اصفهان در مسیر تولید برق از زباله و حفظ محیط زیست
ایرنا/ تلاش برای احداث نیروگاه تولید برق از زباله با امضای موافقت نامه ای بین سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران و شهرداری اصفهان جدی تر شد تا این کلانشهر شاهد نخستین نیروگاه برقی زباله سوز باشد.
استفاده از زباله یا همان زیست توده برای تولید برق اکنون در بسیاری از کشورهای جهان رواج دارد.
زباله ها امکان خوبی برای تولید برق بوده ضمن آنکه با اینکار محیط زیست هم از شر زباله ها رهایی می یابد.
طبق آخرین آمارسازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران (ساتبا) اکنون در کشور ۲۲.۱۳ مگاوات نیروگاه زیست توده وجود دارد که سهمی ۲ درصدی در سبد انرژی های تجدیدپذیر کشور دارند.
بهتازگی هم سازمان حفاظت از محیط زیست هفته محیط زیست امسال را امکانی برای توسعه تجدیدپذیرها نام گذاری کرده است.
تولید انبوه زباله در کشور فرصت بسیار خوبی برای توسعه نیروگاه های زیست توده و زباله سوز است.
تولید برق از زباله اجرایی میشود
بر همین اساس معاون وزیر نیرو در آیین مبادله موافقنامه تبدیل پسماند شهری به انرژی الکتریکی میان ساتبا و شهرداری اصفهان ابراز امیدواری کرد، ساخت نخستین نیروگاه زباله سوز از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید کشور در حوزه زیستتوده در اصفهان به الگویی برای سایر کلانشهرهای کشور تبدیل شود.
محسن طرزطلب خاطرنشانکرد: برای ساخت این نیروگاه، که حدود ۶۰ درصد اعتبار به صورت ارزی تأمین میشود، به حدود چهار هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز است و این اعتبار میتواند از محل اعتبارات ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید و تسهیلات پرداختی صندوق توسعه ملی تامین شود.
وی با تاکید بر لزوم انتخاب سرمایهگذار توانمند برای این پروژه افزود: مهم است که سرمایهگذار برنده مناقصه، از اعتبارات بانکی مناسبی برخوردارشود تا بتواند فرآیند دریافت تسهیلات را پس از برنده شدن به سرعت طی کند و این موضوع برای جلوگیری از ایجاد وقفه در اجرای پروژه حیاتی است.
معاون وزیر نیرو ادامهداد: هدف ساتبا این است که این پروژه تا پیش از پایان سال به نتیجه برسد و قرارداد آن منعقد شود؛ امیدواریم بتوانیم شاهد آغاز عملیات اجرایی این پروژه در اوایل سال آینده باشیم.
طرزطلب گفت: ساتبا هر کمکی که لازم باشد برای پیشبرد این پروژه انجام خواهد داد؛ امیدواریم این اقدام به همت مردم و مسئولان اصفهان با سرعت انجام شود و انتظار داریم این پروژه به الگویی موفق برای سایر کلانشهرهای کشور تبدیل شود.