استاندار لرستان: وضعیت دستفروشان در خرمآباد قابل پذیرش نیست
ایرنا/ استاندار لرستان گفت: توسعه فضای شهری باید متناسب با استانداردهای روز جهانی باشد، بنابراین وضعیت کنونی دستفروشان و مشاغل سیار خرم آباد را از شهردار نمی پذیرم.
سید سعید شاهرخی، استاندار لرستان در دیدار از اتاق اصناف خرم آباد افزود: بساط نامتوازن فعلی در شان شهر خرم آباد نیست که شهرداری و شورای اسلامی شهر باید نسبت به ساماندهی همیشگی این وضعیت با جدیت اقدام کنند.
وی اظهار داشت: چادر و داربست های مشاغل سیار در دو طرف خیابان های اصلی شهر با کمی بارندگی علم می شود و این در حالیست که ادعای جهانی شدن داریم و تابستان آینده باید دره خرم آباد جهانی شود.
استاندار لرستان با انتقاد از اداره مدیریت شهری به سبک برخی کشورهای جنگ زده و بازمانده از توسعه گفت: این وضعیت را از شهردار نخواهم پذیرفت، همچنین فرماندار نیز باید به این مساله ورود و کمک کند.
شاهرخی تاکید کرد: باید معابر پاکسازی و از اساس ساماندهی شوند، گرچه ایام عید بازار شلوغ می شود، اما باید نظم داده و ساماندهی صنوف حتما اجرا شود.
وی در خصوص ایجاد مجتمع واحد اتاق اصناف در مکان مشخص، با بیان اینکه ملاحظاتی پیرامون بام خرم آباد وجود دارد، گفت: ساختمان سازی در این منطقه کافی است، چراکه نباید به سایت اداری تبدیل شود، اگر امکانش را داشتیم مجموعه استانداری را به ساختمان نیمه ساخته شده در آنجا منتقل نمی کردم.
استاندار لرستان تاکید کرد: بام لرستان یک فضای منحصر به فرد، زیبا و تکرار نشدنی است که باید طرح جامع گردشگری در آن اجرا و نفع عمومی آن شامل همه مردم شود.
توسعه استان مستلزم طرحی نو است
شاهرخی همچنین با تاکید بر اینکه استان به نگاه دیگری برای توسعه نیاز دارد، یادآور شد: لرستان باید در همه حوزه ها جهش داشته و شرایط به نفع مردم تغییر یابد و در این مسیر منابع سرشاری داریم که می تواند منجر به توسعه اقتصادی شود.
وی اضافه کرد: آب کافی، خاک مناسب، منابع طبیعی، نیروی انسانی توانمند، پرکار و متدین در استان فراوان است که باید در کنار هم قرار گیرند، همچنین آثار فاخر گردشگری، میراث فرهنگی و منابع طبیعی برای عرضه به گردشگران داریم.
وی تصریح کرد: مجموعه مدیریت ارشد اجرایی لرستان مصمم است طرحی نو برای توسعه استان دراندازد تا این ظرفیت ها برای بهبود معیشت مردم پویا شود و در این راه به همفکری و همکاری آحاد مختلف نیاز داریم.
استاندار لرستان ادامه داد: نوع نگاه مدیران استان باید تغییر یابد ، طرح های مناسب توسعه ای در حوزه های مختلف را با آغوش باز پذیرفته و همراهی کنند و تحقق این امر بسیار خوش بین و به نقش آفرینی بازار و اصناف در توسعه استان مطمئن هستم.
اتحادیه ها، مورد اعتماد بازار و دولت
شاهرخی همچنین با اشاره به اینکه نقش اصناف کشور و لرستان در طول تاریخ به دلایل مختلفی از جمله تدین و مردم داری بازاریان، برجسته، تاثیرگذار و تعیین کننده بوده است، افزود: حمایت مادی و معنوی بازاریان از رزمندگان دوران دفاع مقدس بسیار ارزشمند بوده و هست.
وی اظهار داشت: بازاریان در مناسبت های مختلف، ایام ملی مذهبی، حمایت از ارزش ها و همراهی با آحاد مختلف پیشتاز بوده اند و در تحریم های بعد از دفاع مقدس، در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار گرفتند.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه بازاریان حلقه واسط بین مردم و تولیدکنندگان هستند، گفت: فعالیت دوستانه، منصفانه و عادلانه اصناف در این شرایط سخت تحریمی مثال زدنی است و در عین حال بر اندک افرادیکه در سیستم توزیع و خدمات رسانی با نیت آگاهانه و ناآگاهانه خلل ایجاد کرده، گران فروشی یا احتکار کنند، نظارت داریم.
شاهرخی یادآور شد: اتحادیه ها در این خصوص مورد اعتماد دولت و بازاریان هستند و با کمک آنها برنامه ریزی جدی برای تامین کالاهای اساسی ماه مبارک رمضان و ایام سال جدید صورت می گیرد.
تاکید کرد: اگر تعداد اندکی می خواهند راه صدساله را یک شبه طی کنند به حساب اصناف نیست چون اصناف و بازاریان عموما منصف، مردم دار، خوش رفتار وقابل تکریم هستند چراکه در خط مقدم جلوگیری از فشار تحریم ها بر مردم قرار دارند.
۱۱۷ اتحادیه در حال حاضر زیر مجموعه ۹ اتاق اصناف لرستان هستند که از این تعداد ۲۸ مورد در مرکز استان فعالیت می کنند ، همچنین ۷۲ هزار پروانه کسب اصناف در لرستان صادر شده است.