اهمیت ایجاد شهرکهای دیتاسنتر در اقتصاد دیجیتالی
فارس/ مدیرعامل شرکت فناپ زیرساخت در آیین امضای تفاهمنامه احداث شهرک دیتاسنتر شمال شرق کشور در شاهرود، بر اهمیت ایجاد این شرکتها در اقتصاد دیجیتالی و پدافند غیرعامل تأکید کرد.
مهدی ایزدیار، مدیرعامل شرکت فناپ زیرساخت پیش از ظهر امروز در آیین امضای تفاهمنامه احداث شهرک دیتاسنتر شمال شرق کشور در پارک علم و فناوری استان سمنان در سالن جلسات این پارک در شاهرود اظهار کرد: به دلایل مختلف و ظرفیتها، حملات سایبری کشور را تهدید میکند و نیاز به سایتهای پشتیبان در مراکز دانشگاه و علمی داریم.
وی افزود: در اقتصاد دیجیتالی تداوم کسب و کار مهم است و در تهدیدات، سایتهای اصلی مشکل پیدا میکنند و چگونگی ادامه خدمات مهم است و در کشور ما اکثر سامانههای حیاتی دارای این مهم نیستند و بهتری راه داشتن سایت پشتیبان است.
مدیرعامل شرکت فناپ زیرساخت گفت: مطالعات اولیه با سه ویژگی پدافندی و زلزله و زیرساخت ارتباطی و برق انجام شد که با چالشهای مختلفی در کشور با آنها روبهرو هستیم؛ امکانسنجی اولیه انجام شد که چه سازمانهایی وجود دارد که نیاز به این پشتیبان دارند و متوجه شدیم بیش از ۹۰ درصد سازمانهای واجد شرایط دارای پشتیان دادهها نیستند.
ایزدیار خاطرنشان کرد: چهار نقطه کشور شناسایی شد که سه نقطه حیاتیتر که واجد سه ویژگی بودند، انتخاب شد که در نهایت بین اصفهان و شاهرود در استان سمنان از سال ۱۴۰۱ مذاکرات آغاز و طرح اولیه ارائه شد که پارک علم و فناوری استان سمنان، چون انگیزه و اشتیاق بیشتری نشان داد، انتخاب شد.
مدیرعامل شرکت فناپ زیرساخت با اشاره به اینکه ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ رک ایجاد و نهایت سرمایهگذاری در انتهای سه فاز ۷۵ می لیون دلار است، تصریح کرد: برکات فنی و کیفیت خدمات و جنس شبکهای و ایجاد فرصت شغلی خوبی در استان و شهرستان ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه دیتاسنتر اقتصاد زیادی ایجاد میکند، افزود: در دوره ساخت، طراحی، تأمین و اجرا، مشاوره و پیمانکار و شبکه امنیت فرصتهای شغلی را ایجاد میکند و دیتاسنتر یک اقتصاد است و در دنیا رشد زیادی دارد.
ایزدیار با تأکید بر اینکه دادههای جمعآوری شده در دیتاسنتر زیاد است، افزود: اقتصاد دیجیتال سهم مواد از دی جی پی کشورها را کمتر و اقتصاد دیجیتال جایگزین بازار جذب و سرمایهگذاری میشود.
مدیرعامل شرکت فناپ زیرساخت با اشاره به تأمین زیرساخت این مجموعه، گفت: در فاز نهایی ۱۴ مگابایت برق نیاز است و در فاز اول ۶ مگابایت برق باید تأمین شود و همه دستگاهها در استان سمنان و شهرستان شاهرود باید در این راستا همکاری کنند.