تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش وزن با مصرف قارچ
باشگاه خبرنگاران/ قارچها يکي از مفيدترين محصولات غذايي هستند که انسانها ميتوانند آنها را در رژيم غذايي خود قرار دهند. تحقيقات متعدد فوايد بي شمار قارچ براي پوست، مو، سلامت بدن و ذهن را تاييد کرده است.
اصليترين دلايلي که بايد به طور مستمر قارچ مصرف کنيد شامل موارد ذيل ميشود:
۱- تامين ويتامين D
قارچها از جمله مواد غذايي هستند که خود اقدام به توليد ويتامين D ميکنند و سرشار از اين ويتامين هستند. ويتامين D براي سلامت بدن و نيز جذب کلسيم بسياري ضروري است. گرچه بدن خود توانايي توليد ويتامين D را در معرض نور خورشيد دارد، اما در فصول سرد سال که نور خورشيد کم است و افراد از لباسهاي بيشتري استفاده ميکنند، نور کافي به بدن براي ساخت اين ويتامين نميرسد. از اين رو، مصرف قارچ براي تامين ويتامين D توصيه ميشود.
۲- مزه شبيه به گوشت
از آنجا که قارچ مزهاي شبيه به گوشت دارد، ميتواند يکي از جايگزينهاي مناسب براي گوشت قرمز محسوب شود. بخصوص افرادي که داراي کلسترول بالا و بيماريهاي زمينهاي مانند نقرس هستند ميتوانند قارچ را جايگزين گوشت کنند.
۳- غني از سلنيوم
قارچها يکي از منابع غني از سلنيوم هستند. اين ماده معدني شبيه به آنتي اکسيدان در بدن عمل کرده و از آسيب ديدن سلولها جلوگيري ميکند. همچنين سلنيوم نقشي مهم در تقويت سيستم ايمني بدن دارد.
۴- کمک به کاهش وزن
قارچ داراي کالري بسيار پاييني است بطوري که ۵ عدد قارچ تنها ۲۰ کالري انرژي دارد. همچنين مصرف قارچ ميتواند باعث کاهش اشتها شود. تحقيقات نشان داده است افرادي که از قارچ به عنوان پيش غذا استفاده ميکنند به ميزان کمتري کالري از وعده غذايي دريافت ميکنند.
از ديگر فوايد قارچ ميتوان به ترکيب شدن مناسب آن با ساير مواد غذايي و به ويژه گوشت اشاره کرد. ميتوانيد براي کاهش مصرف گوشت خود، حجم قارچ بيشتري به آن اضافه کنيد. با اين کار، علاوه بر دريافت فوايد بي شمار قارچ، ميتوانيد به کاهش وزن خود و نيز جلوگيري از مصرف بيش از حد گوشت کمک کنيد.