تسهیل ویژه در صدور پروانه ساخت برای خسارت دیدگان روستای امامزاده ابراهیم شفت

ایرنا/ مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان از تخیف ۹۵ درصدی صدور پروانه ساخت برای خسارتدیدگان حادثه آتشسوزی شامگاه دهم فروردینماه امامزاده ابراهیم شفت خبر داد.
محمدعلی ویشکایی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان اظهار داشت: خسارت دیدگان آتشسوزی روستای امامزاده ابراهیم اسناد و مدارک لازم را برای برآورد خسارت در اختیار ارزیابان قرار دهند.
وی عنوان کرد: ادارات ذیربط مانند ثبت اسناد، ثبت احوال و شرکت برق باید اسناد مورد نیاز افراد خسارت دیده از قبیل قبوض برق، شناسنامه و کارت ملی برای اخذ پروانه در اختیار این افراد قرار دهد.
وی تصریح کرد: بنیاد مسکن گیلان نیز بعنوان متولی آواربرداری و ارزیابی خسارت این روستاها باید تعداد واحدهای و میزان خسارت وارده را به مدیریت بحران استان گیلان اعلام کند.
وی ادامه داد: ازسال ۷۵ بالغ بر هفت بار این روستا دچار آتش سوزی شده که آمار قابل تاملی است؛ این تعداد آتش سوزی در یک منطقه خاص اتفاقی نگران کننده است.
ویشکائی اضافه کرد: متاسفانه موارد و نکات ایمنی در ساخت ابنیه و منازل مسکونی این منطقه رعایت نشده و عمده مصالح بکار رفته در این واحدها چوب است که قابلیت اشتعال بالایی داشته و کوچکترین حادثه در اینمنطقه تبدیل به بحران خواهد بود.
وی اظهار کرد: در آخرین حادثه رخ داده در امام زاده ابراهیم شفت ۹ واحد مسکونی، ۹ باب مغازه به همراه ۲۷ واحدبا کاربری اقامتی که به اسکان، زائران، مسافران وگردشگران اجاره داده میشد طعمه حریق شد که با اقدام به موقع دهیار و اعضای شورای این روستا آتش مهار و از سرایت آن به سایر نقاط جلوگیری شد.
وی تصریح کرد: واحدهای مسکونی، اقامتی، گردشگری این روستا فاقد کمترین امکانات ایمنی از قبیل کپسول های آتش نشانی و غیره هستند از اینرو از مردم منطقه انتظار داریم همکاری بیشتری برای استفاده از مصالح منطبق با مقررات و ایمنی ساختمان داشته باشند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان اضافه کرد: اداره کل آموزش و پرورش و نوسازی مدارس با هماهنگی فرمانداری شهرستان شفت ۲ مدرسه شهید جنتی طالقانی و بعثت را برای اسکان اضطراری ۹ خانواده خسارت دیده در نظر گرفتند و مقررشد هلال احمر نیز امکانات اولیه اسکان اعم از پتو، موکت و غیره را در اختیار آنان قرار دهد.
وی با بیان اینکه شرکت توزیع برق گیلان و شهرستان شفت نیز مشکل برق منطقه دچار آتش سوزی را برطرف کردند، گفت: حسب دستور استاندار گیلان بزودی مشاور ذیصلاحی برای این منطقه انتخاب خواهد شد تا وضع موجود را ارزیابی کرده و تصمیماتی برای ارتقای ایمنی ساختمانهای این منطقه تهیه شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان اضافه کرد: کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی خسارت دیدگان تحت پوشش را حمایت میکنند، مرکز بهداشت نیز موظف شد شرایط آسیب دیدگان را کنترل نمایند.
وی اظهار کرد: همچنین کارگروهی متشکل از کارشناسان اداره کل روستایی و دفتر فنی استانداری گیلان و بنیاد مسکن مباحث مربوط به صدور پروانه و ایمنی ساختمان را مورد رسیدگی قرار میدهند.
وی تصریح کرد: شرکت غله استان نیز آرد سهمیه بحران را در اختیار نزدیکترین نانوایی منطقه قرار میدهد؛ سهمیه آرد خانه پزی خانوارها و نانوایان از محل حوادث بحران تهیه و با هماهنگی فرمانداری توزیع میشود.
وی تاکید کرد: پس از تعطیلات نوروز با برگزاری جلسه مشترک با بانکها درخصوص پرداخت تسهیلات به واحدهای خسارت دیده تصمیم گیری خواهد شد.
وی در مورد حوادث نخستین روزها از سال ۱۴۰۴ استان گیلان نیز گفت: این استان در دومین روز از سال جدید با سیل اشکورات رودسر درگیر بود و در اثر وقوع سیل راه ارتباطی شهرستان رودسر با ۱۵۰ روستای اشکورات و پنج روستای شهرستان سیاهکل قطع شد که با لحاظ تدابیر لازم این مسیرها در کمتر از ۲۴ ساعت بازگشایی شدند.
ویشکائی به قطعی آب چهار روزه در منطقه دیلمان سیاهکل نیز اشاره کرد و افزود: با دستور استاندار گیلان برای حل مشکل آب ۱۰ روستای این منطقه اعتبار قابل توجهی از محل منابع ستاد مدیریت بحران استان اختصاص یافت تا آبفا استان نسبت به احداث سایت پشیبان اقدام کند که درصورت بروز هرگونه مشکل این سایت آب شرب مردم منطقه را تامین کند.
وی همچنین با اشاره به رانش کوه در محدوده آزادراه منجیل _ رودبار افزود: با کمک مسئولان استانی و محلی تصمیماتی در خصوص انسداد این محور اتخاذ شد که پس از انجام اقدامات لازم برای ایمن سازی آن اقدام شد و این محور پس از ۱۸ ساعت بازگشایی شد تا پس از تعطیلات نوروز و در اسرع وقت ایمن سازی کامل شود.