نماد آخرین خبر

فوت 60 نفر به‌خاطر قاچاق سوخت در هرمزگان؛ دستگاه‌های مسئول چه می‌کنند؟

منبع
فارس
بروزرسانی

فارس/ پلیس هرمزگان می‌گوید: قاچاق سوخت در جاده‌های هرمزگان سبب فوت 60 نفر در جاده‌های هرمزگان در هشت ماهه ابتدایی امسال شده است.

سردار علی‌اکبر جاویدان، فرمانده انتظامی هرمزگان اظهار کرد: در هشت ماهه ابتدایی امسال 60 نفر در پی تصادف با خودروهای قاچاق سوخت و یا حین انتقال قاچاق سوخت جان باخته‌اند.
به گفته وی، این فوتی‌ها عمدتا در محور میناب - بندرعباس بوده است.
مطالبه برخورد با خودروهای سوخت‌کش که به شکلی بی‌مهابا وارد جاده‌ها شده و به شکل بسیار خطرناکی می‌تازند، مطالبه‌ای مردمی است و پلیس و شورای تأمین استان هرمزگان در این زمینه مصوبات مختلفی داشته‌اند که یکی از آنها برپایی ایست و بازرسی در مقابل شهرک صنعتی در جاده بندرعباس به میناب است. این ایست و بازرسی به بیان پلیس در مهار قاچاقچیان سوخت بسیار موثر بوده و در روزهای اخیر خبر توقیف بیش از 200 دستگاه خودروی فعال در قاچاق سوخت در این مسیر منتشر شده است.
پلیس همچنین می‌گوید که از ابتدای امسال بیش از 2 هزار خودروی قاچاق سوخت را توقیف کرده است.

هشدار: ویدئو حاوی صحنه‌های دلخراش است

گردش مالی روزانه تا 80 میلیارد تومان در قاچاق سوخت در هرمزگان
مجتبی قهرمانی، رئیس کل دادگستری هرمزگان اظهار می‌کند: در نتیجه قاچاق سوخت در استان هرمزگان روزانه حدود ۷۰ الی ۸۰ میلیارد تومان از منابع ملی تضییع شده و به تاراج می‌رود و ارتکاب قاچاق سوخت در این سطح از مصادیق قاچاق سازمان‌یافته و در اکثر موارد دارای عنوان اخلال در نظام اقتصادی کشور است.
به گفته وی، در جدیدترین مرحله از طرح پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت، علاوه بر شناسایی سرشبکه‌های قاچاق، محل‌های دپو، کابل‌کشی و لوله‌کشی شناورها در خشکی و دریا نیز شناسایی خواهد شد.

تدارک وسیع برای مقابله گسترده با قاچاق سوخت
دادگستری هرمزگان همچنین اعلام کرده که بر اساس گزارش ارسالی از سوی فرمانده انتظامی استان هرمزگان طی بررسی‌های مأموران فراجا مشخص شده است قاچاقچیان سوخت در پیام‌رسان‌های مجازی به ویژه واتس‌آپ ده‌ها گروه تشکیل داده‌اند که از طریق آن‌ها کار خرید و فروش، نوبت‌گیری، اعلام قیمت‌های سوخت قاچاق به صورت لحظه‌ای، قیمت بارگیری و قیمت تخلیه در محل‌های مختلف را انجام می‌دادند.
بر این اساس و به دستور مقام قضایی، مأموران پلیس و نهادهای اطلاعاتی امنیتی ضمن شناسایی مدیران و اعضای این گروه‌های مجازی و جمع‌آوری اطلاعات در خصوص آن‌ها، اقدامات قانونی خود را جهت احضار و تشکیل پرونده قضایی برای متخلفین آغاز نموده‌اند.  
دادگستری همچنین با هشدار به قاچاقچیانی که مدارک و مستنداشان در اختیار دستگاه‌های امنیتی، انتظامی و قضایی قرار گرفته است، اعلام کرده مستندات به دست آمده از قاچاقچیان سوخت در دادگاه و دادسرا بررسی خواهد شد و برای تک‌تک افراد فعال در حوزه قاچاق سوخت پرونده قضایی تشکیل خواهد شد.

تخریب جاده اختصاصی قاچاق سوخت
در ادامه سلسله اقدامات دادگستری هرمزگان برای مقابله با قاچاق سوخت، جاده اختصاصی قاچاقچیان سوخت موسوم به «جاده یک تومنی» در کوه‌های منطقه توکهور و هشتبندی میناب واقع در شرق این استان مسدود شد.
به گفته قهرمانی، در پی مطالبات مردمی و با توجه به وقوع حوادث دلخراش جاده‌ای در جاده‌های مواصلاتی شرق استان که در نتیجه رفت و آمد بی‌ضابطه خودروهای قاچاقچیان سوخت منجر به جان باختن و مصدومیت تعداد زیادی از هم‌وطنانمان شده است، با تصویب شورای تأمین استان هرمزگان و به دستور مقام قضایی، اقدامات ویژه‌ای به منظور مقابله با قاچاق سوخت در حال اجرا است.

شناسایی باراندازها و تخریب خانه‌های مرتبط با قاچاق سوخت
عارف اکبری، دادستان مرکز استان هرمزگان هم اخیرا اعلام کرد: در ادامه روند کشف و شناسایی تونل زیرزمینی سوخت قاچاق در روستای ایسین از توابع بخش مرکزی بندرعباس، پنج ساختمان احداث شده توسط متخلفان که به عنوان پوشش و ایستگاه و بارانداز سوخت‌های قاچاق مورد استفاده قرار می‌گرفت، شناسایی شد.
این ساختمان‌ها از طریق انشعاب‌های غیرمجاز برای انتقال سوخت قاچاق به یکدیگر متصل بوده‌اند که با دستور قضایی و در اجرای مأموریت‌های ابلاغی، ماموران علاوه‌بر جمع‌آوری انشعاب‌های غیرمجاز نسبت به تخریب کامل تونل، مستحدثات غیرمجاز و پنج ساختمانی که در حریم خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی احداث شده بود، اقدام کرده‌اند.
طی دستور قضایی به تمام بخشداری‌ها و دهیاری‌ها ابلاغ شده است تا نسبت به شناسایی و اعلام لیست ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی اقدام کنند.

آخرین خبر هرمزگان در اینستاگرام :
https://instagram.com/hormozgan.today