افکار - پگاه رستمي با اشاره به اينکه امروزه ماهيان زينتي و آکواريومي جزيي از حيوانات خانگي است و حتي نگهداري آنها براي درمان برخي بيماريهاي روحي توصيه ميشود، اظهار کرد: در عين حال بايد توجه داشت اين ماهيها ميتوانند در انتقال بيماريهاي مشترک انسان و حيوان نقش داشته باشند.
وي ادامه داد: اگرچه نميتوان از تهيهي ماهي قرمز براي برگزاري آداب و رسوم نوروز گذشت، اما بايد توصيههاي بهداشتي براي نگهداري از اين ماهيها را رعايت کرد.
به گفتهي مسوول آبزيان ادارهکل دامپزشکي استان کرمانشاه، بهتر است از دست زدن و تماس مستقيم دست با اين ماهيها خودداري شود و در صورت لزوم، پس از تماس، دستها با آب و صابون شسته شود.
رستمي در خصوص شرايط نگهداري ماهي قرمز هم يادآور شد: بهترين دما براي نگهداري اين موجود بين ۲۰ تا ۲۵درجهي سانتيگراد است و اين ماهيها در دماي بيشتر آسيب ميبينند.
وي آب مورد نياز براي نگهداري هر قطعه ماهي را نيز يک تا دو ليتر برشمرد و افزود: بهتر است اين آب کلرزدايي شده باشد و براي حفظ تعادل گازها پيش از انتقال ماهي به آن، حدود ۴۸ ساعت در ظرف سر باز گذاشته شود.
مسوول آبزيان ادارهکل دامپزشکي استان کرمانشاه تصريح کرد: پيش از خريد ماهي بايد توجه داشت که ماهي سالم باشد و از خريد ماهيهايي که باله تاخورده دارند و اطراف دهان و روي بدن آنها لکههاي سفيد، خاکستري و يا قرمز باشد، خودداري شود.
به گفتهي رستمي، ماهياني که خوب شنا نميکنند و يا شناي چرخشي دارند هم بيمار هستند و نبايند خريداري شوند.
وي خاطرنشان کرد: ماهيهاي بيمار نبايد در محيط آزاد رها شوند و بهتر است معدوم شوند.