نماد آخرین خبر

چرا بیشتر ناوهای باری، پرچم پاناما دارند؟

منبع
تابناک با تو
بروزرسانی

تابناک با تو/ پاناما کشور کوچکي است و تعداد ساکنان آن از سه ميليون نفر بيشتر نيست. با وجود اين، اين کشور کوچک، بزرگترين ناوگان باري جهان را دارد. اين ناوگان از مجموع ناوگان‌هاي باري دو کشور ايالات متحده و چين بزرگتر است. به طوري که بسياري از کشتي‌هاي باري تجاري، پرچم پاناما را برافراشته‌اند و با آن اقيانوس‌ها و آب‌هاي بين‌المللي را در مي‌نوردند.

اين موضوع ما را به پرسش درباره کشتي‌هاي تجاري از کشورهاي مختلف دنيا وامي‌دارد؛ چرا بسياري کشتي‌هاي تجاري دنيا به جاي پرچم خود يا پرچم ساير کشورها، فقط پرچم پاناما را در طول سفرهاي دريايي خود برافراشته مي‌کنند؟

به لطف موقعيت مکاني و مختصات جغرافيايي باريک، پاناما نگهبان يکي از مهمترين مسيرهاي تجارت دريايي جهان است که اقيانوس آرام و اقيانوس اطلس را به هم وصل مي‌کند.

براي صد سال، کانال پاناما براي کشتي‌هايي که مايل به دوري از مسير خطرناک‌تر بودند از طريق کيپ هورن، ميانبر فراهم کرد. اين کانال به طول ۷۷ کيلومتر (۴۸ مايل) يکي از هفت عجايب دنياي مدرن در نظر گرفته شده است. اين کانال يک شگفتي مهندسي است که هر سال ۱۴ هزار کشتي را در طول سيستم قفل پيچيده خود قرار مي‌دهد.

بسياري از اين کشتي‌ها با پرچم پاناما تردد مي‌کنند، اما خود اين کشور داراي تاريخچه محدودي از تجارت است. در پاناما ، يک خط حمل و نقل کوچک و تعدادي از شرکت ها وجود دارند که خدمات دريايي مکمل را در اطراف بنادر و کانال‌ ارائه مي‌دهند.

بيشتر کشتي‌‌هاي تجاري که پرچم پاناما را برمي‌افرازند، متعلق به صاحبان خارجي است که مايل به امتناع از مقررات سختگيرانه دريايي وضع شده توسط کشورهايشان هستند. پاناما آنچه را که به عنوان رجيستري آزاد شناخته مي‌شود اجرا مي کند. پرچم آن مزاياي ثبت نام آسان تر (اغلب آنلاين) و امکان استخدام کارگران ارزان‌تر خارجي را فراهم مي‌کند. علاوه بر اين مالکان خارجي ماليات بر درآمد را پرداخت نمي کنند.

حدود ۸۶۰۰ کشتي پرچم پاناما را در کشتيهايشان برافراشته‌اند. در مقايسه ايالات متحده حدود ۳۴۰۰ کشتي ثبت شده و چين بيش از ۳۷۰۰ کشتي دارد. طبق قوانين بين المللي، هر کشتي تجاري بايد در کشوري که پرچم آن را حمل مي‌کند، ثبت شود. آن کشور امورات کشتي را بر عهده مي‌گيرد و مسئوليت تأييد امنيت در دريا و تأييد شرايط کار خدمه را بر گردن مي‌گيرد.

اولين انتقال کشتي‌ها به ثبت نام پاناما در سال ۱۹۲۲ شامل دو کشتي مسافري آمريکايي بود که مايل بودند در دوران ممنوعيت، مشروبات الکلي را به مسافران خود ارائه دهند. به دنبال آن، صاحبان کشتي سعي داشتند تا از اعمال مقررات ايالات متحده از جمله افزايش دستمزدها و بهبود شرايط کار تضمين شده امتناع کنند.

پس از جنگ جهاني دوم، ثبت‌نام پاناما با سرعت بيشتري افزايش يافت زيرا صاحبان کشتي‌هاي آمريکايي به دنبال کاهش هزينه‌هاي سنگين بودند در حالي که غير اروپايي‌ها پرچم‌ها را براي جلوگيري از نرخ بالاتر ماليات تغيير مي‌دادند.

با افزايش تقاضاي ثبت‌نام، ساير کشورهاي در حال توسعه اقليم کشتي‌راني خود را تشکيل دادند. ايالات متحده از رجيستري ليبريا براي ساخت ناوگان کشتي‌هاي بي‌طرف در طول جنگ سرد استفاده کرد.

امروز پاناما بزرگترين ثبت جهان را دارد و پس از آن ليبريا، جزاير مارشال، هنگ کنگ و سنگاپور قرار دارند. تا سال گذشته، تقريباً سه چهارم ناوگان جهان زير پرچم يک کشور غير از کشور خود ثبت شده بود. اين ماجرا براي پاناما سودآور است زيرا نيم ميليارد دلار در هزينه‌ها، خدمات و ماليات به اقتصادشان وارد مي‌شود. با اين حال، منتقدان دولت به سهولت پنهان کردن هويت واقعي صاحبان کشتي اشاره مي‌کنند و مي‌توانند قوانين را ساده بگيرنند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره