تالابگردی پدر و پسر گیلانی با دوچرخه
فارس/ به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان، پدر و پسر دوچرخهسوار صومعهسرایی به منظور افزایش آگاهی مردم در حمایت از زیستگاههای غنی، حرکت خودشان را از پناهگاه حیات وحش سلکه آغاز کرده و پس از گذر از شهرستانهای انزلی و رشت، مجدداً به سلکه باز خواهند گشت.
حمزه عشوری، مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان، در جمع اصحاب رسانه با تأکید بر اهمیت تالابها بهعنوان مهمترین و با ارزشترین اکوسیستمهای طبیعی، اظهار کرد: تالابها با تنوع زیستی بالا نقش حیاتی در حفظ تعادل محیط زیست دارند و هر حرکتی در جهت حمایت و حفاظت از آنها ستودنی است.
عشوری با اشاره به رکابزنی پدر و پسر دوچرخهسوار صومعهسرا در دور تالاب انزلی، افزود: این اقدام به منظور افزایش آگاهی مردم در حمایت از زیستگاههای غنی انجام شده است، چراکه تالابها نقش مهمی در حفظ آب و هوای زمین، تصفیه آب و حمایت از جوامع محلی ایفا میکنند.
به گفته مدیرکل محیط زیست گیلان، این 2 دوچرخهسوار با حضور و حمایت مسئولین شهرستان صومعهسرا و استان و همچنین جمعی از دانشآموزان طبیعتدوست، یکشنبه ۱۴ بهمن، همزمان با روز جهانی تالابها و با شعار «ارزش بگذاریم، حفاظت کنیم، الهام بگیریم» از پناهگاه حیات وحش سلکه در صومعهسرا حرکت خود را آغاز کرده و پس از گذر از شهرستانهای انزلی و رشت، مجدداً به سلکه باز خواهند گشت.
عشوری همچنین به ارزش اکولوژیک تالابها اشاره کرد و گفت: «ارزش اکولوژیک تالابها ۱۰ برابر جنگل و ۲۰ برابر زمین زراعی است. این اکوسیستم باارزش کارکردهای بسیاری در تغذیه سفرههای آب زیرزمینی، بستر رویش گیاهان شناور و آبزی، ذخیره آب، کنترل سیلاب، حفاظت در برابر طوفان، فرسایش خاک و پناهگاهی برای انواع گیاهان و جانوران دارد که نظیر آن را در هیچیک از اکوسیستمهای روی زمین به صورت یکپارچه نمیتوان یافت.»
دوچرخه سواران صومعه سرایی دور تالاب انزلی رکاب زدند
برای حفظ تالابها و زیستمندان وابسته به آن در سال ۱۳۴۹ در شهر رامسر معاهدهای بنام «کنوانسیون رامسر» کشورهای عضو را ملزم به تعیین وحفظ واستفاده خردمندانه تالابهای بااهمیت بین المللی ملزم کرد. «ایران دارای ۲۵۰ تالاب است که ۲۵ تالاب آن به عنوان تالاب با اهمیت بینالمللی در رامسر سایت به ثبت رسیده که تالاب انزلی یکی از آنهاست.»