آمادگی کرمانشاه برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیک

تسنیم/ رئیس ستاد انتخابات استان کرمانشاه از آغاز به کار ستاد انتخابات ریاست جمهوری در کرمانشاه خبر داد و گفت: آمادگی لازم برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیک در کلانشهر کرمانشاه وجود دارد.
علی شعبانی، رئیس ستاد انتخابات استان کرمانشاه در نشست خبری که امروز در استانداری برگزار شد با اشاره به اصل 131 قانون درباره انتخابات ریاست جمهوری، اظهار داشت: براساس این اصل در صورت فوت، عزل، استعفا، غیبت یا بیماری بیش از دو ماه رئیس جمهور، معاون اول رئیسجمهور با موافقت رهبری اختیارات و مسئولیتهای وی را بر عهده میگیرد و شورایی متشکل از رئیس مجلس و رئیس قوه قضائیه و معاون اول رئیس جمهور موظف است ترتیبی دهد که حداکثر ظرف مدت 50 روز رئیسجمهور جدید انتخاب شود.
وی عنوان کرد: نخستین شرط این است که معاون اول با موافقت رهبر به عنوان سرپرست قوه مجریه معرفی شود که این موافقت به سرعت انجام شد و رئیس قوه قضائیه و مقننه و سرپرست قوه مجریه 50 روز فرصت دارند انتخابات را برگزار کنند.
رئیس ستاد انتخابات استان کرمانشاه با اشاره به اینکه ما آمده برگزاری انتخابات ریاست جمهوری هستیم، گفت: ستاد انتخابات استان از روز گذشته تشکیل و نخستین جلسه برگزار شد و همچنین احکام لازم صادر شده است.
شعبانی با بیان اینکه دهم خرداد ماه فرایند انتخابات آغاز و هیئتهای اجرایی مرکزی و شهرستانی تشکیل میشود، افزود: برای بهرهمندی بهتر از زمان و تسریع در امور هماهنگی بین شورای نگهبان و ستاد انتخابات انجام شده که هیئتهای اجرایی بهکار گرفته شده برای انتخابات مجلس شورای اسلامی با مقداری تغییر برای این دوره از انتخابات نیز بهکار گرفته شوند.
وی با اشاره به اینکه هیئتهای اجرایی در انتخابات مجلس هشت نفر بودند که در انتخابات ریاست جمهوری به 9 نفر افزایش پیدا میکنند، عنوان کرد: در استان کرمانشاه در 14 شهرستان و 20 بخش مستقل انتخابات برگزار خواهد شد.
رئیس ستاد انتخابات استان کرمانشاه، گفت: افرادی که قصد ثبت نام دارند به مدت پنج روز از 10 تا 14 خردادماه برای ثبتنام فرصت دادند و میتوانند شخصا یا نمایندگان تام اختیار آنها به وزارت کشور مراجعه کنند.
شعبانی افزود: پیشنهاد شده یک مرحله مقدماتی پیش ثبت نام در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری وجود داشته باشد که افراد به صورت الکترونیکی ثبت نام کنند و بعد از تأیید مدارک به صورت حضوری مراجعه کنند.
وی با اشاره به برخی ویژگیهای لازم برای کاندیداهای ریاست جمهوری، گفت: یکی از شروط اساسی این است که فرد از رجال سیاسی و مذهبی باشد و داشتن حداقل 40 سال و حداکثر 75 سال سن، داشتن مدرک تحصیلی فوق لیسانس و بالاتر، مسئولیتهای اجرایی و نداشتن سوء پیشینه از دیگر شروط لازم است.
رئیس ستاد انتخابات استان کرمانشاه با بیان اینکه ایران خارج از کشور میتوانند با گذرنامه رأی دهند، عنوان کرد: برای انتخابات مجلس با استفاده از پنج مدرک هویتی امکان رأی دادن وجود داشت، اما برای انتخابات ریاست جمهوری تنها شناسنامه و کارت ملی کاربرد دارد که البته به دلیل موضوع مهر کردن شناسنامه، این مسئله در حال بررسی است.
شعبانی با بیان اینکه متولدین هشتم تیرماه 1385 و قبل از آن میتوانند در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند، گفت: بعد از ثبت نام، شورای نگهبان از 15 تا 21 خردادماه به مدت هفت روز برای رسیدگی و بررسی صلاحیتها فرصت دارد و در 22 خردادماه وزارت کشور اسامی داوطلبان را اعلام خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه مدت زمان تبلیغات کاندیداها 15 روز و یک روز نیز زمان سکوت تبلیغاتی است، افزود: در انتخابات ریاست جمهوری فرد منتخب باید اکثریت آرا یعنی بیش از 50 درصد آرای شرکتکنندگان را کسب کند در غیر این صورت مرحله دوم انتخابات در 15 تیرماه برگزار میشود.
رئیس ستاد انتخابات استان کرمانشاه با بیان اینکه تعداد شعب اخذ رأی در استان کرمانشاه به همان تعداد شعب انتخابات مجلس شورای اسلامی خواهد بود، گفت: پیشنهاد داده شده که انتخابات ریاست جمهوری در کلانشهرها به صورت تمام الکترونیک برگزار شود و مستلزم موافقت شورای نگهبان است و در این صورت ما آمادگی کامل را داریم.
شعبانی با اشاره به اینکه هیئتهای اجرایی مشخص هستند و آموزش کامل را به آنها ارائه خواهیم داد افزود: بیش از 32 هزار عوامل اجرایی که برای انتخابات مجلس بهکار گرفته شدند در این دوره نیز بهکار گرفته میشوند.
وی بیان کرد: افرادی که در حوزه نظارت و اجرای انتخابات فعالیت دارند، چنان چه قصد داوطلبی داشته باشند باید استعفا دهند.