نماد آخرین خبر

علت ازدواج نکردن حضرت معصومه (س) چه بود؟

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
علت ازدواج نکردن حضرت معصومه (س) چه بود؟

باشگاه خبرنگاران/ حجت الاسلام و المسلمين مرتضي اديب يزدي در خصوص دليل ازدواج نکردن حضرت معصومه (س)  گفت : حضرت فاطمه معصومه (س)  به جهت حاکم بودن فضاي مبارزه به خانواده حضرت موسي ابن جعفر (ع) و به دليل رسيدن به مقاصد عالي اسلام ازدواج نکردند و امام رضا(ع) هم دير ازدواج کردند.  ازطرفي حضرت معصومه (س) وابستگي شديدي به پدر بزرگوارشان و بعد از شهادت حضرت موسي ابن جعفر (ع) به برادر ارجمندشان داشتند ، اين وابستگي خواهر و برادر مانند علاقه شديد حضرت زينب (س) به امام حسين (ع) است.

وي درباره علاقه ميان حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) گفت : علاقه خواهر به برادر در حدي بود که وقتي امام رضا (ع) به مشهد تشريف فرما شدند، حضرت معصومه (س) تنها ۹ ماه توانستند فراق برادر را تحمل کنند و اشک چشمشان خشک نمي شد.     

علت فوت حضرت معصومه (س) چه بود؟

حجت الاسلام اديب يزدي درباره علت فوت حضرت معصومه (س) گفت: در متوني که درباره زندگي نامه و سرنوشت حضرت معصومه (س) نوشته شده است، اشاره به مسموميت ايشان نشده است، ايشان اولين شخص از خاندان موسي ابن جعفر (ع) بود که با عده‌اي از بزرگان بني هاشم براي ديدار برادر راهي شد و در ميانه راه اتفاقات ناگواري براي ايشان رخ داد.

او درباره چگونگي اطلاع حاکمان بني عباس از سفر حضرت معصومه (س) گفت: در ابتدا حاکم سر پل ذهاب وقتي از سفر حضرت معصومه (س) به ايران با خبر مي‌شود، سفر او را به حاکم ري اطلاع مي‌دهد و حاکم ري دستور مي‌دهد که از سفر ايشان جلوگيري شود. برخي منابع گفته اند که همراهان ايشان حدود ۴۰۰ نفر و برخي ديگر گفته اند که حدود ۱۵۰ نفر بوده اند. ماموران بني عباس بسياري از بزرگان بني هاشم را به شهادت رسانده اند و يا برخي به کوه يا روستا‌هاي ميانه راه فرار مي‌کنند که در نهايت ۴ نفر باقي ماندند.

حجت الاسلام اديب يزدي از چگونگي رفتن به قم مي‌گويد: حضرت وقتي به ساوه رسيد، از شدت غم و اندوه پوست و استخوان شده بود، از طرفي فراق امام رضا (ع) بود و از طرف ديگر خوف آن را داشت که نکند مامون عباسي بلايي بر سر برادر بياورد. همين افکار مزاحم و اتفاقات مسير سبب شد تا هنگام رسيدن به ساوه حالشان بسيار بد شود و در سن ۲۸ سالگي مشغول گفتن شهادتين شوند. در منابع ديني آمده است که «از ناحيه پدرش فرماني رسيد که دخترم خودت را به قم برسان. فاطمه معصومه(س) پس از شنيدن اين صحبت از بستر بر مي‌خيزد و مي‌گويد مرا به قم برسانيد.»

او ادامه داد: شيعيان ساوه او را با نهايت مواظبت و کمال به قم رساندند و از طرفي وقتي قمي‌ها مي‌فهمند که حضرت معصومه (س) راهي قم شده اند، استقبال بي نظيري از او مي‌کنند و حتي فرماندار قم به استقبال او مي‌رود و افسار مرکب او را هر يک از شيعيان از ساوه تا قم به دست مي‌گيرند. اهالي قم آنقدر گل در مسير ايشان قرار دادند که مرکب حضرت پا در مسير گلباران شده مي‌گذاشت، بي جهت نبود که امام صادق (ع)فرموده: «قم عُشّ آل محمد» يعني قم آشيانه آل محمد (ص) است.

حجت الاسلام اديب يزدي در خصوص تطهير و تدفين حضرت فاطمه معصومه(س) افزود: بيشتر از چند روز ايشان  دوام نمي‌آورند و در کمال تاثر وفات مي‌کنند. ايشان قبل از مرگش به بانوان وصيت مي‌کنند پس از تطهير پيکرم مرا دفن نکنيد تا کسي که بايد برسد و مرا تدفين کند. اهالي قم طبق وصيت او، پيکر را در گوشه‌اي قرار دادند، سپس دو نفر سوار با چهره‌اي پوشيده که گفته مي‌شود يکي از آنان امام رضا (ع) بود، رسيدند. آن دو سوار در ابتدا گريه و زاري کردند و سپس جنازه را با نهايت احترام دفن کردند.

اين کارشناس ديني درباره شباهت حضرت معصومه (س) و حضرت زينب (س) گفت: حضرت زينب از کربلا تا سفر به شام سر‌هاي بريده را مي‌ديد و اشک مي‌ريخت و حضرت معصومه (س) تا سفر به قم بدن‌هاي پاره پاره بني هاشم را مي‌ديد و بسيار به ايشان بد گذشت و يکي از فصول مهم تاريخ است.

 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar