متصل مي‌شود و حتي در زمان پخت هم در بدن ماهي باقي مي‌ماند. مقادير بيشتر جيوه در بدن ماهي‌هاي عظيم‌الجثه وجود دارد زيرا آن‌‌ها از ماهي‌هاي ديگر هم تغذيه مي‌‌کنند. بدن به راحتي جيوه ماهي را جذب و اين ماده از جفت عبور مي‌‌‌کند و غلظت بالاي متيل جيوه در زمان بارداري باعث مختل شدن رشد مغز و سيستم عصبي جنين مي‌شود. به‌منظور جلوگيري از خطرات احتمالي، بهتر است از انواع ماهي که جيوه بالايي دارند به مقدار کم بخوريد  يا از خوردن آن اجتناب شود. همچنين براي جلوگيري از ورود باکتري‌ها و ويروس‌هاي مضر به بدن‌تان از خوردن مواد غذايي حاوي ماهي خام يا نيم‌پز مانند سوشي‌ها و ماهي دودي پرهيز کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره