ايرنا/ گروهي از محققان آمريکايي تلاش دارند نوعي شير گاو مصنوعي بدون لاکتوز براي افراد حساس به اين ماده در آينده اي نزديک توليد کنند.
رايان پانديا، پرومال گاندهي و ايشا داتار مهندسان زيستي و بنيانگذار شرکت زيست فناوري Muufri با کار بر روي اين پروژه تحقيقاتي تلاش دارند در سال آينده براي نخستين بار شير گاو مصنوعي بدون لاکتوز را به مرحله توليد برسانند.
هدف اين محققان نه تنها توليد نوشيدني قابل استفاده براي 75 درصد از جمعيت جهان داراي حساسيت به لاکتوز است، بلکه آنها به اين طريق تلاش دارند وابستگي انسان به حيوانات را کاهش دهند.
اجزاي اصلي تامين کننده طعم و خاصيت شير شامل شش پروتئين و هشت چربي است؛ به گفته اين محققان لاکتوز موجود در شير زايد است و مي توان شيري توليد کرد که فاقد اين ماده باشد.
محققان اين پروژه اميدوارند بتوانند تا ژوئيه سال 2015 ميلادي با يک کيت شامل پروتئين ها و مواد لازم ديگر براي توليد شير مصنوعي، محصول خود را به توليد برسانند.
دانشمندان پيش بيني کرده اند که در 100 سال آينده، مصرف شير مصنوعي براي جمعيت جهان که تا آن زمان به 9 ميليارد نفر خواهد رسيد، به روندي رايج تبديل مي شود.