جای خالی روغن در قفسه فروشگاههای گیلان!

فارس/ با وجود وعده توزیع صدها تن روغن، قفسههای فروشگاهها در گیلان خالی است؛ مسئولان از تولید کافی میگویند، اما مردم همچنان در صف هستند و از «جواب سربالا» گلایه دارند.
در حالی که مسئولان از توزیع صدها تن روغن خوراکی در گیلان خبر میدهند، بسیاری از شهروندان استان، روزهاست در صف انتظار برای یافتن روغن سرخکردنی ماندهاند؛ کالایی که این روزها در فروشگاههای استان نایاب شده و به یکی از دغدغههای اصلی خانوارها تبدیل شده است.
بازار گیلان با کمبودی بیسابقه در تأمین روغن خوراکی، بهویژه روغن سرخکردنی مواجه است. قفسههای خالی فروشگاهها در رشت، شفت، لاهیجان، آستانه، رودسر و سایر شهرهای استان، گواهی روشن بر بحران تأمین این کالای اساسی است؛ بحرانی که صدای اعتراض شهروندان را بلند کرده و مسئولان را در موقعیت پاسخگویی قرار داده است.
طبق مشاهدات میدانی، تقریباً در هیچ یک از فروشگاههای زنجیرهای و خواربارفروشیهای محلی، روغن سرخکردنی یافت نمیشود. برخی فروشندگان میگویند بیش از ۱۰ روز است که حتی یک کارتن روغن دریافت نکردهاند. یکی از آنها در شفت گفته است که سهمیه نمیرسد، حتی وقتی میرسد، بسیار محدود است و فقط چند ساعت روی قفسه میماند.
در رشت نیز شهروندی گفته که سه روزه دنبال روغنم، نه در بازارچهها هست، نه فروشگاههای زنجیرهای.در مقابل، مسئولان صمت و جهاد کشاورزی گیلان، توپ را به زمین شبکه توزیع انداختهاند.تیمور پورحیدری، مدیرکل صمت گیلان میگوید که روغن در کارخانهها به میزان کافی تولید میشود اما برخی فروشگاهها برای دریافت سهمیه اقدام نکردهاند.
محمد فیض، معاون بازرگانی صمت گیلان، تأکید دارد که استان روزانه به ۷۰ تا ۸۰ تن روغن نیاز دارد اما ظرفیت تولید کارخانههای استان تنها ۴۰ تن است؛ بخشی از همین میزان نیز در صنف و صنعت مصرف میشود.
قاسم جوادزاده، معاون بازرگانی جهاد کشاورزی استان هم با اشاره به ذائقه مصرف مردم گیلان گفته که حدود ۷۰ درصد تقاضای استان مربوط به روغن سرخکردنی است در حالی که سهمیههای کشوری کمتر از ۳۰ درصد این نوع روغن را پوشش میدهد.
از سوی دیگر، کشف بیش از ۲۰ تن روغن احتکارشده در رشت، پرسشهایی را درباره نظارتها بهوجود آورده است. در شرایطی که مسئولان از تزریق محمولههای بزرگ به بازار میگویند، هنوز برنامهای شفاف و مؤثر برای ساماندهی عرضه و مهار احتکار ارائه نشده است.