نماد آخرین خبر

ماجرای بخشنامه پیش‌پرداخت بیماران اورژانس چیست؟

منبع
فارس
بروزرسانی
ماجرای بخشنامه پیش‌پرداخت بیماران اورژانس چیست؟

فارس/ رئیس بیمارستان ولیعصر خرمشهر با انتشار نامه‌ای، دریافت پیش‌پرداخت از بیماران مصدوم را الزامی کرده است. این تصمیم که بر اساس مصوبه کمیته اقتصاد درمان اتخاذ شده، با واکنش‌های متفاوتی روبرو شده است.

مدتی پیش نامه‌ای  با عنوان اخذ پیش‌پرداخت از بیماران آزاد و مصدومین حوادث نزاع و درگیری توسط رئیس بیمارستان ولیعصر خرمشهر در شبکه‌های مجازی منتشر شد که بر اساس این نامه ابلاغی از مصدومین بستری اورژانس بیمارستان‌ ولیعصر مبلغ ۱۰ میلیون ریال و از مصدومین بستری بخش مبلغ ۵۰ میلیون ریال باید به عنوان پیش‌پرداخت دریافت شود.

رئیس بیمارستان ولیعصر در این نامه عنوان می‌کند که این تصمیم طبق مصوبه کمیته آذر ماه ۱۴۰۳ اقتصاد درمان اتخاذ شده است.

اگر چه مخاطب این نامه پرسنل بیمارستان ولیعصر خرمشهر است اما به نظر می‌رسد در کلیه بیمارستان‌های دولتی حوزه دانشگاه علوم‌پزشکی آبادان لازم الاجرا است.

بر همین اساس، افشین دریانبرد سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی آبادان با بیان اینکه این قوانین فقط مختص بیمارستان‌های حوزه دانشگاه علوم پزشکی آبادان نیست، اظهار کرد: ‌بیمارستان‌ها انباشت بدهی بسیار بالایی دارند که ارقام آن‌ها در حال افزایش است.

وی با اشاره به تعداد زیاد پرونده‌های باز در بیمارستان‌های دولتی، افزود: این پرونده‌ها مربوط به بیمارانی است که در بیمارستان ویزیت و یا بستری شده‌اند اما بدون پرداخت هزینه‌ها بیمارستان‌ها را ترک می‌کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم‌پزشکی آبادان گفت: این افراد تحت پوشش بیمه نیستند و بیمه هزینه‌ای در قبال درمان آن‌ها پرداخت نمی‌کند.

دریانبرد بیان کرد: اگر بیمار دارای بیمه تامین اجتماعی، به دلیل مصدومیت یا جراحت ناشی از نزاع به بیمارستان مراجعه کرده بیمه متقبل پرداخت هزینه‌های وی نمی‌شود.
وی افزود: اما با توصیه‌هایی که توسط نهادها و سازمان‌های مختلف به بیمارستان می‌کنند بیمار مرخص می‌شود اما پرونده وی به دلیل عدم پرداخت‌ هزینه‌ها باز می‌ماند.

دریانبرد با بیان اینکه برآورد سالانه مبالغ پرداخت نشده بیماران در هر یک از بیمارستان دولتی بالغ بر یک میلیارد تومان است، عنوان کرد: بر همین اساس است که طی بخشنامه‌ای به بیمارستان‌ها توصیه شده پیش‌پرداختی را از بیماران دریافت کنند.

وی افزود: البته تاکنون هیچ بیماری در بیمارستان‌های دولتی به دلیل عدم پرداخت، پیش‌پرداخت کار آن روی زمین نمانده و ویزیت شده‌ است.دریانبرد گفت: مبلغ پیش پرداخت در برابر هزینه‌ای که بیماران در پایان درمان  پرداخت می‌کنند  بسیار عدد کوچک و ناچیزی است.

وی با تاکید بر اینکه برای موارد مصدومیت ناشی از حوادث و نزاع بیمه باید کمک کند تا به بیمارستان‌ها بار مالی تحمیل نشود، دکتر دریانبرد در پاسخ به این پرسش که آیا بخشنامه ابلاغ‌شده از سوی رئیس بیمارستان ولیعصر خرمشهر، تصمیمی شخصی بوده یا از سوی وزارت بهداشت ابلاغ شده است، توضیح داد:این بخشنامه توسط وزارت بهداشت صادر نشده است و صرفاً جنبه توصیه‌ای دارد. هدف از ابلاغ آن، ارائه دلایل مشخص از سوی بخش صندوق و پذیرش بیمارستان برای اجرای آن بوده است.

وی بیان کرد:  هیچ کدام از بیمارستان‌های دولتی سوددهی و انتفاعی ندارد و هدف از توصیه این بخشنامه به حداقل رساندن پرونده‌های باز است.

دریانبرد افزود: هزینه‌های درمانی که از بیماران دریافت می‌شود به صورت خدمات  به مردم برمی‌گردد.
وی در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه آیا آمار نزاع در حوزه دانشگاه  علوم‌پزشکی بالا است که ضرورت توصیه این بخشنامه احساس شد، گفت: خیر و از نورم کشوری پایین‌تر است اما تعداد پرونده‌های باز بیمارستان‌های دولتی بالا است.

آخرین خبر خوزستان در اینستاگرام :
https://instagram.com/khouzestan.today