نماد آخرین خبر

به خطر افتادن امنیت غذایی مردم با تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی

منبع
صدا و سيما
بروزرسانی
به خطر افتادن امنیت غذایی مردم با تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی

صدا و سیما/ مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به شناسایی ۱۶ مورد تغییر کاربری غیرمجاز در شهرستان‌های دشتستان و گناوه، گفت: تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی امنیت غذایی مردم را به خطر می‌اندازد.

احمد مشایخی، مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان بوشهر اظهار کرد: کاربری زمین‌های کشاورزی می‌تواند باعث فرسایش خاک، کاهش کیفیت زمین، از بین رفتن پوشش گیاهی و زیستگاه‌های طبیعی و در نهایت کاهش تنوع زیستی شود.
وی با بیان اینکه کاهش پوشش گیاهی باعث افزایش دمای منطقه و کاهش رطوبت هوا می‌شود، تصریح کرد: از بین رفتن زمین‌های کشاورزی، کاهش تولید مواد غذایی را در پی خواهد داشت.
مدیر امور اراضی بوشهر اظهار کرد: زمین‌های کشاورزی که تغییر کاربری می‌شوند، اغلب مستعد فرسایش خاک شده و این امر علاوه‌بر از بین رفتن حاصل‌خیزی خاک می‌تواند بر الگو‌های بارش و دمای محلی تأثیر بگذارد.
مشایخی ادامه داد: تغییر کاربری زمین‌ها می‌تواند به کاهش منابع آب زیرزمینی و سطحی منجر شده و سامانه‌های طبیعی جذب و ذخیره آب (مانند سفره‌های آب زیرزمینی) را مختل کند.
وی گفت: زمین‌های کشاورزی معمولاً توانایی جذب آب باران را دارند، اما با تغییر کاربری، این توانایی از بین می‌رود و خطر سیلاب افزایش می‌یابد.
مدیر امور اراضی بوشهر تاکید کرد: با توجه به تاثیر منفی تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی، ضروری است تا با مشارکت مردم از تغییر کاربری این زمین‌ها به‌ویژه درجه یک و درجه دو جلوگیری کنیم و از ظرفیت واحد گشت شهرستان به نحو مطلوب در شناسایی به موقع ساخت و ساز‌های غیر مجاز استفاده شود.

آخرین خبر بوشهر در اینستاگرام :
https://instagram.com/bushehr_akhbar