نماد آخرین خبر

حل مشکل آب شرب برخی روستاهای نهاوند

منبع
ايسنا
بروزرسانی
حل مشکل آب شرب برخی روستاهای نهاوند

ایسنا/ آبرسانی به روستاها و رفع تنش‌های آبی جمعیت روستایی کشور را می‌توان از جمله اقدامات قابل توجه دولت سیزدهم برشمرد که این طرح با عنوان "جهاد آبرسانی" و با هدف تأمین آب مطمئن و پایدار برای روستاها طراحی و به مرحله اجرا درآمد. 

در ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم ۱۰ هزار روستا در کشور شناسایی شد که به آب شرب سالم به صورت پایدار دسترسی نداشتند و بر این مبنا جهاد آبرسانی با هدف ارتقای شاخص‌های دسترسی جمعیت روستایی به آب پایدار شهری جزء اولویت‌های وزارت نیرو قرار گرفت تا از این طریق با استفاده از ابزارهایی نظیر تخصیص، توسعه زیرساخت توزیع آب و سایر ساخت‌وسازهای مورد نیاز شرایط جهش در آب‌رسانی روستایی مهیا شود.

در این راستا، در شهرستان نهاوند نیز با توجه به خشکسالی‌ها و کاهش بارندگی‌ها در سال‌های اخیر متاسفانه آب سراب‌ها و سفره‌های زیرزمینی کاهش پیدا کرد و باعث شد که تعدادی از روستاهای شهرستان با تنش کم‌آبی مواجه شوند که خوشبختانه طی سه سال اخیر با تلاش‌های انجام شده توسط امور آب و فاضلاب شهرستان نهاوند و اجرای طرح جهاد آبرسانی مشکل حاد آب شرب تعدادی از این روستاها حل شد.

رئیس امور آب و فاضلاب شهرستان نهاوند با بیان اینکه با اجرای طرح جهاد آبرسانی طی سه سال اخیر مشکل حاد آب شرب تعدادی از روستاهای شهرستان نهاوند حل شده است، گفت: طی سه سال گذشته مشکل آب شرب تعداد زیادی از روستاهای شهرستان از جمله روستای توانه که خیلی حاد بود حل شده و خوشبختانه در حال حاضر مشکلی وجود ندارد.

علی‌هاشم ده‌پهلوان با بیان اینکه ۲۱۷ میلیارد ریال برای آبرسانی به روستاهای شهرستان نهاوند در طرح جهاد آبرسانی هزینه شده است، افزود: طی دو سال گذشته ۱۷ چاه آب در روستاهای شهرستان حفر شده که ۱۲ مورد آن از اعتبارات دولتی و پنج مورد نیز از محل اعتبارات جهاد آبرسانی صورت گرفته است.

ده‌پهلوان ادامه داد: طی این مدت در شهرستان ۱۱ پست برق، ۱۶ کیلومتر اصلاح شبکه آبرسانی و حدود ۲۰هزار متر خط انتقال آب اجرا شده که بخشی از آن‌ها با مشارکت قرارگاه امام حسین مجتبی(ع) انجام شده است.

وی به اقدامات انجام شده در اجرای طرح جهاد آبرسانی در شهرستان اشاره کرد و گفت: ساخت یک باب مخزن با حجم ۳۰۰ مترمکعب، اجرای ۱۳ کیلومتر خط انتقال، اجرای ۹۰۰ متر اصلاح و توسعه شبکه، احداث چهار باب ایستگاه پمپاژ و حفر چهار حلقه چاه برای آبرسانی به روستاهای شهرستان نهاوند انجام شده است.

رئیس امور آب و فاضلاب شهرستان نهاوند با اشاره به ساخت مخزن ۳۰۰ مترمکعبی در روستای ده‌موسی در طرح جهاد آبرسانی، تصریح کرد: ۷۰۰ متر خط انتقال آب در روستای ده‌موسی، دو کیلومتر خط انتقال آب در روستای توانه و چهار کیلومتر خط انتقال آب در روستای شیراوند- عباس‌آباد در این طرح در شهرستان اجرا شده است.

به گفته وی علاوه بر این، ۲.۵ کیلومتر خط انتقال آب در مجتمع آبرسانی زرین‌باغ، ۱.۵ کیلومتر خط انتقال آب در روستای طائمه، ۱.۵ کیلومتر خط انتقال آب در روستای گوشه بدیع‌الزمان و ۸۰۰ متر خط انتقال آب در روستای قشلاق ولی‌اله، از دیگر اقدامات جهاد آبرسانی در شهرستان بوده است.

ده‌پهلوان با تأکید براینکه همچنین شبکه توزیع آب بخشی از روستاهای مجتمع زرین‌باغ به طول ۹۰۰ متر در راستای طرح‌های جهاد آبرسانی شهرستان نهاوند، اصلاح شده است، حفر چهار حلقه چاه برای آبرسانی به روستاهای توانه، شیراوند- عباس‌آباد، گوشه بدیع‌الزمان و کرک‌علیا را از جمله اقدامات قابل توجه جهاد آبرسانی در نهاوند برشمرد.

رئیس امور آب و فاضلاب نهاوند با بیان اینکه ۴۸ میلیارد تومان برای اجرای طرح‌های آبرسانی بدهکار هستیم، افزود: البته ما برای خدمت‌رسانی به مردم و اجرای طرح‌ها منتظر اعتبارات دولتی نمی‌مانیم و خدمات خود را ارائه می‌دهیم.

وی یادآور شد: از سال ۱۴۰۱ تاکنون ۷۷ میلیارد تومان اعتبار مصوب داشتیم که ۴۴ میلیارد تومان آن تخصیص پیدا کرد که با توجه به طرح‌هایی که در سطح روستاهای شهرستان اجرا شده امسال قطعی آب در روستاها نداریم مگر یکی دو روستا که آن هم در صورت نیاز با تانکر آبرسانی می‌شوند. 

آخرین خبر همدان در اینستاگرام :
https://www.instagram.com/hamedan_today

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره