نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
سلامت

بهترین روش های پخت مواد غذایی را بشناسید

منبع
آخرين خبر
بروزرسانی
بهترین روش های پخت مواد غذایی را بشناسید

آخرین خبر/ همانطور که دنیای آشپزی با ظهور فن آوری های جدید پیشرفت می کند، روش های مختلف پخت و پز نوآورانه در طول سال های پیش رو ظهور کرده اند. به گزارش آخرین خبر به نقل از ایندیا اکسپرس نکته مهم اینجاست که اگر به دنبال سلامتی بیشتر هستید، باید بدانید که روش پخت مواد غذایی بسیار اهمیت دارد. همچنین ارزش غذایی مواد را تغییر می‌دهد. از سوی دیگر، یک روش پخت اشتباه می تواند اثرات نامطلوبی بر سلامت شما داشته باشد. اخیراً «لاونیت باترا» متخصص تغذیه، سه روش آشپزی را معرفی کرده که باید از آن اجتناب کنید.



 
سرخ کردن با هواپز

به گفته این متخصص تغذیه، غذاهایی مانند گوشت و پنیر وقتی در معرض هوا پخته و سرخ می شوند، مواد مغذی کمتری بعد از پخت خواهند داشت. هنگامی که غذاها از طریق روش‌های پخت خشک مانند سرخ کردن در هوا یا همان هواپز کردن در معرض دمای بالا قرار می‌گیرد، در آن ماده ای به نام گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) تولید می‌شود که برای بدن انسان مضر است. علاوه بر این، هنگامی که غذاها را با هواپز سرخ می‌کنید، هوای گرم برای پختن غذا به گردش در می‌آید که گاهی اوقات منجر به پخت ناکامل آن ماده غذایی می‌شود.

با این حال، Zoya Surve، متخصص تغذیه، بیمارستان Bhatia، بمبئی گفت که سرخ کن هواپز از حرارت کمتری برای پختن غذا استفاده می کند و در نتیجه 70 تا 80 درصد روغن مصرفی به نسبت روش مرسوم فروبردن در روغن داغ کاهش می یابد. وی افزود : «تحقیقات نشان داده است که سرخ کرد با هواپز، آکریل آمید شیمیایی را کاهش می دهد که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد، زیرا این ترکیب شیمیایی هنگام سرخ کردن غذاهای نشاسته ای ساخته می شود.»

به همین ترتیب، بهاویشا کومان، متخصص تغذیه گفت: «سرخ کردن در هواپز می‌تواند به حفظ مواد مغذی بیشتری در مقایسه با سرخ کردن در روغن کمک کند، که اغلب منجر به از دست دادن قابل توجه مواد مغذی می‌شود. زمان پخت کوتاه تر و قرار گرفتن در معرض حرارت کمتر در سرخ کردن با هوا، به حفظ ویتامین ها و مواد معدنی کمک می کند که ممکن است با روش های دیگر پخت چنین نباشد.

با این حال، او تاکید کرد که سرخ کردن با هواپز می‌تواند جایگزین ایمن‌تر و سالم‌تر برای سرخ کردن با روغن داغ باشد، اما برای داشتن مغذی‌ترین انتخاب‌ها، باید کیفیت و نوع غذایی را که می‌پزید در نظر بگیرید.

 
 
کباب خورها بخوانند

کباب کردن می تواند روشی خوش طعم برای طبخ غذا باشد. دکتر «باترا» گفت، با این حال، کباب کردن در دمای بالا و روی شعله مستقیم می تواند منجر به تشکیل ترکیبات بالقوه مضر به نام آمین های هتروسیکلیک (HCAs) و هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای (PAHs) شود.


از سوی دیگر، Surve گفت کباب کردن غذاها یک از روش‌های سالم است زیرا نسبت به روش های دیگر مانند سرخ کردن، مصرف چربی را نسبتاً کاهش می دهد. علاوه بر این، مقادیر قابل توجه و زیادی از مواد مغذی توسط ماده غذایی حفظ می شود.

خمان در ادامه گفت: «کباب کردن طعم دودی بی نظیری به غذا می دهد و به شما امکان می دهد بدون اتکا به روغن ها یا سس های مضر، طعم آن را بهبود دهید. این می تواند برای افرادی که می خواهند چربی و کالری دریافتی اضافه شده خود را کاهش دهند مفید باشد. علاوه بر این، برای پختن گوشت های بدون چربی، مانند سینه مرغ، ماهی، یا تکه های خاصی از گوشت گاو و همچنین سبزیجات، میوه ها و حتی منابع پروتئینی گیاهی مناسب است.

 

پخت و پز با ظروف نچسب تفلون

ظروف نچسب به مرور زمان محبوبیت پیدا کرده اند. آنها آشپزی را آسان و بدون دردسر کرده اند. اما پختن غذا در تابه های نچسب مضراتی هم دارد. پوشش پلی تترا فلوئورواتیلن (PTFE)، که معمولاً به عنوان تفلون شناخته می شود، روی تابه های نچسب می تواند سموم را در هنگام قرار گرفتن در معرض دمای بالا آزاد کند.

خمان در همین راستا خاطرنشان کرد که تابه های نچسب به مرور زمان فرسوده می شوند، به خصوص با استفاده مکرر یا تمیز کردن نامناسب. پوشش‌های خراشیده یا آسیب‌دیده می‌توانند خطراتی برای سلامتی ایجاد کنند، زیرا ممکن است مقدار کمی از پوشش را در غذا آزاد کنند. بنابراین، اگر در مورد استفاده از تابه های نچسب نگرانی دارید، می توانید گزینه های جایگزین مانند ظروف پخت و پز استیل، چدن یا سرامیکی را بررسی کنید.

در نهایت، چند روش پخت و پز سالم مانند پخت بخار، پخت کم‌چرب و استفاده از روش‌های پخت درون تابه‎‌های رژیمی می‌توانند برای حفظ سلامتی مفید باشند. این روش‌ها کمتر از روغن استفاده می‌کنند و می‌توانند مقدار مواد مغذی در غذا را حفظ کنند.

با توجه به توضیحات مقاله، انتخاب روش‌های پخت و پز سالم و اجتناب از روش‌های ناسالم می‌تواند به حفظ سلامتی و تغذیه صحیح کمک کند.

مترجم: علیرضا خورسندی

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar