
کرونا/ چگونه در دام کرونای دلتا نیفتیم؟

خراسان/ با طولاني شدن فراگيري کرونا و کاهش رعايت پروتکلها، خطر ابتلا به کرونا افزايش يافته است که اين موضوع پيشگيري جديتري ميطلبد
حدود يکسال و نيم از آغاز فراگيري کوويد 19 در کشورمان ميگذرد، طولاني شدن همهگيري اين بيماري خطرناک باعث خستگي و بيتوجهي بخش زيادي از جامعه به رعايت پروتکلها شده است به طوريکه اين رعايت نکردن اصول بهداشتي توسط عدهاي خطر ابتلاي آن دسته از هموطناني که نکات لازم را هم رعايت ميکنند افزايش داده است و بدتر اينکه با بيتوجهي يک نفر، خطر درگيري تمام اعضاي خانوادهاش هم وجود دارد. از آنجايي که متاسفانه رعايت دستورالعملها کاهش و خطر ابتلا حتي براي افرادي که رعايت ميکنند افزايش يافته، لازم است براي سلامتي خودمان و خانواده و اطرافيانمان، توجه جديتر به رعايت نکات بهداشتي داشته باشيم. در ادامه چند نکته ضروري را در اينباره با هم مرور ميکنيم:
حتماً حتي در هواي آزاد ماسک بزنيد چون هر لحظه ممکن است فردي ناگهان نزديک شما سر برسد و فرصتي براي استفاده از ماسک نداشته باشيد.
اگر ناچار به حضور در محلهاي شلوغ هستيد حتماً از دو عدد ماسک استفاده کنيد چون بسياري از افراد از ماسک استفاده نميکنند و کروناي دلتا هم واگيري شديدي دارد؛ بنابراين داشتن يک ماسک ايمني ايجاد نمي کند.
سعي کنيد تا جاي ممکن در محيطهاي بستهاي مثل آسانسور با ديگران قرار نگيريد به خصوص اگر آن افراد ماسک هم نداشته باشند همان طور که گفته شد ماسک بهتنهايي نميتواند شما را به طور کامل ايمن کند.
حتي اگر ماسک هم داريد در صف نانوايي يا صندوق فروشگاههاي زنجيرهاي فاصله خود را با ديگران حفظ کنيد. ماسکها غير از آسيبپذيري، حتي در صورت استفاده درست و کيفيت بالا، زمان مشخصي کارايي دارند. ضمن آنکه ماسک زدن اطرافيان هم ضرورت دارد. بنابراين با اتکا به ماسک خود، فاصله خود را با ديگران در جاهايي مثل ايستادن در صف کم نکنيد.
وقتي به خانه رسيديد دستها را با حوصله بشوييد. در خيابان با اتکا به استفاده از الکل با دست چيزي نخوريد. الکل وقتي کارايي دارد که دست شما تميز و بدون خاک و... باشد.
با ظهور اولين نشانههاي ابتلا مثل سردرد، گلودرد، آبريزش بيني و تب يا اسهال در کودکان به پزشک مراجعه کنيد تا زمان طلايي را از دست ندهيد.
فردي را که علايم کروناي دلتا در او مشاهده مي شود تا انتقال به پزشک يا گرفتن تست حتماً قرنطينه کنيد. ابتلاي خانوادگي يکي از رايجترين اشکال اين بيماري است.
در صورت لزوم، بدون توجه به شايعات و توصيههاي گروههاي خانوادگي و... براي راهنمايي از سامانههايي مثل 190 يا 4030 کمک بگيريد.