۶ ترکیب غذایی که نباید با هم مصرف شود
باشگاه خبرنگاران/برخي ترکيبات غذايي باعث ايجاد مشکلات گوارشي ميشوند و بايد از مصرف همزمان آنها اجتناب کرد.
به نقل از اسکوپ ووپ، امروزه با گسترش دانش در علوم کشاورزي و پيشرفت در سيستم حمل و نقل، شاهد تنوع گستردهاي از مواد غذايي در بازار هستيم. با اين حال، بسياري از مردم بدون توجه به تداخل مواد غذايي با هم، به مصرف همزمان آنها اقدام ميکنند.
در اين مطلب به ترکيب مواد غذايي که نبايد با هم مصرف شوند ميپردازيم:
۱- برگر و سيب زميني سرخ شده
شايد به نظر عجيب برسد، زيرا در تمام رستوران ها، برگر را با سيب زميني سرخ شده سرو ميکنند اما بايد بدانيد اين ترکيب مناسب نيست. چربيهاي ترانس در هر دو اين مواد غذايي ميتواند باعث کاهش سطح قند خون شده و بدتر از آن احساس خستگي و خواب آلودگي را به همراه داشته باشد.
۲- غلات و آب ميوه
همه ما دوست داريم که روز خود را با يک مواد غذايي انرژي زا آغاز کنيم. با اين حال، مصرف غلات به همراه آب ميوه در وعده صبحانه انرژي کافي براي بدن را تامين نميکند و بيشتر باعث احساس سنگيني در طول روز ميشود.
اسيد موجود در آب پرتقال باعث کاهش فعاليت آنزيمهاي تجزيه کننده کربوهيدارت ميشود. بدن براي افزايش انرژي کربوهيدارتها را شکسته و به گلوکز تبديل ميکند که اختلال در اين روند ميتواند باعث کاهش انرژي در دسترس شود.
۳- پيتزا و نوشابه
متاسفانه بسياري از افراد پيتزا و نوشابه را مکمل يکديگر ميدانند. به طور عمومي در فست فودها اين دو ماده غذايي با هم مصرف ميشوند. بايد بدانيد بدن انرژي زيادي براي هضم کربوهيدارت موجود در پيتزا مصرف ميکند. در عين حال، شکر موجود در نوشابه هضم غذا و ديگر فرآيندهاي گوارشي را کند ميکند.
۴- روغن زيتون و آجيل
اين ترکيب ميتواند به راحتي در فرد حالت ناخوشي ايجاد کند، زيرا پروتئين موجود در آجيلها و چربي موجود در روغن زيتون با يکديگر تطابق ندارد. در حقيقت هضم چربيهاي خام مانع از هضم پروتئينهاي موجود در آجيل ميشود.
۵- گوجه فرنگي در پاستا و ماکاروني
با کمال تعجب اگر از طرفداران ماکاروني با گوجه فرنگي (يا رب) هستيد بايد بدانيد اين دو ترکيب به هيچ عنوان مناسب نيستند. در واقع پاستا و ماکاروني سرشار از کربوهيدارت و نشاسته است و به سختي هضم ميشود. در مقابل، گوجه فرنگي داراي سطح بالاي اسيد است که باعث ايجاد اختلال و ممانعت از هضم نشاسته شده و باعث نفخ شکم ميشود.
۶- ميوه پس از غذا
بسياري از افراد عادت دارند پس از خوردن يک غذاي سنگين، به جاي خوردن دسرهاي شيرين از ميوهها بهره بگيرند. با اين حال، بايد بدانيد اين موضوع عادت بسيار بدي است. مصرف ميوه پس از غذا باعث ايجاد اختلال در کار دستگاه گوارش شده و روند هضم ساير مواد غذايي را کند ميکند.