انجام ۲۳ میلیارد تومان کلاهبرداری مالی در خراسان جنوبی
تسنیم/ رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال تاکنون ۲۳ میلیارد تومان کلاهبرداری مالی یا برداشت از حساب هم استانیها صورت گرفته است.
سرهنگ قدرت الوانی، رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی اظهار کرد: جرایم سایبری در خراسان جنوبی از ابتدای امسال 19 درصد افزایش داشته و مبلغ جرایم مالی 215 درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافته است.
وی گفت: در این مدت 92 درصد از جرایم فضای مجازی نیز کشف و تا حدودی احقاق حق شد. از ابتدای سال تاکنون 23 میلیارد تومان کلاهبرداری مالی یا برداشت از حساب هم استانیها صورت گرفته که با مراجعه به موقع مردم و پیگیریها 13 میلیارد تومان از این مبلغ برگشت داده شد. میزان مبلغ جرایم مالی نسبت به مدت مشابه پارسال که 7 میلیارد و 300 میلیون تومان بوده، افزایش 215 درصدی داشته است.
رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان خراسان جنوبی با بیان اینکه کلاهبرداری مالی با 46 درصد در صدر آمار جرایم سایبری امسال بوده است، افزود: فرد کلاهبردار در سایتهای آگهی محور یا فروشگاههای مجازی در فضای مجازی اقدام به فروش کالا، خودرو و یا هر وسیلهای با قیمتی پایینتر از حد معمول کرده و از فرد تقاضای پرداخت بیعانه میکند، اما آن کالا یا وسیله وجود خارجی ندارد.
وی با اشاره به افزایش 101 درصدی کشف جرایم سایبری در خراسان جنوبی گفت: میزان برداشت اینترنتی از حسابهای بانکی 32 درصد از جرایم سایبری را شامل میشود و کلاهبردار از ترفندهایی مانند ارسال پیامک شکایت، جامانده سهام عدالت، برقراری قطع یارانه، مشاهده ابلاغیه دادگستری، مامور پست و یا ... استفاده میکند و در این پیام لینکی برای فرد ارسال میکند.
الوانی افزود: در این روش کلاهبرداری به محض اینکه افراد روی این لینک بزنند یک نرمافزار جعلی در گوشی فرد نصب میشود که به تمام پیامکها و مخاطبین دسترسی دارد و از این طریق کلاهبردار اقدام به خالی کردن حسابهای بانکی فرد میکند.گاهی اوقات همین پیامک توسط کلاهبردار برای مخاطبین آن فرد ارسال میشود و یا اینکه پیامکی تحت عنوان درخواست قرض داده میشود و از مردم میخواهیم که در چنین مواردی هوشیار باشند.
رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان خراسان جنوبی اظهار داشت: در صورت ضربه زدن روی لینک کلاهبرداری باید در اولین اقدام گوشی را روی حالت پرواز یا همان هواپیما قرار داده تا دسترسی کلاهبردار به پیامکهای ورودی قطع شود و سپس از طریق تنظیمات گوشی و گزینه نصب برنامه اقدام به حذفِ نصب برنامه اضافه شده کنند که عموماً با اسمهای عدالت همراه، یارانه معیشتی و یا معیشت نصب شده است.