کشتهای آببر کوهدشت به یکدهم کاهش یافت
ایرنا/ رئیس اداره منابع آب کوهدشت گفت: اقدامات انجام شده از سال گذشته تاکنون موجب کاهش کشت های آب بر این شهرستان از حدود پنج هزار به ۵۰۰ هکتار شده است.
حمزه آزادبخت، رئیس اداره منابع آب کوهدشت افزود: ﻭﺍقعی ﺳﺎﺯی ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻭ ﺍﺭﺍضی ﺁبی، ﻛﺎﻫﺶ ﺳﻄﺢ ﺍﺭﺍضی ﺁبی از ۱۵ هزار و ۶۵ به چهار هزار و ۹۹۲ ﻫﻜﺘﺎﺭ، کاهش ﺗﻌﺪﺍﺩ ﺑﻬﺮﻩ ﺑﺮﺩﺍﺭﺍﻥ ﺁبی ﺍﺯ چهار هزار و ۳۷۴ ﻧﻔﺮ ﺑﻪ ۷۱۹ ﻧﻔﺮ ﻓﻌﺎﻝ ﻭ ﻭﺍقعی از جمله نتایج این اقدامات بوده است.
وی با اشاره به ﺗﺸﻮﻳﻖ ﻛﺸﺎﻭﺭﺯﺍﻥ ﺑﻪ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﻛﻨﺘﻮﺭ ﻫﻮﺷﻤﻨﺪ و سیستم های ﻧﻮﻳﻦ ﺁﺑﻴﺎﺭی اظهار داشت: همچنین کشت های آب بر در حوزه چاه ها از سطح حدود پنج هزار هکتار چغندرقند بهاره، ذرت دانه ای و علوفه ای، یونجه، سبزی و صیفی جات به کمتر از ۵۰۰ هکتار کاهش یافت و ﺗﻐﻴﻴﺮ ﻓﺼﻞ ﻛﺸﺖ ﻣﺤﺼﻮﻻتی ﻣﺎﻧﻨﺪ ﭼﻐﻨﺪﺭ ﺍﺯ ﺑﻬﺎﺭ ﻭ ﺗﺎﺑﺴﺘﺎﻥ ﺑﻪ ﻓﺼﻮﻝ ﭘﺮ ﺑﺎﺭﺵ به یک الگو تبدیل شد.
وی گفت: ﻣﻬﻤﺘﺮﻳﻦ ﺳﻨﺪ ﻣﻮﻓﻘﻴﺖ ﺍﻳﻦ ﻃﺮﺡ ﮔﺰﺍﺭﺷﺎﺕ ﺩﻭﺭﻩ ﺍی ﺩﻓﺘﺮ ﻣﻄﺎﻟﻌﺎﺕ ﺷﺮﻛﺖ ﺁﺏ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺍی ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑر ﺍﺳﺎﺱ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﮔﻴﺮی ﭼﺎه های ﭘﻴﺰﻭﻣﺘﺮی ﺷﻬﺮﺳﺘﺎن ها ﻭ ﻣﺤﺪﻭﺩﻩ ﻫﺎی ﻣﻄﺎﻟﻌﺎتی، برای ﻧﺨﺴﺘﻴﻦ ﺑﺎﺭ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ ﺁبی ۴۰۲-۴۰۱ ﺗﺮﺍﺯ ﺳﻄﺢ ﺁﺏ ﺁﺑﺨﻮﺍﻥ ﻛﻮﻫﺪﺷﺖ ﺑﻪ ﻣﻴﺰﺍﻥ ۸۴ ﻭ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ ﺁبی ۱۴۰۳- ۱۴۰۲ ﺑﻪ ﻣﻴﺰﺍﻥ ۱۰۷ سانتیمتر ﻣﺜﺒﺖ ﺍﻋﻼﻡ ﺷﺪ.
رییس اداره منابع آب کوهدشت اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۲ حلقه چاه غیرمجاز در راستای مصوبات شورای حفاظت از منابع آب شهرستان و با تلاش تیم حفاظت و نظارت منابع آبی با دستور قضایی مسدود شده است.
آزادبخت با بیان اینکه این اقدام در راستای اجرای طرح احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی انجام شده است، افزود: با انجام این عملیات از برداشت حدود ۶۰۰ هزار مترمکعب آب در سال، از منابع زیرزمینی این شهرستان جلوگیری می شود.
وی تصریح کرد: به علت برداشت های بی رویه آب در سال های گذشته، مسیر طولانی و دشواری تا جبران خسارت های وارد شده به آبخوان، در پیش است که ضرورت دارد همچنان محدودیت های کشت محصولات آب بر و برخوردهای جدی با متخلفان این حوزه با جدیت پیگیری شود.
وی با تاکید بر ضرورت تلاش و همکاری مضاعف دستگاه های مرتبط افزود: تداوم در کاشت گیاهان آب بر و برداشت منابع زیرزمینی در بلند مدت موجب فرونشست، بیابان زایی و در نهایت مهاجرت خواهد شد.