تلاش برای اخذ مصوبه تردد خودروهای پلاک آزاد منطقه سیستان
ایسنا/ مدیرعامل سازمان منطقه آزاد سیستان گفت: در تلاش هستیم اخذ مصوبه برای تردد خودروهای پلاک آزاد منطقه سیستان را داشته باشیم.
حسین سنجرانی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد سیستان در شورای توسعه منطقه آزاد سیستان بیان کرد: مناطق آزاد جدید محدودیتهای قانونی دارند و طبق الحاقیه شماره ۲ نمیتوانند کالاهای همراه مسافر و واردات خودرو انجام دهند جز اینکه تجاری که شرکت ثبت کرده برای نیاز خود درخواست دهند و خودرو وارد کنند، ما نیز تقاضا کردیم که خودروهای پلاک آزاد منطقه سیستان برای افرادی که شرکت دارند در منطقه فعالیت تجاری میکنند صادر شود، همچنین پیشنهاد دادهایم حدود ۱۰ هزار خودرو سبک و سنگین را که امید است مصوب و ابلاغ شود.
وی افزود: وقتی که شرکتی ثبت میشود اشتغال باید از افراد بومی منطقه باشد، در سفر دولت به این منطقه دبیر شورای عالی مناطق آزاد مجوز جذب ۲۵ نفر نیرو از طریق برگزاری آزمون عمومی گرفته شد که از افرادی که رشته مرتبط با منطقه آزاد دارند به کارگیری شود و اشتغال پایدار رونق گیرد.
سنجرانی با بیان اینکه فعالیت با کارت مرزنشینی و پیله وری به قوت خود باقی است، گفت: تفاهمنامه با دانشگاه زابل و سایر دانشگاههای معتبر منعقد میشود تا در راستای استفاده از روشهای نوین که کمترین وابستگی به آب را دارند یاریگر باشند چرا که سرمایهگذاران طرحهای زیادی دارند.
وی افزود: کشور و منطقه سیستان ظرفیتهای زیادی دارد، مهاجرت معکوس شکل خواهد گرفت و آینده سیستان بسیار روشن بوده و شاهد رونق اشتغال در آن خواهیم بود.
وی گفت: با اخذ کد گمرکی و ثبت شرکتها عملاً عملیات راه اندازی منطقه آزاد سیستان شکل گرفته، در بحث واردات کالاهای تجاری در حال واگذاری و برگزاری مناقصه بوده، امید که تا اواخر خرداد این مهم اجرایی و عملیاتی شود و مردم کالای مورد نیاز خود را تهیه کنند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد سیستان ادامه داد: از مزایای من منطقه آزاد این است که هر نوع کالایی که در این محدوده وارد شود و هر نوع ساخت و ساز و امکاناتی فراهم و در آن قرار گیرد برای ۲۰ سال معافیت مالیاتی دارد و هر نوع دستگاهی که از خارج کشور نیز وارد شود در محدوده مناطق آزاد وقتی ساخته میشود معافیت ابدی از پرداخت عوارض گمرکاتی دارند، یعنی یک ریال عوارض گمرکی دولت از آنها اخذ نمیکند و آنها میتوانند کالا تولید و یا واردات را انجام دهند.
وی بیان کرد: نگاه ما این است کارخانههای کوچک مقیاس و کم بهره که کمترین وابستگی به آب داشته باشند ایجاد شود، حوزه سیستان صادرات آن ترازش مثبتتر از واردات است.
سنجرانی تاکید کرد: کاشی، سرامیک، فرش، مبلمان، صیفیجات و پوشاک به افغانستان از این حوزه صادر و خشکبار و سنگهای معدنی وارد میشود، اکنون مبادلات تجاری ما بیش از ۱۰۷ میلیون دلار واردات و بیش از ۱۵۰ میلیون دلار صادرات از حوزه گمرک و بازارچه مرزی داشتهایم که در حال حاضر با کد منطقه آزاد سیستان فعالیت میکنند، امیدواریم با احداث پل دوم میلک شاهد توسعه صادرات و واردات باشیم.
وی گفت: کد گمرکی مجوزی برای انجام واردات است و هر کس کارت بازرگانی دارد میتواند با این مجوز قانونی کالا واردات صادرات و یا ترانزیت کند که با کمترین هزینه انجام میشود.