نماد آخرین خبر

آیا اورژانس دیر به مصدومان واژگونی اتوبوس کرمان رسید؟

منبع
ايرنا
بروزرسانی
آیا اورژانس دیر به مصدومان واژگونی اتوبوس کرمان رسید؟

ایرنا/ شامگاه پنجشنبه درحالی که همزمان امدادرسانی و درمان مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس حامل دانش‌آموزان در بیمارستان جریان داشت، کلیپی از یکی از دختران حادثه‌دیده توسط یک رسانه منتشر شد که در آن گفته می‌شد آمبولانس‌ها دیرتر از والدین برخی از دانش‌آموزان به محل حادثه رسیدند. 

حادثه دلخراش واژگونی اتوبوس حامل دانش آموزان مدرسه فرزانگان(تیزهوشان) شهر کرمان طی غروب پنجشنبه ساعت ۱۸:۴۰ که برای اردویی تفریحی به مناطق شمال شرق شهرستان کرمان در شهداد و سیرچ رفته بودند، منجر به فوت ۶ نفر از جمله چهار دانش آموز دختر دبیرستانی شد و قلب ها را جریحه‌دار کرد. 
واکنش های مدیران و شهروندان از زمان حادثه بسیار زیاد بوده که طبیعی هم هست؛ آینده سازان و نخبگان دبیرستانی اینچنین جان خود را از دست دادند و مایه خسران و نگرانی است که ضرورت دارد جلو اینچنین حوادثی باید گرفته شود.

جمعه شب در مراسمی خودجوش و مردمی، بسیاری از دانش آموزان این مدرسه به همراه معلمان، والدین و سایر اقشار مردمی جلو مدرسه حضور یافتند و با روشن کردن شمع و آوردن گل، یادبود همکلاسی های درگذشته خود را به طور شایسته گرامی داشتند.

علت حادثه و یک خسران بزرگ 

علت این حادثه نیز بریدن ترمز اتوبوس اعلام شده و درحالی که دادستانی همان شب حادثه دستور بازداشت راننده و تشکیل پرونده قضایی را صادر کرد، روز جمعه(دیروز) نیز پلیس راه اعلام داشت که بی مبالاتی و به حرکت درآوردن اتوبوس باوجود نقص فنی مستمر محرز است و داغ داغدیدگان و سایر شهروندان زیادتر شد که چرا باید اینچنین حوادثی به این راحتی در نتیجه بی‌مبالاتی افرادی، شکل بگیرد.

اجماع استان و کشور برای برخورد با مقصران

همه مسئولان استانی و کشور بر ضرورت برخورد با هرگونه قصور در این حادثه تاکید کرده اند اما به دنبال برخی مسائل از جمله پخش کلیپ مذکور با موضوع تاخیر اورژانس در رسیدن به محل حادثه که در سه راهی سیرچ واقع در جاده قدیم ماهان- کرمان بوده، و به سبب اهمیت موضوع، همچنین واکنش و نگرانی داغدیدگان و سایر شهروندان، واکاوی این موضوع را از صبح جمعه در دستور کار قرار دادیم. 

نخستین کار، پیگیری و پرسش از مسئولان اورژانس استان بود که تاکید داشتند آمبولانس‌ها باتوجه به زمان اعلام حادثه و نیز موقعیت مکانی آن، همچنین فاصله محل حادثه با پایگاه های اورژانس، در زمان استاندارد و مناسب به محل رسیده‌اند و تکنسین ها وظایف خود را به‌درستی انجام داده اند.

با این حال خبرنگار ما در این زمان به این مرحله اکتفا نکرد و از سایر مسئولان نظارتی استان که کارهای فنی بررسی این مسائل را در استان انجام می دهند، موضوع را جویا شد که آنان نیز تایید کردند مستندات نشان می دهد نخستین تیم های فوریت های پزشکی و آمبولانس ها طی مدت زمان ۱۶ دقیقه بعد از اعلام حادثه، به محل حادثه که در بیرون از شهر و در جاده بین شهری بوده رسیدند.

همراهی والدین یک دانش آموز با اتوبوس

همچنین در این مقطع اعلام شد که بنا به اظهارات شاهدان، والدین یکی از دختران دانش آموز، با وسیله نقلیه شخصی، قبل از وقوع حادثه، پشت و به دنبال اتوبوس در حال حرکت بوده اند زیرا دخترشان در اردو را از مقصد همراهی می کرده اند و به همین علت، یکی از خانواده ها به محض وقوع واژگونی در محل حادثه حاضر شده است.

پیگیری از مسئولان کشوری اورژانس

در عین حال خبرنگار ما به سراغ مسئولان بالادستی اورژانس در کشور رفت و با دکتر محمد سرور معاون فنی و عملیات سازمان اورژانس کشور به صورت تلفنی مصاحبه کرد؛ وی نیز بعد از چند ساعت از تماس خبرنگار ایرنا و پس از بررسی داده ها و مستندات موجود منطبق با اطلاعات ثبت شده در سیستم اورژانس در گفت وگو با ایرنا به توضیحاتی پرداخت و در نهایت به همراه اعلام استنادهای موجود تایید کرد که زمان رسیدن به محل حادثه و همچنین نحوه امدادرسانی براساس استانداردها و اصول علمی انجام شده است.

 دکتر سرور معاون فنی اورژانس کشور

فاصله مکانی و زمانی؛ ساعات رسیدن تیم های پزشکی

وی گفت: با توجه به فاصله نزدیک‌ترین پایگاه های اورژانس به محل حادثه (۱۷ کیلومتر)، مدت زمان صرف شده برای اخذ اطلاعات از تماس گیرنده، اجرای فرایند تریاژ تلفنی و اعزام تیم های فوریت های پزشکی به محل رخداد حادثه، پاسخگویی به این حادثه ترافیکی، در چارچوب زمانی مناسب و مورد انتظار انجام شده است.

سرور بیان کرد: براساس اطلاعات ثبت شده در سامانه های اورژانس، ساعت تماس با اورژانس در حادثه واژگونی اتوبوس، ۱۸:۴۰ (از داخل شهر کرمان) بوده و نخستین تیم های فوریت های پزشکی با ۲ دستگاه آمبولانس از پایگاه های اورژانس شهری ماهان و اورژانس شهری سرآسیاب کرمان که به ترتیب در فاصله ۱۶ و ۱۹ کیلومتری محل حادثه مستقر بوده‌اند، همزمان و طی مدت ۱۶ دقیقه، در ساعت ۱۸:۵۶ دقیقه به محل حادثه رسیدند. 

به گفته این مسئول، تیم فوریت های پزشکی و آمبولانس سوم نیز در ساعت ۱۸:۵۷ به محل حادثه رسیده و امدادرسانی به مصدومان را آغاز کرده است. 

وی افزود: از آنجا که در تماس با اورژانس اعلام کرده بودند واژگونی اتوبوس با مصدومان زیاد همراه بوده، علاوه بر اعزام تیم های فوریت های پزشکی و آمبولانس از نزدیک ترین پایگاهها به محل حادثه، ۶ تیم فوریت های پزشکی دیگر به همراه پنج دستگاه آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس-آمبولانس، از شهر کرمان به محل حادثه اعزام و در مجموع تعداد هشت دستگاه آمبولانس و یک اتوبوس-آمبولانس در این حادثه، خدمات اورژانس پیش بیمارستانی را ارائه و مصدومان را به بیمارستان شهید باهنر کرمان منتقل کردند که درمجموع ۲۷ مصدوم توسط اورژانس از محل صحنه حادثه به بیمارستان مذکور انتقال یافتند.

سرور همچنین توضیح داد: یکی از نخستین آمبولانس ها و تیم های فوریت پزشکی که به محل حادثه رسید، از شهر کرمان به محل حادثه اعزام شده بود که طی مدت ۱۶ دقیقه پس از تماس با اورژانس و همزمان با آمبولانس اعزامی از ماهان، وارد صحنه حادثه شد. 

به گفته معاون اورژانس کشور، آمبولانس چهارم، در مدت ۲۵ دقیقه پس از تماس و آمبولانس پنجم و ششم نیز پس از آن و با توجه به فاصله پایگاه های مربوطه با محل حادثه، طی مدت ۲۷ دقیقه بعد از تماس، به محل حادثه می رسند.

ابتدا سطح بندی مصدومان

این مسئول اورژانس همچنین در پاسخ به پرسش ایرنا که برخی حاضران در صحنه انتقادهایی مطرح کرده اند و مدعی شده اند که با وجود رسیدن آمبولانس، انتقال مصدومان به بیمارستان با تاخیر انجام شده نیز توضیح داد: درباره انجام امور تخصصی اورژانس، افراد عادی نمی توانند به‌راحتی اظهار نظر کنند، فرآیند تعریف شده در اورژانس براساس استانداردها به گونه‌ای است که نخستین و دومین آمبولانسی که به صحنه تصادف می رسند، در چنین مواقعی که تعداد مصدومان بالاست، ابتدا وظایفی دارند که نخستین آنها، پس از خارج کردن مصدومان از داخل خودرو حادثه دیده، تریاژ یا سطح‌بندی مصدومان به شمار می رود. 

وی با بیان اینکه این طور نیست که هر مصدوم که از محل حادثه خارج شد، بی درنگ و بدون بررسی یا سطح بندی انتقال یابد، تصریح کرد: شاید نخستین مصدومان، از نظر نوع و شدت صدمه، دارای آسیب های زیادی نباشند، پس منطق حکم می کند ابتدا آسیب شناسی وضع موجود و سطح بندی مصدومان انجام شود و به ترتیب اولویت، براساس شدت و نوع صدمه، انتقال آنان نیز با ظرفیت های موجود در آن لحظه، انجام گیرد. 

این مسئول اورژانس با بیان اینکه نه تنها در این حادثه بلکه در تمامی حوادث، خدمات رسانی کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی در استان ها و پایتخت مورد نظارت مستمر و قواعد سختگیرانه قرار دارد، اظهارداشت: براساس دستورالعمل های موجود، مصدومان حادثه باید توسط نخستین کارشناسان اورژانس حاضر در صحنه، تریاژ یا سطح بندی و همزمان اقدامات اولیه و حیاتبخش از قبیل کنترل خونریزی، تثبیت اندام های آسیب دیده، تجویز دارو و جایگزینی مایعات ناشی از خونریزی، پایدارسازی وضعیت مصدوم و غیره نیز انجام شود.

به گفته وی، فرایند سطح بندی و اولویت بندی مصدومان یا تریاژ بر عهده نخستین تیم های فوریت های پزشکی و آمبولانسی است که به محل حادثه می رسند و وظیفه دارند تا پایان فرایند امدادرسانی نیز در صحنه حضور داشته باشند که در حادثه مذکور در کرمان، این امر به‌خوبی انجام شده است.

فاصله زمانی انتقال مصدومان

سرور در عین حال در پاسخ به پیگیری و سئوال خبرنگار ایرنا، زمان انتقال مصدومان به سوی بیمارستان را بیان و اعلام کرد: ۲۰ دقیقه بعد از رسیدن نخستین آمبولانس، اولین آمبولانس حامل مصدومان، پس از انجام اقدامات حیاتی و ضروری، به سمت بیمارستان حرکت کرده که این فاصله زمانی منطقی و استاندارد محسوب می شود و بعد از تریاژ، انتقال مصدومان به‌درستی صورت گرفته است. 

وی با بیان اینکه ما و دیگر همکارانمان در اورژانس نیز به‌شدت متاثر از درگذشت چند نفر از دختران نخبه و دانش آموز مدرسه فرزانگان در کرمان هستیم و با داغدیدگان ابراز همدردی عمیق می کنیم گفت: ما در سازمان اورژانس کشور نسبت به وضعیت خدمات رسانی همکارانمان در جای جای ایران حساسیت ها و شاخص های سختگیرانه داریم و در حادثه مذکور در کرمان نیز خدمات رسانی مطابق با استانداردها و پروتکل‌های آفلاین و آنلاین پیش‌بیمارستانی بوده و کارشناسان وظیفه خود را به‌خوبی انجام داده اند.

آخرین خبر کرمان در اینستاگرام :
Instagram.com/kerman__akhbar